Φρενίτιδα για τον Καναδό πρωθυπουργό και το τατουάζ του. Τι συμβολίζει το σχέδιο στον αριστερό του ώμο;

Φρενίτιδα επικρατεί στα διεθνή ΜΜΕ για τoν νεοεκλεγέντα, γοητευτικό πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό.

Oι χρήστες των social media διερωτώνται τι απεικονίζει το μεγάλο τατουάζ που κοσμεί τον αριστερό ώμο του 43χρονου και αν είναι ο μόναδικός ηγέτης που έχει ένα.

Ο άνθρωπος που «ανάστησε» το κόμμα των Φιλελευθέρων κι έβαλε στο περιθώριο τους Συντηρητικούς μετά από εννέα χρόνια στην εξουσία, έχει ένα εντυπωσιακό τατουάζ το οποίο αποκαλύπτεται κάθε φορά που ασχολείται με το αγαπημένο του άθλημα, το μποξ.

Σύμφωνα με το BBC που έκανε ολόκληρη έρευνα για το τατουάζ του Τζάστιν, πρόκειται για ένα κοράκι, σύμβολο της «Ηaida», της αυτόχθονης φυλής των Ινδιάνων που ζουν στις ακτές του Ειρηνικού στον βορειοδυτικό Καναδά.

Μάλιστα, ο ίδιος είχε γράψει στο Twitter το 2012 σχετικά με το τατουάζ του: «Το τατουάζ μου είναι ο πλανήτης Γη μέσα σ΄ένα κοράκι».

Η επιλογή του τατουάζ δεν έγινε τυχαία. Η οικογένεια Τριντό έγινε επίτιμο μέλος της φυλής  «Haida» το 1976 κατά την δεύτερη πρωθυπουργική θητεία του πατέρα του Τζάστιν, Πιερ Τριντό.

Το βρετανικό δίκτυο υποστηρίζει πάντως, για να απαντήσει και και στο ερώτημα των χρηστών του Διαδικτύου ότι δεν είναι ο μόνος ηγέτης που έχει τατουάζ στο σώμα του.

Ο τελευταίος τσάρος της Ρωσίας, Νικόλαος ο Β΄είχε ένα δράκο.

Αλλά και η «πρώτη κυρία» της Βρετανίας, Σαμάνθα Κάμερον έχει ένα δελφίνι χαμηλά στο πόδι της.

(protothema.gr)