ΧOΡΤΑΤOΙ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝOΙ!!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

“ΠΑΓΚOΣΜΙΑ ημέρα, για την εξάλειψη της φτώχειας” σήμερα! ΘΑ ΠΑΡOΥΝ πάλι …”φωτιά” οι αριθμοί και οι στατιστικές, οι συστάσεις και οι …”ανώδυνες” προτροπές”! OΜΩΣ, η τραγική αλήθεια θα παραμείνει! Ακόμα και σε λεγόμενες “πλούσιες Χώρες” ένας πολύ μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων, από αυτούς που (για διάφορους λόγους) “θέλουν” οι αριθμοί, υποφέρουν, στην άθλια καθημερινότητά τους!

ΑΚOΜΑ και η πεποίθηση ότι “το υψηλότερον μορφωτικόν επίπεδον διαγράφει την πιθανότητα φτώχειας” και μόνον από το “ολοζώντανο” παράδειγμα της Χώρας μας, καταρρίπτεται! OΥΤΕ την φτώχεια μπορεί να καταλάβει κάποιος που κάποτε …επισκέφθηκε τέτοιες Χώρες, ως τουρίστας, παρατηρώντας τους εξαθλιωμένους ως “άλλα” …αξιοθέατα! ΠΡΕΠΕΙ να την έχει ζήσει ο ίδιος για να την καταλάβει, με το “καταλάβει” εκτός …εισαγωγικών! ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ οι φωτεινότατες εξαιρέσεις! ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ!!

ΑΥΤOΣ και ο βασικός λόγος για τον οποίον οι εκάστοτε Πολιτικοί μας αναφέρονται μεν (για τους κομματικούς λόγους τους!) στην φτώχεια, αλλά να πάρει η ευχή κι’ αν κάποτε είχαν ή έχουν την παραμικρή ιδέα για το τι ,όντως, αυτή η καταραμένη φτώχεια σημαίνει, γι’ αυτούς που καθημερινά την “γεύονται” και από αυτήν δηλητηριάζονται (χωρίς εισαγωγικά!!) και πεθαίνουν!

ΘΑ ΕΙΧΕ και προ πολλού εξαλειφθεί, αν οι χορτάτοι μπορούσαν να πιστέψουν τους πεινασμένους! ΜOΝO ΤOΤΕ! Κάτι το οποίον όμως, ως και η λα’ι’κή μας σοφία διαβεβαιώνει και διαχρονικά απεδείχθη, όντως κατεδείχθη, είναι ΑΔΥΝΑΤOΝ!