Χτίζεται το δημοτικό παρακράτος του Θεόφιλου!

Τελευταίο δημιούργημα του Ολιγαρχικού συστήματος η δημιουργία του δημοτικού παρακράτους! Στρατεύονται άνθρωποι του περίγυρου, γνωστοί για τις τραμπουκικές ικανότητές τους και «τακτοποιούν» κάθε διαφορετική φωνή. Τελευταία περίπτωση η συχνή παρουσία του υπαλληλικού συνεργάτη Φίλλιπα Γερασιμάτου προασπίζοντας το σκάνδαλο των μπάζων! Τελευταίος στόχος ο Παύλος ο Παπαδάτος, που …τόλμησε να εκφράσει την προσωπική του άποψη για τα μπάζα! Και με θράσος που μόνο ένας αβανταδόρος που έχει αφεθεί «να αλωνίζει» έχοντας τις πλάτες του αφεντικού και ο οποίος γνωρίζει από μέσα «πράματα και θάματα», αλλοιώνοντας εμφανώς τα πραγματικά γεγονότα διαβάλλει τον Παύλο με αισχρολογίες και λεξιλόγιο που μόνο ακροδεξιοί χρυσαυγίτες χρησιμοποιούν. Και από δίπλα το διαχρονικό λαμόγιο της προοδευτικής παράταξης να δίνει …ιδεολογική χροιά στις επιθέσεις!

Βρισκόμαστε λοιπόν, μπροστά σε ένα νέο, καινούργιο μοντέλο διαχείρισης των τοπικών υποθέσεων που διαφεύγει από όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα και που καθημερινά εξελίσσεται με τέτοιους ρυθμούς που είναι δύσκολο να τους παρακολουθήσεις.

Το κέντρο του ολιγαρχικού συστήματος που καθημερινά κτίζεται έχει ξεφύγει για άλλο σύμπαν! Διαμορφώνεται συστηματικά ένα προσωποπαγές απολυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης, με πρόθυμους και επί θύραις υποτακτικούς, που είτε διψάνε για εξουσία, είτε «αμάρτησαν για το παιδί τους», είτε ακόμα και πουλάνε «και την ψυχή τους διάβολο» για τα προαιώνια «αργύρια» της προδοσίας κτίζοντας το… δημοτικό παρακράτος!

Ζούμε πλέον στην σφαίρα ενός συστήματος δημοτικού παρακράτους που όλα αγοράζονται και όλα πουλιούνται και στο οποίο δεν υπάρχει ανοχή για καμία διαφορετική φωνή!

Το αποτέλεσμα; Η Κεφαλονιά στα τάρταρα!

Η κατάλυση κάθε έννοιας ευνομούμενου κράτους! Κάνουμε ό,τι γουστάρουμε και λογαριασμό δεν δίνουμε σε κανέναν!

Τι νόμοι και ελεγκτικοί μηχανισμοί… τρίχες κατσαρές!

Η επιδίωξη στενής σχέσης με την κεντρική εξουσία και τους τοπικούς εκπροσώπους της έχει τον σκοπό της: Να αποκτηθεί η απαραίτητη ασυλία για όλα τα υπόλοιπα!

Τα υπόλοιπα που έρχονται…

 

ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ