“Φούμαρα” τα περί πάρκινγκ στο πρώην “παιδικό” – Το Νοσοκομείο έχει αποφασίσει άλλα!!

Από όπου και να αναζητούμε στοιχεία και πληροφορίες όσο αφορά την αξιοποίηση του οικοπέδου του πρώην παιδικού Νοσοκομείου , στο ίδιο σημείο καταλήγουμε . To πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου με μοναδικό θέμα την έγκριση κατάθεσης πρότασης στο ΔΣ του Νοσοκομείου Αργοστολίου για την αξιοποίηση του οικοπέδου του πρώην παιδικού Νοσοκομείου ως δημοτικό πάρκινγκ , δεν ήταν τίποτε άλλο παρά επικοινωνιακό σόου του δήμαρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου με τις «πλάτες» του άσπονδου εχθρού του Διονύση Λυκούδη.

Πως είναι δυνατόν να προβούν σε μια τέτοια απόφαση όταν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Νοσοκομείου έχει αναρτηθεί (πριν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου) η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου  (ΑΔΑ: 9ΠΓΨ4690ΒΔ-ΘΦΥ – Σχετικά με αξιοποίηση του οικοπέδου ΟΤ57 στη περιοχή της πλατείας ιδιοκτησίας του Γ.Ν. Κεφαλληνίας) στην οποία ΟΜΟΦΩΝΑ το ΔΣ (του Νοσοκομείου), αποφασίζει για την αξιοποίηση του οικοπέδου με την ανέγερση α) Εκπαιδευτικής Νοσηλευτικής Δομής β) Κέντρο Ψυχικής Υγείας, το οποίο θα μεταφερθεί από το Γ.Ν. Κεφαλληνίας και γ) εστίες για τη φιλοξενία ιατρών και προσωπικού.

Να υπενθυμίσουμε ακόμη ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός έχει καταθέσει εγγράφως στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου Αργοστολίου πλήρη πρόταση αξιοποίησης του οικοπέδου με κτίρια που θα εκμεταλλεύεται το Νοσοκομείο για έσοδα και διαμερίσματα για κίνητρα στους γιατρούς,  καθώς και δυο υπόγεια πάρκινγκ.

Αυτή η πρόταση μάλιστα έχει τεθεί από τον κ. Τραυλό και στον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη σε επίσκεψή του παρουσία της Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα από τον περασμένο Οκτώβρη. Ο Υπουργός μάλιστα είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την πρόταση και βεβαίωσε ότι θα προσπαθήσει να βρει τρόπο χρηματοδότησης των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Τα αποτελέσματα μάλιστα της συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας τα είχε αναφέρει ο κ. Τραυλός σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Cosmos96,5 στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» στις 05 Οκτωβρίου 2021. Ακούστε τον:

Όλα αυτά είναι δημοσιευμένα και στα φιλικά προς τον δήμαρχο ΜΜΕ και στα… μη φιλικά . Αυτά όφειλε να τα ξέρει  ο δήμαρχος Αργοστολίου κ. Μιχαλάτος που εισηγήθηκε το θέμα,  και να ενημερώσει τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ότι θα πάρουν μια απόφαση κόντρα στην απόφαση του Νοσοκομείου!!!

Πως είναι δυνατόν να παρακάμπτεις απόφαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Αργοστολίου, να την αγνοείς προκλητικά και να ζητάς από το Νοσοκομείο να σου δώσει τσάμπα το οικόπεδό του για «να λύσεις»  το κυκλοφοριακό σου πρόβλημα; (Που δεν λύνεται κιόλας).

Και πως είναι δυνατόν να αποδεχτεί αυτή την πρόταση το Διοικτικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου όταν άλλα έχει αποφασίσει λίγες μέρες πριν;  Και πολύ περισσότερο όταν  η απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου φέρεται να έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας ;

Απορίας άξιο είναι επίσης ότι παρόλο που πολύ καιρό πριν έχει δημοσιοποιηθεί η πρόταση του αντιπεριφερειάρχη  Σταύρου Τραυλού στον Υπουργό Υγείας, όπως και η πρόσφατη απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου έχει αναρτηθεί στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ όταν συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική αρχή Μιχαλάτου δεν φρόντισε , όχι μόνο να παρευρεθεί ο κ. Τραυλός στη συνεδρίαση αλλά ούτε καν έγινε ενημέρωση περί των ενεργειών του Αντιπεριφερειάρχη και των απόψεων του Υπουργού στο δημοτικό συμβούλιο.

Συμπερασματικά : Το Νοσοκομείο Αργοστολίου έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει το ίδιο το οικόπεδο με στόχο την αύξηση των εσόδων του και την εξασφάλιση νέων αναγκαίων υποδομών. Αυτή η απόφαση έχει τη θετική γνώμη του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη και της Περιφερειάρχη κας Κράτσα.

Ως εκ τούτου η πρόταση του δημοτικού συμβουλίου με την επικαιροποίηση της με αρ. 140/2019 απόφαση του ΔΣ (ΑΔΑ: ΩΚΧ4ΩΕ5-908) για παραχώρηση του οικοπέδου στον Δήμο Αργοστολίου και μάλιστα δίχως αντίτιμο,  όχι μόνο δεν έχει κανένα νόημα αλλά επιβεβαιώνεται ότι η συνεδρίαση έγινε καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους  (Δείτε αυτό: Με επικοινωνιακό σόου Θεόφιλε, δεν λύνεται το κυκλοφοριακό τ’ Αργοστολίου) και στάχτη στα μάτια των Αργοστολιωτών που κάθε μέρα υποφέρουν απο το κυκλοφοριακό χάος στη πόλη τους.

(Kefaloniapress)

Μακέτα Διονυσίου Λυκούδη για το υπογειο πάρκινγκ στο οικόπεδο του Παιδιατρικού