Χρήμα …«λιμνάζον»!!!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

ΜΕΓΑΛΗ και “πολύπλευρη” η συζήτηση για το “ανοιγμά μας” στις αγορές, για …”φρέσκο χρήμα”! ΚΑΙ τι δεν λέγεται …και τι δεν γράφεται!! ΑΝΑΛΟΓΑ με το …κόμμα ενός εκάστου και οι …προσδοκίες του!!

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ …μηδέν! Το απόλυτο μηδέν!! ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ, οι αναμενόμενοι πραγματικοί Επενδυτές, θα πρέπει να είναι ή …ήρωες (άνευ εισαγωγικών) ή για τα …μανουάλια του Πολιούχου μας, προκειμένου να “επενδύσουν” κοντά μας!! ΜΕ ΤΑ πολύ γνωστά, πρωτόγνωρα και απίστευτα …”πλαίσια” που …περιμένουν αυτούς,την …”κερδοφορία” τους ή έστω την απλήν επιβίωσή τους, για να μην αναφερθώ στην …ψυχή τους!!

ΟΜΩΣ, αν προταθούν(για παράδειγμα) υπό μορφήν Ομολόγων Κρατικών, με επιτόκιον 3-4%, προς (άλλου είδους) επενδυτές, ας πούμε Πέντε δις ευρώ, σε πλήρη αντίθεση από αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι των “ειδικών” τουλάχιστον …τριάντα πέντε δις θα “στηθούν” για να …προλάβουν την έκδοση! Και …λίγα σημειώνω!

ΤΟ ΧΡΗΜΑ, το “ρευστόν” που “λιμνάζει” ανεκμετάλευτον και διεθνώς, ανέρχεται σε πρωτοφανώς υψηλά επίπεδα! ΓΙΑΤΙ άλλο τί, η γενικότερη ανθρώπινη δυστυχία, από την σχεδόν ολικήν έλλειψή του για δισεκατομμύρια συνανθρώπων μας, της ίδιας ή και πολύ χειρότερης “κατάστασης” από εμάς και άλλο τί ο υπερ-συγκεντρωμένος “ρευστός” συν τοις άλλοις πλούτος, στα χέρια όλο και λιγότερων, όλο και πλουσιότερων, όλο και πιο…. αχόρταγων-ανικανοποίητων!! Η ΤΡΑΓΙΚΗ αλήθεια!!!