Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις κρίσεις μας!

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

Στο πάνθεον των Αθεων του …ανθοστόλιστου συγκροτήματος του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξέχουσες θέσεις κατέχουν -στις κωλοτούμπες-, πάμπολλες προσωπικότητες

  • Ο Πάνος, ο μπούλης -κατά την εκτίμησιν του Αλέξιου του Αου-, μας έχει καταπλήξει. Οι λόγοι του πύρινοι. Τα έργα του, πλήρη συνεπειών και πρωτοτυπιών. Τουλάχιστον αυτός, φοράει την στολή παραλλαγής των συνοριοφυλάκων και κάπου κάπου τραβάει το ξίφος του για να το δουν οι Τούρκοι του Ερντογάν.
  • Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μας; Αυτός έχει σπάσει ρεκόρ σε παρουσίες εορτών, δεξιώσεων, ταξιδίων. Εχει αποκτήσει τόσα παράσημα που θα χρειασθεί ειδικός χώρος καταχώρησής των. Η φωνή του στα Εθνικά θέματα είναι σεμνή, όπως επιβάλλεται από ένα διακεκριμένο συνταγματολόγο. Προπαντός τα τοπικά και τα πρωτόκολλα!
  • Ο ιδιοφυής και γνωστός τοις πάσιν, πεπροικισμένος με την αρετήν της αμνησίας και που συνεπάγεται την ύπαρξιν ευρέως και πλουσίου ψυχικού κόσμου, ευρίσκεται στον κόσμο του! Εκ των πρωταθλητών εις το πένταθλον της πολιτικής εις το οποίον πρωτοστατεί, είναι ο Ευκλείδης. Αυτός, προσφάτως -με την ψήφισιν του 4ου μνημονίου-, μας κατέπληξεν. Στις συνεδριάσεις κυκλοφορεί φέρων επ’ ώμου όόόλο το βάρος των Ελληνικών προβλημάτων της ζωής μας, εντός κεκορεσμένου σακκιδίου. Απεδείχθη -τελικώς-, να αποτελεί σχεδόν πιστόν αντίγραφον του δια πρώτην φοράν διδάξαντος, σακκιδιοφόρου, Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίον η Χώρα επλήρωσεν με αρκετά δισεκατ. Ε!

Πέραν όμως αυτών των δειγματοληπτικώς αναφερθέντων έναντι αμετρήτων αμετροπρέπειας, μπορούμε να κάμουμε κάποιες υποθέσεις …με υποψίες. Δηλαδή αν ένας σερνικός Υπουργός της κυβέρνησης -που επιτελεί τόσο σημαντικό έργο-, δεν φοράει γραββάτα, σημαίνει πως δεν φοράει καθαρά εσώρουχα; Ομως δεν είναι εύκολο να διαπιστωθεί το μέγεθος και το χρώμα των! Ας πούμε, π.χ. ο Μουζάλας να έχει σώβρακο supermini και μαύρο; Απ’ εναντίας ο υφυπουργός Παιδείας ο Κωστάκης, ο Ζουράρις, ο φιλόσοφος, ο εύγλωττος που μπροστά του ωχριά ο Μπαμπινιώτης πρέπει να έχει σώβρακο ποδήρες, μονόχρωμο, γκρίζο από αλαντζά αδιάβροχο …δια πάν ενδεχόμενον. Παρόμοια φορούνε οι ορεινοί γιδοβοσκοί στην ενδοχώρα της γείτονος Χώρας Τουρκίας, την οποία ο Υφυπουργός θεωρεί φίλην και αν μας πάρει μερικά νησάκια του Αιγαίου, δεν τρέχει ΤΙΠΟΤΙΣ!

  • Για το παντελόνι του Ευκλείδη, έκανε την πρέπουσα αναφορά ο κ. Λοβέρδος στη Βουλή (18/5ου).
  • Οι Υπουργοκυρίες δύνανται -νομίμως-, να κινούνται από του μηδενός μέχρι του φέρειν υποψίαν άνω + κάτω εσωρούχων…

Θα μου πείτε, τόσο σημαντικό είναι ν’ ασχολούμεθα μα τα …μέσα μαςς και όχι περισσότερο με τα έξω μας, που φαίνονται και μας χαρακτηρίζουν; Δίκιο έχετε. Με μιά παρατήρηση: Ευτυχώς τα έξω μας, κρύβουν επιμελώς τα μέσα μας.

Λάβετε όμως υπόψιν -και το τονίζω-, τι έλεγε ο ΒΥΡΩΝ «Απεχθάνομαι το χαμερπές ελάττωμα της περιέργειας». Δηλαδή, να ξεχάσουμε όσα γράψαμε -εξ ολοκλήρου, για να απαλλαγούμε της βαριάς κατηγορίας, αν θέλουμε να είμαστε και εμείς καθαροί… μέσα κι έξω!