Φιάσκο η πλωτή εξέδρα του Πόρου!

M. Μεταξάς

Αλλο ένα φιάσκο διαστάσεων χρεώνεται στη δημοτική αρχή Μιχαλάτου και προσωπικά στο δήμαρχο! Πολύ περισσότερο όταν, όπως αποδεικνύεται, πως είχε υπάρξει επισήμανση των προβλημάτων…

Αυτή τη φορά έχει να κάνει με την πλωτή προβλήτα του Πόρου. Το έργο ανήκει και χρηματοδοτείται από το Λιμενικό Ταμείο με κόστος 110.000 ευρώ. Ένα (και) χρόνο «το παιδεύει» ο Μιχαλάτος το έργο και τώρα που «έπεσε» αποδεικνύεται ένα …ΑΧΡΗΣΤΟ έργο!!! Με την απόφαση 106/ 10-6-2020 και ΑΔΑ: 9ΞΒΩΟΡΗ0-55Ο έγινε η κατάρτιση όρων της διακήρυξης για προμήθεια πλωτής στον Πόρο. Η σύμβαση με τον ανάδοχο υπογράφτηκε 4/12/2020 ΑΔΑ: ΩΛΨ1ΟΡΗ0-ΡΒΘ και με χρόνο παράδοσης πέντε μήνες μετά. Πήρε παράταση …για να αδειοδοτηθεί (ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ από πριν) και τελικά ήλθε στον Πόρο στις 10/5/2021 και μόνο η μπάντα του Δήμου δεν παιάνισε με τον Θεόφιλο και τους δικούς του να φωτογραφίζονται και να δηλώνουν με στόμφο λες και ήλθε η συντέλεια του κόσμου πως «μια μεγάλη ημέρα για την περιοχή – έφτασε η πλωτή εξέδρα»!!!

Χρειάστηκαν άλλοι 2 ½ μήνες (79 ολόκληρες ημέρες) και δέησε η εξέδρα να «πέσει» προχθές 28/7/2021, ενώ όπως μας έχει καταντήσει καχύποπτους ο δήμαρχος με την …ειλικρίνεια των πράξεων του δεν είναι απίθανο …να μην πάρθηκε η απαιτούμενη αδειοδότηση για να «πέσει» η εξέδρα!

Φωτογραφίες, δηλώσεις και βαρύγδουπα ρεπορτάζ στο προσκήνιο. «Έπεσε» η πλωτή, «ανέβηκε» ο Πόρος!» πανηγύριζε χθες η ναυαρχίδα για να διαπιστώσει (πριν καν λειτουργήσει!) πως «αυτομάτως «ανέβηκε» σε επίπεδο υποδομών και παροχών ο Πόρος!»!!!

Η έκπληξη ήταν η στήριξη στο έργο Θεόφιλου από το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Αριστοτέλη Μπατιστάτο (!) στο fb. Ο Μπατιστάτος σήμερα συνεργάτης του Θεόφιλου ως αντιπρόεδρος του Γηροκομείου, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Φόρτε που υποστηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ οπότε και αρχίζει «πανηγύρι» στο fb αποκαλύπτοντας το μέγεθος του φιάσκου!

Πρώτος ο Σπύρος Κουστουμπάρδης, επιχειρηματίας στην περιοχή, μετρημένα και τεκμηριωμένα έγραψε «τινάζοντας στον αέρα» το μέγα έργο του Θεόφιλου:

«Οποιοδήποτε έργο γίνεται στην περιοχή μας είναι καλοδεχούμενο και οι πλωτές εξέδρες ήταν πάντα ανάγκη για το λιμάνι μας.

Όμως με τον τρόπο που τοποθετούνται θα μειωθεί ο αριθμός των σκαφών που χωρούσαν πριν στο λιμάνι. Ο λόγος είναι ότι όποιος έφτιαξε την μελέτη δεν ήρθε ποτέ να ρωτήσει έστω έναν ψαρά η και τα παιδιά που δένουν τα ιστιοπλοϊκά. Είναι δυστυχώς άσχετος απο ναυτοσύνη και θάλασσα.

Σωστό σαν έργο αλλά μη λειτουργικό και αυτό θα αποδειχθεί σύντομα.

Είναι κρίμα μια ζωή σε αυτό τον τόπο μετά απο αγώνες όλων σας όταν γίνεται ένα έργο στο τέλος μετά απο πολλές προσπάθειες, να μην είναι λειτουργικό επειδή κάποιοι σχεδιάζουν στο μπάνιο του σπιτιού τους.

Όποιος θέλει να του εξηγήσω γιατί δεν λειτουργεί ας έρθει να με βρει.

Μόνο ένα λέω η άγκυρα με την αλυσίδα του ιστιοπλοϊκού που δένει πέφτει 30 μέτρα μπροστά απο την πλώρη του. Άρα όσοι δέσουν στα δεξιά της πλωτής θα ρίξουν άγκυρα στο πρακτορείο levante ferries………»

Για να έλθει αμέσως μετά ο πρώην δήμαρχος και νομάρχης Μάκης Μεταξάς, ο οποίος γι’ άλλη μία φορά βάζοντας το συμφέρον του Πόρου πάνω απ’ όλα, ρίχνει την «βόμβα μεγατόνων» συμφωνώντας με τον Σ. Κουστουμπάρδη και αποκαλύπτει ότι …είχε ενημερώσει για την αστοχία!!! Συγκεκριμένα ο Μ. Μεταξάς έγραψε:

«Αγαπητέ μου Σπύρο θέλω να ξέρεις πως έκανα ό,τι μπορούσα για να μην γίνει αυτό το τραγικό λάθος. Είναι κρίμα για το θεό ένα τέτοιο έργο αντί να προσθέσει δυνατότητες για περισσότερα σκάφη θα αφαιρέσει και από αυτά που υπήρχαν. Τι να πω ώρες-ώρες νομίζω πως ζούμε σε έναν άλλο πλανήτη»!!!

Γνωστό λοιπόν το πρόβλημα! Και δεν το καταθέτει ο οποιοσδήποτε, αλλά ένας πρώην δήμαρχος και πρώην νομάρχης!

Το φιάσκο της πλωτής του Πόρου, μέσα σε λίγες λέξεις «αντί να προσθέσει δυνατότητες για περισσότερα σκάφη θα αφαιρέσει και από αυτά που υπήρχαν»!

Και βέβαια κομψά ο Μ. Μεταξάς λέει με πολλά υπονοούμενα τη μεγάλη πολιτική αλήθεια που βιώνουμε τα δύο τελευταία χρόνια: «Τι να πω ώρες-ώρες νομίζω πως ζούμε σε έναν άλλο πλανήτη»!