Φιλική επιστολή, προς Αλέξιον τον Αον, τον παραβάτην !

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

Φίλτατε, νεαρέ, ευπαρουσίαστε, εγράμματε, φωτεινέ, της Πολιτικής -ενδεχομένως της ελλάδος αστέρα-, υπερπρωταθλητή παγκόσμιε, ψευτοπαραγωγέ χονδρέμπορε, αδιάβλητε τηλεπικοινωνιακής, ποιηθέντα και βαπτισθέντα κατά τας παραδόσεις της Ορθοδοξίας, Χαίρε!

Δεν βρίσκω εύκολα, τα πρέποντα λόγια -με το λιγοστό διαθέσιμο του Αριστερού μου λοβού μυαλό, για να σε υμνήσω στο μέγεθος που σου αξίζει…

Ούτε όμως -μέχρι στιγμής-, παρουσιάστηκε κάποιος ποιητής και μουσουργός για να σε μεγαλοδραματοποιήσει, να αναδείξει το μεγαλείο Σου! Πολιτικέ απατεώνα, παραμυθατζή, λαοπλάνε, λαθρομεταναστόπληκτε, προσκυνηνητή του Αγίου Ορους και όχι μόνον, ηγέτη της Λεγεώνος των «ημετέρων» (κάθε καρυδιάς καρύδι και το έτερον λίγον εις ίδι), ακόμη περνάει η κοκκοινοπρασινομπλέ μπογιά σου -είναι vernilac-, δεν ξεθώριασε η μπαρμπούτα σου. Είσαι απλησίαστος, όχι όμως και άπληστος…

Κατάφερες να δαμάσεις, γίγαντα, τους Ιεράρχες της Εκκλησίας μας που έφυγαν στην πρόσφατη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, …κατευχαριστημένοι! Δήλωσαν ότι υπήρξε εκατέρωθεν κατανόηση, για τη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών. Το μάθημα θα γίνει εφέτος …με τα παλιά βιβλία!

Ο Νίκος Φίλης, τ. υπουργός Παιδείας κ.λπ. ας πούμε, (πως τώχετε;), αυτός ο αγέλαστος, ο μισάνθρωπος, ο άθεος μπολσεβίκος και καλός Ελληνόφων ρήτωρ, βγαίνοντας από τη σύσκεψη, ανέφερε στους δημοσιογράφους, πως το μάθημα Θρησκευτικών), θα διδάσκεται με τα διανεμηθέντα νέα βιβλία (ποικιλοθεότητας).

Και το σημειώνω ως μέγιστο κατόρθωμα Σου, που κέρδισες …με 3-1, το παιγνίδι αυτό, γιατί αφού εξαφάνισες τους μισούς και πλέον ημιμαθές Ελληνες -μέχρι στιγμής-, (και που σ’ ακόμα, εξαπάτησες και τους πεφωτισμένους Ιεράρχες, χωρίς να έχεις τη συνδρομή του Νικολάκη του Παππά (Σου)! Δηλαδή, κατόρθωσες να τελέσεις το μυστήριον άνευ ιερέως!

Στη συνέχεια, έπαιξες και με τους Ανώτατους Δικαστικούς Λειτουργούς! Πήγε πάρα, πάρα πολύ καλά (2-1)! Λένε όμως πως δύο πέναλτυ εις βάρος Σου, δεν τα σφύριξε ο διαιτητής. Αλλά μην ακούς τι λέει ο κόσμος! Είσαι απίθανος μάγειρας, ακόμη και στα ντολμαδάκια (με φύλλο αμπέλου). Τα φτιάχνεις με άφθονα μπαχαρικά, και είναι απείρως νοστιμότερα απ’ εκείνα που έφτιαχνε η μακαρίτισσα η Μαρίκα Μητσοτάκη. Γι’ αυτό ψευτομπούρδα, έχεις ακόμη -κατά τις δημοσκοπήσεις-, ποσοστό περί το πέντε καί δεκα μονάδες, ενώ θα έπρεπε να κινείσαι γύρω στο 2,5-3%. Δηλαδή να έχεις την ψήφο Σου, των Υπουργών Βουλευτών, σπογγοκλλάριον, υποτακτικών, άθεων τε, μετρίων προσόντων, και άλλων προοδευτικών εκ μεταλλάξεων, προσωπικοτήτων!

Για όλους αυτούς τους άθλους Σου, Μεγάλε της Νότιας Ευρώπης, Χαίρε!

Εύγε! Μπράβο Σου! Να έχεις υγείαν αρίστην σωματικήν και πνευματικήν, αλλά κυρίως Μακροζωϊαν! Να σ’ έχουμε, να σ’ έχουμε, να σε καμαρώνουμε οι Μουσουλμάνοι, οι Ελληνες, και σύμπασα η Βόρεια Κορέα -συγγνώμην-, η Βόρεια Ευρώπη του Β. Σόϊμπλε!

Στο Συνέδριο του «Κόμματος» έσκισες, τα πήγες μία χαρά. Ολες οι συνωθούμενες γαλοπούλες σε έκραζαν, χάφτοντας με βουλιμία το μεταλλαγμένο καλαμπόκι που τις τάϊζες ασταμάτητα! Πρωτοκλασσάτε καταφερτζή. Αυτή η αναμπουμπούλα που έκαμες, θα σε πάει μιά ώρα αρχίτερα στην τελική παράδοσή μας.

ΥΓ.

• Αλέξη, μην τα πιστέψεις όοολα’ αυτά που σου γράφω! Το έκαμα για να σε πειράξω λίγο και να σε τσαντίσω, γιατί ξέρω πως δεν μασάς…

• Τώρα για την όλη σου παρουσία (αμηχανία, χασμουρητό, ορολογοκοίταγμα κ.λπ.), με την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ κ. Ομπάμα, ες επόμενην επιστολήν μου.