Χτύπησε πάλι «κόκκινο» ο κορωνοϊός στην Κεφαλονιά

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΔΙΑΚΑΤΟΥ-ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

«Κόκκινο» έχει κτυπήσει η κατάσταση της διασποράς του κορονοϊού στην Κεφαλονιά με μεγαλύτερες εστίες τα Σχολεία.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν φθάσει στον «Η» από γονείς, ειδικά στο Β’ Λύκειο Αργοστολίου ο αριθμός των κρουσμάτων είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός, όταν μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε εκδρομή στα Τρίκαλα της Β’ Τάξης, και κατά την επιστροφή, διαπιστώθηκαν πολλά θετικά κρούσματα σε μαθητές και καθηγητές.

Παρ’ όλα αυτά όμως, οι αρμόδιοι Φορείς, Σχολείο, Δ/νση Υγείας, Δήμος Αργοστολίου, Β’βάθμια Εκπαίδευση, δεν έχουν προβεί σε κλείσιμο του Σχολείου ή Τμημάτων με τα κρούσματα, «πατώντας» αυστηρά στο σχετικό Πρωτοκόλλου του Υπουργείου Παιδείας, αφήνοντας τον κίνδυνο της διασποράς ανεξέλεγκτο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν πραγματοποιούνται μαθήματα από χθες σε ένα Τμήμα της Β’ Τάξης του προαναφερόμενου Λυκείου, μετά από ενημέρωση των μαθητών μέσω email.

Στο μεταξύ, ο κίνδυνος περαιτέρω μετάδοσης του COVID είναι ορατός, και ο ΕΟΔΥ καθημερινά ανακοινώνει τριψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων κρουσμάτων (προχθές ήταν 136 και χθες 93), φέροντας την Κεφαλονιά σε μία από τις 15 Περιφέρειες της Χώρες που είναι κόκκινη στο Χάρτη της διασποράς του ιού.

Στην Κλινική CODIV-19 του Νοσοκομείου στο Αργοστόλι μέχρι χθες νοσηλευόταν δέκα ασθενείς ενώ χθες τα χαράματα έχασε τη ζωή του από τη νόσο ένας ακόμα συμπολίτης που νοσηλευόταν και στην αντίστοιχη Παιδιατρική COVID νοσηλεύεται ένα ανήλικο.

• Από χθες η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας λειτουργεί κανονικά, μετά το κλείσιμό της τις προηγούμενες μέρες λόγω περιστατικών κορονοϊού, ενώ γιατροί και νοσηλευτές δίνουν γιγάντια μάχη για να σταθεί το Νοσοκομείο όρθιο εν μέσω και της έξαρσης της πανδημίας.