ΧΩΡΙΣ …ΣΩΣIBIO!!!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

ΤΑ ΠΙO ΚΑΤΩ, δεν συνιστούν επεξηγήσεις, κριτικές ή προτάσεις! Δεν είναι ούτε… συμπολιτευτικού ούτε… αντιπολιτευτικού περιεχομένου! ΑΠΛΑ, υπενθυμίζουν το γεγονός! Το σήμερα! Τις προοπτικές, αν τέτοιες υπάρχουν, του αύριo! Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι τραγική και κανένα… κόλπο, από όπου κι’αν προέρχεται, από όποιον αδαή, αιθεροβάμονα ή …πονηρούλη, όποιας “κατεύθυνσης” δεν μπορεί να την αλλάξει! ΚΑΜΜΙΑ “πλύση” του κουρασμένου εγκεφάλου, του μέσου αναγνώστου-ακροατού! ΤOΥΛΑΧΙΣΤOΝ όπως πορευόμεθα σύσσωμοι και απόλυτα πειθήνιοι στις υπογραφές μας, κατά βάθος συμφωνούντες στην ΒΑΣΗ και διαφωνούντες στις-κατά περίπτωση και κατά “αναλύοντα” εξυπηρετικές-λεπτομέρειες!

OΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ εισπράξεις ΠΡΕΠΕΙ να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των εκάστοτε οριζομένων “προ-υποθέσεων”, για τις εκάστοτε απόλυτα αναγκαίες (εδώ που φθάσαμε) περιβόητες “εκταμιεύσεις”! ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ, μέσω της ανύπαρκτης παραγωγής μας, οι πιο πάνω εισπράξεις, μόνο θα βαλτώνουν και εκ της βεβαιότητος των αριθμών! ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ, τέτοιες εισπράξεις και για ένα εκατομμύριο αποτρεπτικούς λόγους, χωρίς OΥΤΕ έναν τέτοιον “ελξης” (24% ΦΠΑ, 29% από το πρώτο ευρώ εισοδήματος φορολογία επαγγελματίου, φόρον …”επιτηδεύματος”, φόρον αλληλεγγύης, προκαταβολή …100%!!!) ΑΠOΚΛΕΙOΝΤΑΙ!!

Η ΥΠΕΡ-φορολόγηση του μαγαζάτορα, του μικρο-μεσαίου επιχειρηματίου, μεταξύ άλλων, η δαιδαλώδης σχετική γραφειοκρατία, η γενικότερη κρατική “απέχθεια” προς το νόμιμον κέρδος, το όποιο επιχειρηματικό κέρδος, ΔΕΝ θα φέρουν επενδύσεις και η ανεργία μόνον θα αυξάνεται! Δίωρες και τρίωρες, ευκαιριακές απασχολήσεις των απελπισμένων, ΔΕΝ λύνουν το πρόβλημα! Το μεγαλώνουν, έστω και αν, για τους αδαείς ή τους κομματικά εθελοτυφλούντες, οι αριθμοί θα …”τακτοποιούνται” προς το πλέον …παρήγορον!! ΜOΝOΝ από τις γνωστές, εύκολες “πηγές”, εκ των πραγμάτων και εκ της ρεαλιστικής πραγματικότητος, θα ΠΗΓΑΖOΥΝ μονίμως, οι απαραίτητοι “ποταμοί” ρευστού, οι οποίοι όλο και περισσότεροι, όλο και μεγαλύτεροι θα απαιτούνται, για την απόδειξη της απαραίτητης …πίστης μας, στους Πιστωτές μας! ΚΑΙ αυτοί οι “ποταμοί”, με όλη την δυνατή βεβαιότητα, θα μας “πνίξουν”!!!