Χαμός στη Βουλή: Η αναφορά Τσίπρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου και την 17Ν, τα σχόλια της αντιπολίτευσης και η απάντηση του Καμμένου

Μια αναφορά που προκάλεσε αίσθηση και… σχόλια από την αντιπολίτευση έκανε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Επιχειρώντας να ασκήσει κριτική στη Νέα Δημοκρατία, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Θυμίζετε τις εποχές που κάποιοι ακραίοι της ΝΔ κατηγορούσαν τον Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγό της 17Ν».

Οι βουλευτές από τα έδρανα τις αντιπολίτευσης άρχιζαν να διαμαρτύρονται, υποστηρίζοντας ότι αυτό το είχε πει ο νυν κυβερνητικός εταίρος του κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να σχολιάσει στο Τwitter: «Απίστευτος γκαφατζής ο Αλέξης, είπε επί λέξει σε ένα κρεσέντο κατά ΝΔ: “θυμίζετε τις εποχές που κάποιοι ακραίοι της ΝΔ κατηγορούσαν τον Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγό της 17Ν…”, εν τω μεταξύ αυτό το έλεγε και το είχε γράψει ο Πάνος Καμμένος, για τον οποίο λένε ότι δεν είναι ακραίος».

Ο Μακάριος Λαζαρίδης, σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ανήρτησε το εξώφυλλο του βιβλίου που είχε γράψει ο Πάνος Καμμένος «Τρομοκρατία, Θεωρία και Πράξη».

Ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Το πιστόλι που χρησιμοποίησε η Δεξιά για να χτυπήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου και να τον συνδέσει με τη 17Ν, σήμερα το έχει ο κ. Τσίπρας στο δικό του θηκάρι και λέγεται Πάνος Καμμένος».

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου έδωσε μια πιο… πονηρή διάσταση, διερωτώμενος αν πρόκειται για την πρώτη ρήξη Τσίπρα-Καμμένου. «Αν ήταν γκάφα του Μητσοτάκη που είπε ότι ο Χουλιαράκης ήταν υφυπ το πρώτο εξάμηνο του ’15, τότε η αναφορά του Τσίπρα ότι κάποιος από τη Δεξιά είχε κατηγορήσει τον Ανδρέα σαν αρχηγό της 17 Νοέμβρη ή είναι ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ, αφού αυτός ήταν ο φίλος του ο Καμμένος, ή είναι η 1η ρήξη μαζί του!», έγραψε στο Τwitter.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό ένα θέμα από το site olympia.gr (το οποίο απηχεί τις απόψεις του). «Ουδέποτε ο Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε τον Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγό της 17Ν. Αυτοί που διέδωσαν αυτή την είδηση καταδικάστηκαν για συκοφαντική δυσφήμιση από την ελληνική δικαιοσύνη», ανέφερε το δημοσίευμα και παρέθετε και τα σχετικά αποσπάσματα.

Δείτε μετά το 2:50 τη σχετική αναφορά του Τσίπρα:

(iefimerida.gr)