Χρηματοδότηση αντισεισμικής προστασίας στο Αργοστόλι

Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, εντάσσεται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών το έργο αντισεισμικής προστασίας του Δήμου Αργοστολίου με προϋπολογισμό 38.570€.

Η δράση περιλαμβάνει δυο υποέργα:

  1. Εκπόνηση Προγράμματος Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου Κρίσιμων Υποδομών του Δήμου Αργοστολίου» (24.757€), βάσει των προδιαγραφών του ΟΑΣΠ. Συγκεκριμένα σε 68 κτίρια 53 κρίσιμων υποδομών με πρώτη αποτίμηση της σεισμικής ικανότητας όσο και την κατηγοριοποίηση των υποδομών βάση των κριτηρίων του Ο.Α.Σ.Π.
  2. Δράσεις ενημέρωσης–πληροφόρησης– ευαισθητοποίησης (13.812€), με τη συνεργασία των αρμόδιων επιστημονικών φορέων (ΤΕΕ, ΟΑΣΠ, Πανεπιστήμιο Πατρών, κλπ) και υπηρεσιών (Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία, κλπ), με σκοπό την διεύρυνση της κοινωνικής αντισεισμικής συνείδησης και την εμπέδωση αντισεισμικής συμπεριφοράς από τον πληθυσμό με διαρκή εκπαίδευση και ενημέρωση.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική προληπτική δράση για την ασφάλεια των πολιτών λόγω του αυξημένου σεισμικού κινδύνου στον τόπο μας.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης