Φταίει η ακρίβεια, αλλά και η επικοινωνία της Κυβέρνησης…

Παύλος Παπαδάτος
Η κυβέρνηση οφείλει να αναπτύξει μία απλή και σαφώς καλύτερη επικοινωνιακή ενημέρωση των πολιτών. Η διαφαινόμενη φθορά της, όπως αυτή αποτυπώνεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της ακρίβειας, του πολέμου, των ΜΜΕ ή της αντιπολίτευσης, αλλά είναι και αποτέλεσμα του γεγονός ότι αντί να αναπτύσσει σοβαρή και στοχευμένη επικοινωνιακή στρατηγική αρκείται σε τακτικές επικοινωνιακών αναποτε λεσματκών παροχών ή και αποπροσανατολισμού. Το τελευταίο μάλιστα δηλώνει αποδοχή ενοχής ενώ δεν θα έπρεπε να έχει καμία ενοχή.
Δυστυχώς η επικοινωνία της κυβέρνησης έχει πέσει σε slipper effect (μη πιστευτή η πηγή του μηνύματος) με αποτέλεσμα να επιτρέπει όχι μόνο την ύπαρξη αλλά και την ενδυνάμωση κομμάτων που επικοινωνούν μέσω επιστολών με τον Χριστό ή και να συμβάλει στην δημιουργία νέων κομμάτων από αστείους μιμητές του κόμματος του Φράνκι Παπαγεωργίου και φυσικά να δίνει πνοή ζωής στον ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν είναι βέβαια μόνο ο τρόπος επικοινωνίας της κυβέρνησης αλλά και ο τρόπος επικοινωνίας κάποιων φίλα προσκείμενων στη κυβέρνηση δημοσιογράφων που ως φαίνεται ζήλεψαν την δόξα του χουντικού Γεωργαλά και επιτυγχάνουν ακριβώς το αντίθετο από ό,τι επιδιώκουν. Από κοντά δυστυχώς σε αυτούς έχουμε και κάποιους υψηλά ιστάμενους κυβερνητικούς παράγοντες -ευτυχώς ελάχιστους- που αντί να επενδύουν τον χρόνο τους στα προβλεπόμενα καθήκοντά τους τον αναλίσκουν στα τηλεοπτικά κανάλια νομίζοντας ότι έτσι αυτό-προβάλλονται ή ότι δίνουν μάχη προβολής του κυβερνητικού έργου ενώ το μόνο που κάνουν είναι να εκνευρίζουν τον κόσμο. Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίζομαι ότι η κυβέρνηση τα κάνει όλα καλά, ή ότι έχει αναπτύξει ένα τέλειο αναπτυξιακό περιβάλλον.
Δυστυχώς όμως υπολείπεται κατά πολύ να πείσει τον κόσμο ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες εν τούτοις έχει καταφέρει να περιορίσει το «κακό» γιατί το μη χείρον βέλτιστον εστί. Υπάρχουν όμως και κυβερνητικοί παράγοντες που πράγματι επιτελούν τεράστιο έργο χωρίς τυμπανοκρουσίες και κομπασμούς, όπως η νομοθετική παρέμβαση του Κωστή Χατζηδάκη για την σωστή επανίδρυση του ΟΑΕΔ, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις ήταν δημιουργός τεμπέληδων αλλά και μαύρης εργασίας. Θα πρέπει όμως να συνεχίσει ο ΟΕΑΔ να είναι ο φορέας του κοινωνικού τουρισμού και υποστηρικτής του πολιτισμού. Αλλά και να προσέξει ο άοκνος και χαμηλών τόνων υπουργός να εξηγήσει επαρκώς τι θα γίνουν τα 3 δις αποθεματικά του ταμείου του ΟΑΕΔ, και συγκεκριμένα να εξηγήσει ποιοι είναι οι κοινωνικοί εταίροι προς τους οποίους θα πάνε τα τρία δις μήπως στο τέλος καταλήξουν σε τίποτε κοινωνικούς ανάλγητους εκμεταλλευτές, που η σημερινή κρίση αναδεικνύει πολλούς εξ αυτών, με προεξάρχοντες τους έμπορους της ενέργειας, πολλούς εισαγωγείς αλλά και πολλούς έμπορους οπωροκηπευτικών. Τέλος πάντων η ακρίβεια θα παραμείνει ακρίβεια ανεξάρτητα από τον πληθωρισμό, γιατί και μηδενικός να είναι ο πληθωρισμός, τα πάντα θα είναι ακριβά για ένα μισθοσυντήρητο ή χαμηλοσυνταξιούχο.

Σημείωση

Προσωπικά ουδέποτε θα μπορούσα να φανταστώ ότι στον 21ο αιώνα θα αποτολμούσε κάποιος «ηγέτης» χώρας, όσο κομπλεξικός κα αν είναι, να καταστρέψει γειτονική του ευρωπαϊκή χώρα, να δολοφονήσει χιλιάδες ανθρώπους και να δημιουργήσει εκατομμύρια προσφύγων και να σπείρει πρωτόγνωρο όλεθρο. Και ουδεμία δικαιολογία του προσφέρει το γεγονός ότι υπήρχε έστω προφορική δέσμευση από τον Τζειμς Μπεικερ υπουργό εξωτερικών του Τζορτζ Χ. Β. Μπους προς τον Γκορμπατσόφ ότι αν συμφωνούσε να ενταχθεί η Ενωμένη Γερμανία στο ΝΑΤΟ οι ΗΠΑ δεν θα έκαναν ούτε ένα βήμα επέκτασης του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς.