Χωρίς ορίζοντες ο αθλητισμός στα Διλινάτα

Ο τοπικός σύμβουλος της Κοινότητας Διλινάτων Δημήτρης Καλαφάτης εξέδωσε χθες την ακόλουθη ανακοίνωση:

Πώς γίνεται μια σειρά από έργα που σκοπός τους είναι να βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων μιας Κοινότητας και σίγουρα προσδίδουν ένα θετικό πρόσημο στη θητεία μιας δημοτικής Αρχής, να μετατρέπονται τελικά σε πηγή προβλημάτων και δυσκολιών;

Τα Διλινάτα, το Μεγάλο Χωριό, με παράδοση στον αθλητισμό παραμένει εδώ και τέσσερα χρόνια χωρίς λειτουργικό γήπεδο ποδοσφαίρου, ενώ η σημερινή δημοτική Αρχή δεν δίνει σαφείς απαντήσεις για τους λόγους που το πολυσυζητημένο αυτό έργο δεν ολοκληρώθηκε αφήνοντας το στην άκρη.

Η πραγματικότητα είναι ότι το γήπεδο ποδοσφαίρου στα Διλινάτα είχε ενταχθεί, επί Δημαρχίας Αλέκου Παρίση, στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και είχε εγκριθεί η 100% δημόσια χρηματοδότησή του με το ποσό των 585.000€ επιπλέον ΦΠΑ.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή για πολλοστή φορά με επιπόλαιες προσεγγίσεις κάνει καταστροφικά απανωτά λάθη που με περίσσια ευκολία χρεώνουν σε άλλους για να αποφύγουν την κοινωνική κατακραυγή. Την ίδια στιγμή παρεμβαίνουν ως εκκολαπτόμενοι δον κιχώτες για να λύσουν το πρόβλημα που δημιούργησαν το οποίο όχι απλά δεν λύνουν, αλλά το κάνουν χειρότερο.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή αφήνει το γήπεδο ποδοσφαίρου στα Διλινάτα χωρίς κερκίδες, αποδυτήρια, φωτισμό, κλπ, ημιτελές και ακατάλληλο για δημόσια χρήση εξαιτίας της περικοπής κατά το ήμισυ σχεδόν της αρχικής του χρηματοδότησης, για ευνόητους ψηφοθηρικούς λόγους, πράξη που δυστυχώς αποδέχθηκε καταφατικά η πλειοψηφία του Τοπικού Συμβουλίου Διλινάτων.

Όμως, το ποδόσφαιρο είναι ένα από τα αθλήματα που τα νέα παιδιά έχουν χτίσει την ζωή τους με ανιδιοτέλεια περιμένοντας να χαρούν την προσπάθεια και τις πιθανές διακρίσεις ως επιβράβευση της προσπάθειας τους.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή με την επιπολαιότητα και την ανικανότητα των υπευθύνων, άφησαν τα Διλινάτα εκτός χώρων προπόνησης – άθλησης.

Τα Διλινάτα έχουν κουραστεί από την εγκατάλειψη των αθλητικών χώρων και τις συνεχείς ψεύτικες υποσχέσεις του σημερινού Δημάρχου.

Επειδή η νέα γενιά έχει ψυχή και όνειρα, όποιος της τα καταπατεί δεν έχει θέση στην πολιτική ζωή του τόπου μας.

Με εκτίμηση,

Δημήτριος Ελευθ. Καλαφάτης

Τοπικός Σύμβουλος Τ.Κ. Διλινάτων