ΦΙΛΤΑΤΗ η αλήθεια!!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ της Χώρας μας, έχει δρομολογηθεί από πολύ παλιά! Η άθλια κομματική εξάρτηση, δεν είναι νέο «φρούτο»! Είναι πολύ παλιό και …γνώριμο! Οι εκατοντάδες χιλιάδες κομματικίστκες προσλήψεις, η καταλήστευση των συνταξιοδοτικών Ταμείων, το βάρβαρο κυνήγι της Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας, το …«άσυλο» για …ουσίες και βομβούλες στα Ανώτατα Ιδρύματά μας, με θλιβερόν αποκορύφωμα το …κτίσιμο των Πρυτάνεων στα Γραφεία τους, η επί μακρόν «μανία» του Έλληνα, για «ανίδρωτη» και σίγουρη απασχόληση, με μοναδικό του όνειρο την σταθερή και μόνιμη στήριξή του από το κόμμα του, κλπ., κλπ., είναι εγκλήματα που χαρακτηρίζουν ένα Σύστημα που δεν δημιουργήθηκε από ένα κόμμμα ή σε δύο-τρία χρόνια!

ΕΙΝΑΙ υπόθεση δεκαετιών! Απλά, τα «πράγματα» δεν αλλάζουν αλλά μόνο χειροτερεύουν! Γιατί έτσι, μάλλον «εξυπηρετούνται» ή θεωρούν πως εξυπηρετούνται όλοι, οι έτσι και επί μακρόν, εκούσια ή ακούσια …«συμπράξαντες» για τα σημερινά μας αδιέξοδα! Δεξιοί, Κεντρώοι, αριστεροί και οι …«μεταξύ» αυτών!

ΜΑΚΑΡΙ να ελύοντο ΟΛΑ τα προβλήματά μας, άν μία Κυβέρνηση, ένα κόμμα, ανελάμβανε ή παρέδιδε τα «ηνία»! Μακάρι! Αντικειμενικά όμως, δεν μπορεί, κάτι τέτοιο, να συμβεί, εφ’όσον εμείς, ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, αρνούμεθα να αλλάξουμε Νοοτροπία! Μυαλά! Τακτικές! Ενδιαφέροντα! Προτεραιότητες!

ΕΦ’ όσον παραμένομεν Απαθέστατοι, απέναντι στην Πατρίδα μας, στα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, στα ουσιώδη της προβλήματα, στα Ιερά Σύμβολά της!!!