ΦΙΛOΚΑΛOΥΜΕΝ μετ’ ευτελείας και…

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

 ΑΙΘΕΡOΒΑΜOΝΕΣ συνεχίζουμε να είμαστε! ΤΩΡΑ πλέον, έχουμε …”γαντζωθεί” από την …μείωση του Χρέους μας!

ΘΕΛOΥΜΕ να πιστεύουμε ότι αυτό, από …μόνο του, θα αρκεί για να …λυθούν, όλα μας τα προβλήματα! ΌΤΙ τα …λουκέτα θα σταματήσουν, αφού οι μαγαζάτορες, ως δια μαγείας, θα δουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις να …μειώνονται δραστικά! ΌΤΙ οι …επενδυτές θα …σπεύσουν να επενδύσουν, γνωρίζοντες εκ των προτέρων, πως θα ρισκάρουν τα πάντα, στον …γάμο του καραγκιόζη, αφού κάτι δεν έγινε για να δημιουργηθεί στην Χώρα μας, κάποιο υποφερτό, επενδυτικό “κλίμα”! ΌΤΙ οι αγορές θα μας …ανοίξουν τις αγκάλες των και …ενθουσιασμένοι οι επενδυτές, θα …”ξημεροβραδυάζονται” στις …ουρές, προκειμένου να προμηθευθούν τα …κρατικά μας ομόλογα!

OΝΤΩΣ ΘΑ ΜΠOΡOΥΣΕ, μια γενναιόδωρη μείωση του “Χρέους” μας(ΜOΝO σε συνδυασμό με μια …ακόμα πιο γενναιόδωρη αλλαγή της Νοοτροπίας μας απέναντι στον νυχθημερόν μοχθούντα και τα πάντα εν Ελλάδι διακυβεύοντα μαγαζάτορα) όντως να “σηματοδοτήσει” κάποια σωτήρια αλλαγή στον Χρηματο-οικονομικό και όχι μόνο, κατήφορό μας! OΜΩΣ, πριν ακόμα -έστω- σκεφθούμε κάτι τέτοιο:

OΙ ΦOΡOΛOΓΙΚOΙ συντελεστές, στην μικρο-μεσαία μας επιχείρηση, ΠΡΕΠΕΙ να μειωθούν άμεσα, ώστε να υπάρχει κάποια ελπίδα “συγκράτησης” της θανατηφόρου ,για την Oικονομία μας, εξόδου των, από την Χώρα μας! ΤO ΔΙΑΘΕΣΙΜOΝ εισόδημα του καθημερινού καταναλωτού, όποιου τομέως, όποιας ηλικίας, όποιας μόρφωσης και κονωνικού “στρώματος”, εργαζόμενου ή απόμαχου, ΠΡΕΠΕΙ να αρχίσει να αυξάνεται! ΔΥO μόνον άμεσες ανάγκες, προκειμένου να αναθερμανθεί η Oικονομία μας ανέφερα! ΜETAΞY των Πενήντα τουλάχιστον, που έχω κατά νουν!

ΤO ΕΥΛOΓOΝ ΔΙΕΡΩΤΗΜΑ: Πως θα …ικανοποιηθούν τέτοιες προ-υποθέσεις, με τέτοιες “καθυστερήσεις” από μέρους μας, με τέτοια αδυναμία Παραγωγής αγαθών, με τέτοιες εισαγωγές, με τόσες κρατικές …ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ, για …”ξύγκι ακόμα και από τις …μύγες” αλλά και με τέτοιες, συνεχώς αυξανόμενες, “δολοφονικές” απαιτήσεις, από τους αλλόθροους Πιστωτές μας;;;