Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις για Κ.Α.Π.Η. και Κ.Η.ΦΗ.

Γερ. Παπαναστασάτος

Στα πλαίσια των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους 2019, ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Κεφαλλονιάς (Ο.Κ.Α.Π.) διοργανώνει και φέτος μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων για τα μέλη και τους φίλους των ΚΑΠΗ, του ΚΗΦΗ και του «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου μας, στα πλαίσια της κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων- δράσεων έχει ξεκινήσει με την κατασκευή εορταστικών ημερολογίων του έτους 2019 στο ΚΗΦΗ Πυλάρου, με την συμμετοχή των μελών του και εθελοντών, καθώς και τον στολισμό στις αίθουσες των δομών μας.

Την Τετάρτη 12/12/2018 μέλη του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων «ΚΗΦΗ» Δ.Ε Πυλάρου θα παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Αργοστόλι.

Την Δευτέρα 17/12/2018 τα μέλη του ΚΗΦΗ επίσης, θα παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου στη περιοχή της Σάμης.

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 10:30 π.μ. το πρωί θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο χώρο του ΚΗΦΗ Δ.Ε Πυλάρου σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ και τη Μονάδα «Κοινωνικής Μέριμνας» της περιοχής. Φέτος, θα είναι καλεσμένοι οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου Μακρυώτικων, οι οποίοι θα τραγουδήσουν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Επίσης, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 5:00 μ.μ. το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Αργοστολίου, όπου θα συμμετέχει και το ΚΑΠΗ Λειβαθούς. Στην εκδήλωση φιλικά θα συμμετέχει εκτός από την Χορωδία του ΚΑΠΗ Αργοστολίου και η «Παιδική Χορωδία» της Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου, με Μαέστρο την κα Αλεξία Μαρτσέλου.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων 24/12/2018 τις 12:00 π.μ. η Χορωδία του ΚΑΠΗ Αργοστολίου θα τραγουδήσει τα κάλαντα στο Λιθόστρωτο Αργοστολίου υπό την δ/νση του Μαέστρου κου Βασίλη Καλογηρά.

Στις 28 Δεκεμβρίου 2018 η Χορωδία του ΚΑΠΗ Αργοστολίου, θα επισκεφτεί το Ορφανοτροφείο Αργοστολίου «Ο ΣΩΤΗΡ», όπου θα τραγουδήσει γνωστά εορταστικά τραγούδια .

Και τις ημέρες των εορτών ο Ο.Κ.Α.Π. θα συνεχίσει τη διανομή 895 μερίδων φαγητού σε συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη του Δήμου Κεφαλλονιάς , με την συνδρομή των Μονάδων «Βοήθεια στο σπίτι» και «Κοινωνικής Μέριμνας».

Ο κύκλος των εκδηλώσεων θα κλείσει με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στην αίθουσα εκδηλώσεων « ΣΤΑΤΕΡΙ», την Κυριακή 27/1/2019 με την συμμετοχή των μελών από τα ΚΑΠΗ του Δήμου μας και του ΚΗΦΗ Πυλάρου.

Σας καλούμε όλους και όλες να γιορτάσουμε μαζί και αυτά τα Χριστούγεννα και την είσοδο του Νέου Έτους 2019, να ξεχάσουμε για λίγο τα προβλήματα και τις δυσκολίες μας και να πάρουμε δύναμη ο ένας από τον άλλον μέσα από τη εορταστική ατμόσφαιρα, που θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε με πολύ αγάπη.

Ευχές για Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο έτος 2019.

Με Υγεία, Ευτυχία, Αισιοδοξία.

Ο Πρόεδρος Ο.Κ.Α.Π.

Γεράσιμος Παπαναστασάτος