Φιάσκο στο «Κοριόπολις»

Το A’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και ουσιαστικά κήρυξε άκυρες σχεδόν όλες τις συνομιλίες που κατέγραψε ο υπερ-κοριός της ΕΥΠ και που αποτελούσαν το βασικό στοιχείο στην υπόθεση του σκανδάλου στημένων αγώνων της περιόδου 2008-2011, γνωστή και ως «Koriopolis».

Η εισαγγελέας είχε ζητήσει να ακυρωθούν οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, καθώς δεν έφεραν την υπογραφή του υπαλλήλου που είχε απομαγνητοφωνήσει τις συνομιλίες. Το αίτημα έγινε σήμερα δεκτό από το Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κρίνοντας πως δεν πρέπει να ληφθούν υπόψη και να κηρυχτούν άκυρες σχεδόν όλες οι συνομιλίες που καταγράφηκαν από τον υπέρ-κοριό της ΕΥΠ! Πάντως λαμβάνονται υπόψιν πολλές άλλες που έχουν απομαγνητοφωνηθεί από την διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της ΓΑΔΑ με νόμιμο τρόπο. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει πως ουσιαστικά χάνεται ένας τεράστιος όγκος εργασίας που είχε στοιχειοθετήσει βαρύ κατηγορητήριο για τους περισσότερους εκ των 84 κατηγορουμένων που πλέον αναμένεται να απαλλαχθούν ή να πέσουν στα μαλακά!

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως στο πρώτο δικαστήριο, το αποκαλούμενο και «μικρό Koriopolis», το αντίστοιχο αίτημα που είχε κατατεθεί είχε απορριφθεί και οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες λήφθηκαν υπόψη για τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.