«Φωτογραφικές» μελέτες στις προμήθειες καταγγέλει ο Νίκος Γκισγκίνης

Ν. Γκισγκίνης

Mε καθυστέρηση σχεδόν μίας ώρας ξεκίνησε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Θεάτρου «Ο Κέφαλος», παρουσία του δημάρχου κ. Αλέξανδρου Παρίση.

Εκτός ημερησίας τέθηκαν ως κατειπείγον και ψηφίστηκαν ομόφωνα, η ένταξη οικογένειας Ρομά σε βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου και η αποδοχή αποχώρησης του επιχειρηματία από την εκμετάλλευση τμήματος Αιγιαλού στην Παραλία Καμίνια Ελειού-Πρόννων.

Η επισκευή της στέγης και οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο Κτίριο του Σχολείου Κουρουκλάτων έθεσε ο δ.σ. Σπύρος Σαμούρης στα εκτός ημερησίας θέματα, αλλά ο πρόεδρος του Σώματος δεν δέχθηκε καν να μπει το θέμα σε ψηφοφορία.

Για φωτογραφικές μελέτες κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή ο δ.σ του ΚΚΕ Νίκος Γκισγκίνης, κατά τη συζήτηση του θέματος σχετικά με την έγκριση των μελετών για τις προμήθειες ειδών καθαριότητας και ευπερεπισμού, αλλά και προμηθειών των Δημοτικών Κτιρίων και των Νομικών Προσώπων του Δήμου για την λειτουργία των Κυλικείων των παραλιών Μύρτου και Πλατύ Γιαλού, της ΚΕΔΗΚΕ, των Παιδικών Σταθμών, του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Δημοτικού Γηροκομείου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γκισγκίνης επεσήμανε ότι στις μελέτες για τις παραπάνω προμήθειες, παρατητείται ότι δεν αναγράφεται αναλυτικά το χαρακτηριστικό κάθε προϊόντος (συσκευασία-βάρος, ποιότητα κ.λπ.) σε όλες τις μελέτες και για κάθε περίπτωση, αλλά μεμονωμένα. Σε κάποιες περιπτώσεις δε, τα προϊόντα περιγράφονται τα χαρακτηριστικά τους με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσδιορίζεται εξ ερχής η Εταιρεία που τα διακινεί, αποκλείοντας τη συμμετοχή άλλων ενδιαφερομένων προμηθευτών.

Στη συνέχεια ο κ. Γκισγκίνης κατήγγειλε και μεγάλες διαφοροποιήσεις στις τιμές εκκίνησης πολλών προϊόντων, τα οποία, ενώ σε κάποια μελέτη προσδιορίζεται ακριβώς το προϊόν και η τιμή, σε άλλη μελέτη, για άλλο Νομικό Πρόσωπο, ή Κυλικείο, δεν υπάρχει προσδιορισμός των χαρακτηριστικών (του ίδιου προϊόντος), αλλά η τιμή είναι πολύ μεγαλύτερη.

Τις παρατηρήσεις του κ. Γκισγκίνη υιοθέτησε ο δήμαρχος κ. Παρίσης και ζήτησε να καταγραφούν οι παρατηρήσεις που τέθηκαν και να γίνουν αντίστοιχες διορθώσεις και διευκρινήσεις στις μελέτες για τις προμήθειες.

Τελικά, τις μελέτες για τις προμήθειες ψήφισαν η Δημοτική Αρχή και η παράταξη του κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου και του ΚΚΕ (Νίκος Γκισγκίνης-Γιάννης Κουρούκλης), ενώ Παρόν ψήφισαν οι Σπύρος Σαμούρης, Ανδρέας Ζαπάντης, Θόδωρος Φλωράτος, Διονύσης Αραβαντινός και Γιώργος Θωμάς και Λευκό οι δ.σ. Γεράσιμος Δημητράτος και Γεράσιμος Δεστούνης.

  •  Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχιζόταν και μετά την εκτύπωση του «Η».