Ψάχνει για …«κουρλούς» η περιφερειάρχης!

Ροδή Κράτσα

Συνεχίζει να προκαλεί η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα (ενεργώντας πάντα για λογαριασμό της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Γραφάκου) με την υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων και την «υφαρπαγή» της περιουσίας της Κεφαλονιάς.

Αφού «έφαγαν πόρτα» για το 30χρονο χρησιδάνειο της περιουσίας της Κεφαλονιάς με την ομόφωνα αρνητική απόφαση της ΕΔΑΚΙ, πάνε τώρα να βάλουνε χέρι στα …λεφτά της Κεφαλονιάς!

Με έγγραφό της η κυρία Κράτσα, ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητάει από τους Δήμους της Κεφαλονιάς (και με πληροφορίες και από τους άλλους Δήμους της Περιφέρειας) να καταβάλουν χρήματα στο νέο ΦΟΔΣΑ για υπηρεσίες προς αυτούς που …δεν έχουν γίνει και σε χώρο που δεν του ανήκει!!!

Συγκεκριμένα απαιτεί γύρω στα …280.000 ευρώ από τους Δήμους της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης για χρήση των εγκαταστάσεων της ΕΔΑΚΙ στην Παλοστή!

Για τις εγκαταστάσεις της Παλοστής (ακίνητα και εξοπλισμό) …που δεν έχουν παραχωρηθεί στο ΦΟΔΣΑ της κυρίας Κράτσα, οπότε και συνεχίζουν να ανήκουν στην ΕΔΑΚΙ!

Και ζητάει λεφτά από τους Δήμους, για χρήση ακινήτων και εξοπλισμού για την εναπόθεση και διαχείριση των απορριμμάτων που …κάνουν ήδη οι Δήμοι της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης με νόμιμες συμβάσεις με την ΕΔΑΚΙ και για υπηρεσίες που το τίμημά τους έχει ήδη καταβληθεί!

Εν ολίγοις, η κυρία Κράτσα ζητάει λεφτά, όχι μόνο για ανύπαρκτες υπηρεσίες στο τελευταίο τρίμηνο του 2020 (Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο), αλλά και για υπηρεσίες που ήδη έχουν προσφερθεί από την ΕΔΑΚΙ και φυσικά έχουν ήδη πληρωθεί!

Τα λεφτά που ζητάει η κυρία Κράτσα, σύμφωνα με πληροφορίες είναι, γύρω στα 170.000 ευρώ από το Δήμο Αργοστολίου, 17.000 ευρώ από το Δήμο Ιθάκης, 53.000 ευρώ από ο Δήμο Ληξουρίου και 38.000 ευρώ από το Δήμο Σάμης, σύνολο γύρω στα 280.000 ευρώ!

Ας σημειωθεί ότι τα λεφτά για την διαχείριση των απορριμμάτων και τη λειτουργία των εγκαταστάσεων στην Παλοστή προέρχονται από τους Κεφαλονίτες και τους Θιακούς που πληρώνουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ως Τέλος Καθαριότητας.

Ψάχνει ή δεν ψάχνει για ..κουρλούς στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, η κυρία Κράτσα;