Φιάσκο! «Τρεις κι’ ο κούκος» στη γαλάζια μάζωξη

Η απραξία και η αντιπαλότητα που σοβούν στους κόλπους της τοπικής Νέας Δημοκρατίας φάνηκαν σε όλους τους το …μεγαλείο κατά την …«ημίδιπλη» μάζωξη του περασμένου Σαββάτου στα νέα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής (ΝΟΔΕ) της Νέας Δημοκρατίας, υπό την εποπτεία του βουλευτή Δωδεκανήσου και υπεύθυνου Τομέα Τουρισμού της Ν.Δ. κ. Μάνου Κόνσολα.

Στη μάζωξη παραβρέθηκαν …«τρείς κι’ ο κούκος» και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην πραγματοποιειθεί η γαλάδια Νομαρχιακή Συνέλευση (ΝΟ.Σ.), αλλά μόνον η συνέντευξη Τύπου!

Από τα 90 περίπου μέλη της ΝΟ.Σ. παραβρέθηκαν μόνο καμιά δεκαριά Νεοδημοκράτες και μεικοί απ’ αυτούς δεν συμμετέχουν καν στην Νομαρχιακή Συνέλευση. Οι υπόλοιποι στην αίθουσα ήταν δημοσιογράφοι.

Αυτό ήταν κάτι που επεσήμαναν όλοι οι συμμετέχοντες, αλλά πολύ περισσότερο το αντιλήφθηκε και το μεταφέρει στην Αθηνα ο βουλευτής κ. Κονσόλας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν παραβρέθηκε σύσσωμη η Τοπική Επιτροπή Αργοστολίου, η οποία φαίνεται ότι «κρατάει αποστάσεις» απο τις «πρακτικές Κατσιγιάννη».

Όλοι επεσήμαναν το γεγονός ότι δεν έγινε τηλεφωνική ενημέρωση στα μέλη και όσοι παρευρέθηκαν ειδοποιήθηκαν είτε απο το γραφείο του βουλευτή είτε από τον δήμαρχο.

Κατά τα λοιπά, εντύπωση έκανε η παρουσία στο προεδρείο του Περιφερειάρχη Οργανωτικού Ιονιων Νήσων της Νέας Δημοκρατίας κ. Παναγή Μαρκάτου και οι συνεχείς αναφορές του κ. Κονσόλα στο ρόλο του.

«Πάμε για αυτοδύναμη Κυβέρνηση»

Κατά την ομιλία του ο κ. Κόνσολας (έχοντας δίπλα του στο πάνελ τον κ. Παναγή Μαρκάτο και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Αντώνη Κατσιγιάννη) έκανε δριμεία επίθεση στην Κυβέρνηση, τονίζοντας ότι όσο γρηγορότερα φύγει τόσο λιγότερες θα είναι οι πληγές που θα αφήσει πίσω της, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές θα σχηματίσει αυτοδύναμη Κυβέρνηση.

Ζούμε μέσα σ’ έναν παραλογισμό, είπε ο κ. Κόνσολας, αφού ο Κυβέρνηση Τσίπρα φέρνει τώρα ένα νέο μύθευμα που καμία σχέσει δεν έχει με την πραγματικότητα και αποτελεί προσβολή απέναντι στους πολίτες και ύβρη απέναντι στην αλήθεια.

Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, υπογράμμισε ο κ. Κόνσολας, φέρνει το 4ο Μνημόνιο, χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση, δηλαδή φέρνει μέτρα χωρίς να πάρει χρήματα, ενώ παράλληλα μειώνει το αφορολόγητο στα 5.300 Ευρώ, με αποτέλεσμα οι χαμιλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι να υποστούν κι’ άλλες μειώσεις.

Αναφερόμενος στον Τουρισμό, ως τομεάρχης της Ν.Δ., ο κ. Κόνσολας είπε ότι η Κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι έρχονται περισσότεροι τουρίστες, αλλά οι εισπράξεις που έχουμε είναι μικρότερες τώρα. Ο αριθμός των επισκεπτών δεν καθορίζει τα έσοδα, πρόσθεσε.

Στην μάζωξη παραβρέθηκαν ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Βαγγέλης Κεκάτος και Ηλίας Κουρκουμέλης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Νίκος Ανουσάκης, οι τ. αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Σωτήρης Κουρής και Τζόγια Γρουζή, οι τ. αντιδήμαρχοι κ.κ. Αθηνά Αυγουστάτου, Νίκος Παπαδάτος και Δημήτρης Φιοραβάντες, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Παναγής Καππάτος και η σύζυγος του κ. Κόνσολα Άννα Μαρία Πάχου.

Σύσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο

  •  Την περασμένη Παρασκευή έγινε 2ωρη σύσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο, παρουσία του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνου Κόνσολα.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν διάφορα θέματα, ενώ δόθηκε έμφαση στα έργα που γίνονται αυτόν το καιρό στο Αργοστόλι και σε άλλα μέρη της Κεφαλονιάς.

Επίσης ο κ. Κόνσολας πραγματοποίσε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο. συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Αντώνη Κατσιγιάννη.

Στο γαλάζιο πάνελ ο περιφερειάρχης Ιονίων της Ν.Δ. κ. Νότης Μαρκάτος, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Αντώνης Κατσιγιάννης
Αλ. Παρίσης και Δ. Φιοραβάντες