Ψηφίστηκε η ρύθμιση στη Βουλή για τις Λαϊκές Κατοικίες Ληξουρίου

Π. Καππάτος

Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ψηφίστηκε στην Βουλή η ρύθμιση για τις Εργατικές Κατοικίες Ληξουρίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο κόμμα στην Βουλή που καταψήφισε το σχετικό άρθρο.

Χθες στην Ολομέλεια της Βουλής ψηφίστηκε το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα. Το άρθρο 62 του Σχεδίου Νόμου αφορά την νομοθετική ρύθμιση η οποία αποτελούσε προϋπόθεση για τη διαδικασία ανακατασκευής και επισκευής των Εργατικών Κατοικιών Ληξουρίου.

Όλη η τοποθέτηση μου στην ολομέλεια χθες: https://bit.ly/3rDYoNT

Η αναφορά μου στο άρθρο 62 για το Ληξουρι: https://bit.ly/30wUo5V

Ο Υφυπουργός κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης είχε επισκεφθεί το Ληξούρι και είχε δεσμευθεί στους πολίτες για την κατάθεση της ρύθμισης. Τον ευχαριστώ ιδιαίτερα, τόσο για την άριστη επικοινωνία όλο αυτό το διάστημα, όσο και για το συντονισμό των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου.

Το άρθρο 62 του Σχεδίου Νόμου για τις εργατικές κατοικίες Ληξουρίου υπερψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία, το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση. Δήλωσαν «Παρών» το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ25. Το μόνο κόμμα που καταψήφισε το άρθρο 62 ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε ποτέ τη σχετική ρύθμιση στη Βουλή την περίοδο 2015-2019, η καταψήφιση του άρθρου 62 για το Ληξούρι προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Θεωρώ ότι σε ορισμένα κρίσιμα ζητήματα καθημερινότητας οφείλουμε να ομονοούμε για το καλό του τόπου, παραμερίζοντας τις κομματικές διαφορές μας. Τουλάχιστον σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών που ταλαιπωρούν τους πολίτες.

ΠΑΝΑΓΗΣ ΚΑΠΠΑΤΟΣ
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης