Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλ. Αργοστολίου

Η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη συναυλία της μπάντας της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Terra e Mare στον Άγιο Δημήτριο αύριο Σαββάτο 23 Δεκεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ.

Θα παρουσιαστούν στο κεφαλονίτικο κοινό για πρώτη φορά έργα παγκοσμίως αναγνωρισμένων συνθετών όπως οι James Swearingen, Jacob de Haan, Franco Cesarini, Robert W. Smith καθώς και ενορχηστρώσεις ελληνικών έργων για σύγχρονη μπάντα από τον αρχιμουσικό μας Χαράλαμπο Μακρή και τον διακεκριμένο μαέστρο Σπυρίδωνα Προσωπάρη.

Χάρη στην ενορχηστρωτική επιμέλεια των δύο μαέστρων, η Φιλαρμονική μας θα αποδώσει ξανά θέματα από οπερέτες των Χατζηαποστόλου και Σακελλαρίδη καθώς και το τρίτο μέρος του μουσικού δράματος “Το Δαχτυλίδι της Μάνας” του Μανώλη Καλοιμοίρη. Το πρωτότυπο υλικό της καλομοιρικής μουσικής βρέθηκε από τον αρχιμουσικό μας στο ιστορικό αρχείο της Σχολής και ανήκει σε δωρεά του μαέστρου Γεράσιμου Τούλιου.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης γνωστές γιορτινές μελωδίες με τη Φιλαρμονική μας σε νέα σύνθεση να προσομοιάζει στις μεγάλες συμφωνικές μπάντες.

Ας υποδεχτούμε μαζί με τη Φιλαρμονική μας τις άγιες μέρες και ας αποχαιρετίσουμε μαζί της το χρόνο που φεύγει!

Με τις θερμότερες ευχές,

Το Δ.Σ. της Φιλαρμονικής 

Σχολής Ληξουρίου