«Ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό για να δώσουμε πνοή στο νέο εγχείρημα της Σάμης»

Π. Αμούργης

Τις βασικές θέσεις της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο Σάμης της 11.2.2020 (4η συνεδρίαση), ανέπτυξε ο επικεφαλής της Παράταξης και δ. σύμβουλος Παντελής Αμούργης.

Ο κ. Αμούργης ανέφερε τα ακόλουθα:

Αγαπητοί συνδημότες,

η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ υπερψηφίζει τον προϋπολογισμό του νέου έτους, όχι γιατί δεν υπάρχουν ψεγάδια ή ελλείψεις ή πρόχειρες εκβάσεις. Ψηφίζει τον προϋπολογισμό του νέου δήμου Σάμης, ώστε να δώσουμε πνοή και ώθηση σε αυτό το νέο εγχείρημα που όλοι μας ανεξαιρέτως, το τονίζω, θέλουμε να πάει καλά από τα βάθη της ψυχής μας. Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στον έντυπο τύπο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στην αρχή, για τις ενδεχόμενες παραλείψεις ή κωλυσιεργίες, αλλά πάντοτε υπάρχει χώρος για δεύτερες ευκαιρίες κοιτώντας πάντοτε το κοινό καλό του νησιού μας και ειδικότερα της περιοχής μας, της Πυλάρου, της Ερίσου και της Σάμης. Όπως πάντα, θα είμαστε εδώ, ώστε συναινετικά με κλίμα σύμπνοιας, να κάνουμε όλοι μαζί ένα βήμα αμοιβαίας συνεννόησης από τη μια και από την άλλη δηλώνουμε βροντερά το «παρών» και φωνάζουμε δυνατά με όλη την αγάπη που νιώθουμε για αυτόν τόπο ότι θα είμαστε εδώ για να δείχνουμε όποιο ατόπημα τυχόν συμβεί και με άμεσες ενέργειες να δίνουμε λύσεις διόρθωσής τους. Ας υλοποιηθεί στο έπακρο ο ψηφιζόμενος προϋπολογισμός και ας πραγματοποιηθούν πλήρως οι ευνοϊκότερες προβλέψεις του.

Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ σύντομα σε δύο ζητήματα. Το πρώτο αφορά την πρόσληψη δικηγόρου στον δήμο, που ειπώθηκε πριν από λίγο από τους συναδέλφους. Συναινούμε στην ανάγκη διορισμού, με την προϋπόθεση αφενός να διαρθρωθεί και να ψηφιστεί ο τελικός Οργανισμός λειτουργίας του δήμου, όπου θα προβλέπεται η αντίστοιχη θέση και αφετέρου να τηρηθούν οι διατάξεις του Κώδικα περί Δικηγόρων (Ν.4194/2013).

Και κλείνοντας, σχετικά με το δεύτερο θέμα, μία διασαφήνιση όσον αφορά την αμοιβή πληρεξούσιου δικηγόρου του δήμου – εξωτερικού συνεργάτη για την ποινική δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων: ο διορισμός στην προκείμενη περίπτωση είχε να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την προάσπιση των συμφερόντων του δήμου και την ενίσχυση της κατηγορίας, με απώτερο σκοπό την στήριξη της πολιτικής αγωγής και την καταδίκη του/της κατηγορούμενου/ης.