Απουσίες! Χωρίς δήμαρχο, «αντ’αυτού» και αρκετά μέλη της αντιπολίτευσης χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς

Ο αντιδήμαρχος Σπύρος Ματιάτος ενώ κάτι ψυθιρίζει στο αυτί του δ.σ. Γιάννη Λυκούδη

Πολλές απουσίες σημειώθηκαν χθες στα …μητρώα του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς, το οποίο συνεδρίασε στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου “O Κέφαλος”, προκειμένου να συζητηθούν τα κατεπείγοντα θέματα (λόγω καταληκτικών ημερομηνιών) για την έγκριση προτεινόμενων χώρων παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας με δημοπρασία και τον καθορισμό ανταλλάγματος των δημοπρατούμενων τμημάτων αιγιαλών – παραλιών Δήμου Κεφαλονιάς.
Μεταξύ άλλων, από την συνεδρίαση απουσίαζαν ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο αναπληρωτής δημάρχου κ. Διονύσης Λυκούδης, καθώς και αρκετά μέλη της αντιπολίτευσης.
Την εισήγηση των θεμάτων έκανε ο αντιδήμαρχος Ελειού-Πρόνων κ. Νίκος Παπαδάτος, σύμφωνα με την οποία η προτεινόμενη τιμή της Δημοτικής Αρχής για την δημοπράτηση είναι λίγο μεγαλύτερη από την τιμή εκκίνησης, έχοντας λάβει υπόψη την τιμή κατακύρωσης. Επίπλέον, vinieta-egxromiυπάρχει ένας αριθμός παραλιών που προκειμένου να προχωρήσουν στη δημοπράτηση θα πρέπει να υπάρχει σύμφωνη απόφαση απ’ το Υπουργείο Περιβάλλοντος, η οποία αναμένεται.
O επικεφαλής των ΦΙ.ΚO. κ. Ηλίας Παρίσης πρότεινε να υπάρξει ένα ειδικό τέλος στις δημοπρατούμενες παραλίες, προκειμένου να εγκατασταθεί συσκευή προσβασιμότητας (για ΑΜΕΑ) σε μία παραλία ανά Δημοτική Ενότητα.
Με την πρόταση του κ. Ηλ. Παρίση συντάχθηκε και ο εκπρόσωπος της Ενωμένης Τετράπολης κ. Βασίλης Ρουχωτάς, ενώ πρότεινε και ο ίδιος να ψηφιστεί παράλληλα με την πρόταση της Δημοτικής Αρχής.
Για την πρόταση αυτή, ο κ. Παπαδάτος ενημέρωσε το Σώμα ότι εφαρμόζεται φέτος για πρώτη φορά το  πρόγραμμα C-Track από την ΠΙΝ και αν είναι επιτυχημένο θα γίνει η εφαρμογή του και σε άλλες παραλίες μελλοντικά. Ενώ οι όροι δημοπράτησης είναι συγκεκριμένοι και δεν μπορούν να τροποποιηθούν, διότι μπορεί να θεωρηθούν καταχρηστικοί.
Τα θέματα για τις παραλίες ψηφίστηκαν, με την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης να καταψηφίζει, διότι «διαφωνεί με την εμπορευματοποίηση των παραλιών».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ο αντιδήμαρχος Σπύρος Ματιάτος ενώ κάτι ψυθιρίζει στο αυτί του Δ.Σ. Γιάννη Λυκούδη
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Μίνι συμβούλιο εντός του Δ.Σ. με τους αντιδήμαρχους Γιώργο Τζωρτζάτο και Σοφία Γαρμπή
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ο αντιδήμαρχος Νίκος Παπαδάτος, που εισηγήθηκε τα θέματα δημοπράτησης των παραλιών
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Αδεια έδρανα χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο