ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στο Δοξασμένον Eθνος των Ελλήνων!! Το Εθνος μας, το οποίον και “απλώνεται” όπου Γης!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στις σήμερα εορτάζουσες και στους ομοίως εορτάζοντες! Σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες, από την μίαν άκρην του Πλανήτου μας στην άλλη!

ΟΣΟ πιο μακρυά από την Πατρίδα, τέτοιες Ημέρες, τέτοιες Εθνικές Εορτές, τόσο περισσότερο, τόσο ειλικρινέστερα, τόσο αγνότερα, με τόσο πιο πλούσια αισθήματα και συναισθήματα σκέπτεσαι, ποθείς, λατρεύεις και ευγνωμονείς την ταλαιπωρημένη, αλλά τόσο δοξασμένη σου Πατρίδα!

ΕΚΤΟΣ συνόρων, ποτέ δεν το λησμονείς! Το ξέρω, από “πρώτο χέρι”! Το έζησα, το ένοιωσα, επί αρκετές δεκαετίες!

ΕΝΤΟΣ τους, για ένα ικανό μέρος του λαού μας, δυστυχώς …δεν μπορώ να βεβαιώσω κάτι τέτοιο! ΤΟΥΤΟ, γιατί αδυνατούμε να διακρίνουμε, μεταξύ του ΔΟΞΑΣΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΕΘΝΟΥΣ και του ΑΘΛΙΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ! ΓΙΑΤΙ δυσεξήγητα και προσβλητικά για την νοημοσύνην μας …”εκδικούμεθα” το Δοξασμένον Έθνος των Ελλήνων, επειδή το …Κράτος μας, μας ταλαιπωρεί, μας προδίδει, δεν αποδεικνύεται καθόλου Υπεύθυνον απέναντί μας! Οι κατά καιρούς Επίορκοι Πολιτικοί μας Διαχειριστές , δηλαδή! ΚΑΙ ΟΧΙ …ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ή ο …ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ! ΟΧΙ! Αυτοί εθυσιάσθησαν για εμάς!!

ΑΣ φροντίσουμε, από εφέτος τουλάχιστον, να σταματήσουμε αυτήν την άθλια “τακτική” και ας καμαρώσουμε, ΟΛΟΙ ΜΑΣ, υπερήφανα κυματίζουσα, την δοξασμένην μας Σημαία στα μπαλκόνια μας! ΘΑ είναι Μεγίστη η Τιμή μας!!

ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ, στο Δοξασμένον Έθνος μας!! ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ, στους αναρίθμητους ήρωές μας!