Χαράματα έσπασαν για λίγο την απεργία τα πλοία σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο

Το φέρι «Νήσος Κεφαλονιά», που αγόρασε η «Ionian Group»

“Εσπασαν” την απεργία της ΠΝΟ χθες το πρωϊ δύο Ναυτιλιακές Εταιρείες που δραστηροποιούνται σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

Συγκεκριμένα, χθες τα χαράματα, στις 4.45′ αναχώρησε από τον Πόρο για Κυλλήνη το φέρι “Νήσος Κεφαλονιά” της “Κe-falonian Lines” και από Κυλλήνη για Πόρο στις 7.42″ π.μ. Τα δρομολόγια ήταν έκτακτα και δεν θα πραγματοποιηθεί άλλο πριν τη λήξη της απεργίας της ΠΝΟ.

Στην Ζάκυνθο, αναχώρησε για Κυλλήνη το φέρι “Μare di Levante” της “Ionian Group” το πρωϊ στις 5.52′ και αμέσως μετά (6′ αργότερα) στις 5.56′ αναχώρησε το φέρι “Ζάκυνθος Ι” της “Κefalonian Lines”.

Από Κυλλήνη για Ζάκυνθο αναχώρησαν και τα δύο φέρι ταυτόχρονα στις 7.15′ π.μ. για να αφιχθούν στην Ζάκυνθο, το “Μare di Levante” τις 10.10′ π.μ. και το “Ζάκυνθος Ι” στις 10.20 π.μ.

Σχετικά με την χθεσινή εκτέλεση δρομολογίων η “Ionian Group” με ανακοινωσή της εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να πραγματοποιήσει ταπαραπάνω δρομολόγια:

Η Κοινοπραξία IONIAN GROUP και οι Ζακυνθινοί ναυτικοί της, ενστερνίζονται την κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ του αγαπημένου μας νησιού, από τα σοβαρά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί.

Οι πλημμύρες, τα σκουπίδια, ή έλλειψη αγαθών πρώτης ανάγκης καθώς επίσης και οι νοσοκομειακές ανάγκες που προσφάτως κορυφώθηκαν, έχουν συνέπεια βαριές και οδυνηρές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των συμπατριωτών μας.

Σύσσωμη η ομάδα της IONIAN GROUP με γνώμονα και μόνο την προσφορά, όπως έμπρακτα έχει πράξει και στο παρελθόν, πήρε την πρωτοβουλία να δώσει ανάσα στον πολυήμερο αποκλεισμό του νησιού μας.

Από την Παρασκευή 09/12/2016 το πρωί, τα πλοία μας δρομολογούνται για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των συμπατριωτών μας, έτσι ώστε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές αγωνίας και απόγνωσης που βιώνουν, να μην νιώσουν εγκαταλελειμμένοι.

Σεβόμαστε τον αγώνα των Ναυτεργατών, η ανάγκη όμως του νησιού, μας επιτάσσει.

Είναι υποχρέωσή μας!

 

F/B Κεφαλονιά
To F/B M.D. Levante