Χάσαμε τη μεγάλη ευκαιρία με τον Αμπράμοβιτς

⦿ Πληροφορίες για τον Ρώσο ολιγάρχη Ρομάν Αμπράμοβιτς κατέφθασαν χθες στην εφημερίδα μας.

⦿ Ο Ρώσος Κροίσος, λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, προγραμμάτιζε να έρθει στην Κεφαλονιά με το πολυτελές και πανάκριβο κότερο του, επισκεπτόμενος Αργοστόλι και Ληξούρι.

⦿ Με βασικό στόχο να αγοράσει και να αξιοποιήσει τους Βαρδιάνους, οι οποίοι ανήκουν, ως γνωστόν, στη Μονή Κηπουραίων (Καμιναράτα).

⦿ Ο Αμπράμοβιτς σχεδίαζε συναντήσεις με τον Θεόφιλο και τον Κατσιβέλη, ώστε οι δύο δήμαρχοι να συμβάλλουν στην πώληση των Βαρδιάνων σ’ αυτόν.

⦿ Έτσι ο ολιγάρχης αποκτώντας τους Βαρδιάνους θα τους έκανε νησί για Μίδες με πολυτελέστατες κατασκευές, συναγωνιζόμενος τον άλλο Ρώσο ολιγάρχη του Σκορπιού Ντιμίτρι Ριμπόβλεφ.

⦿ Όμως τα πράγματα, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, Χάδεν προχώρησαν και ο Αμπράμοβιτς άλλαξε ρότα, πηγαίνοντας τη θαλαμηγό του στην Τουρκία.

⦿ Έτσι χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία να γίνει η Κεφαλονιά «Μύκονος του Ιονίου», καθώς ο Αμπράμοβιτς θα επέκτεινε τις επιχειρήσεις του στο Φισκάρδο, στη Σκάλα και στους Πετανούς.

⦿ Τώρα τα πράγματα θα αλλάξουν υπέρ της Κεφαλονιάς αν σταματήσει ο πόλεμος κι αν στο μεταξύ δεν δηλητηριάσουνε τον Αμπράμοβιτς με …σοκολάτες.

Ιβάν