Ωρα μηδέν στο όμορφο Χωριό μας. Τα 12 μεγάλα προβλήματα του Πόρου (3ο)

Τα 12 μεγάλα προβλήματα του Πόρου

Αν στο Λιμάνι θέλει κάποιος να κάμει την ανάγκη του πρέπει να περπατήσει …ένα χιλιόμετρο…

ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ και μαγευτικός, λοιπόν, ο Πόρος, αλλά …βουνό τα προβλήματα στο Χωριό. Ετσι, συνοψίσαμε τα μεγάλα προβλήματα σε 12, άλλα είναι και άλλα…

1) Κορονοϊός-οικονομία: Ο Πόρος έχει ήδη δεχθεί μεγάλο οικονομικό χτύπημα λόγω του κορονοϊού, καθώς ο Τουρισμός του Χωριού, όπως ήδη έχουμε αναφέρει, βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Δεν έχει φανεί ούτε ένας τουρίστας, Ελληνας ή ξένος.

2) Δύο Γέφυρες: Η Μεγάλη Γέφυρα του Πόρου (φτιάχτηκε τη δεκαετία του 1950 από το Στρατό) χρειάζεται συνεχώς επιδιορθώσεις, ενώ η κατάσταση μπορεί να σωθεί με μιά νέα Γέφυρα. Η μικρή Γέφυρα έχει κι’ αυτή τα μαύρα της χάλια και κάνει θόρυβο όταν περνάνε οχήματα.

3) Κατολισθήσεις: Συνεχίζονται οι κατολισθήσεις στο Στενό του Πόρου, παρά τα συρματοπλέγματα, και η κατάσταση είναι λίαν επικίνδυνη.

4) Λιμάνι χωρίς τουαλέτα: Αν κάποιος βρεθεί στην προβλήτα του λιμανιού έχει δύο επιλογές: Ή να πάει …ένα χιλιόμετρο μακρυά στις τουαλέτες δίπλα από το κιόσκι της Levante Ferries, ή να κάνει …ελεύθερα την ανάγκη του πίσω από τα σκίαστρα του λιμανιού… (Και στη Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου, παρά την υπόσχεση του δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου δεν υπάρχει κανείς από τον Πόρο…).

5) Παραλία-Αράγια: Χωρίς Γαλάζια σημαία, χρειάζεται στηθαία στα πεσμένα μουράγια, αλλά και πεζόδρομο.

6) Αποχέτευση Σκάλας-Πόρου: Το έργο παραλήφθηκε …ατελείωτο επί Παρίση, στη Σκάλα λειτουργεί με προβλήματα, στον Πόρο …καθόλου. Ακούγεται ότι θα γίνει παραγγελία δύο ηλεκτρομηχανών, γιατί αν κοπεί η ηλεκτροδότηση υπάρχει κίνδυνος τα λύματα να βγούνε στους δρόμους…

7) Σκουπίδια: Σε πολλά μέρη του Χωριού υπάρχει …σκουπιδιάρικα, ενώ πολλά σκουπίδια ρίχνονται εκτός κάδων και τα χορτάρια που είναι στους δρόμους …έχουν την τιμητική τους.

8) Εγκαταλειμμένα Χωριά: Γύρω απ’ τον Πόρο έχουν εγκαταλειφθεί τα χωριά Ξενόπουλο, Καπανδρίτι, Ανδριολάτα, Καμπιτσάτα κ.λπ. και δεν υπάρχει καθαριότητα.

9) Αγροτικοί δρόμοι: Εντελώς εγκαταλειμμένοι, δεν μπορείς να πας σε αμπέλι ή λιοστάσι.

10) Τάφος Τζαννάτων: Είμαστε στις εξαγγελίες για την ανάδειξή του, πλήν όμως ο δρόμος πρόσβασης δεν είναι καλός και υπάρχουν προβλήματα με τις ιδιοκτησίες.

11) Δρόμος Ατρου: Ο κατσικόδρομος της ντροπής… Και επικίνδυνος σε πολλά σημεία.

12) Λουκέτα: Κλειστά: Το Εκθεσιακό Κέντρο, το Αστυνομικό Τμήμα (σπάνια πάει κάποιος), το ΚΕΠ, τα ΕΛΤΑ, η Τράπεζα και το Γραφείο του Δήμου (πρώτα υπήρχανε 4-5 άτομα, τώρα πάει κάποιος κάθε τρεις-τέσσερις μέρες)…

***

ΕΠΙΣΗΣ στον Πόρο υπάρχουν πεντ’-έξι αναξιοπαθούντες συμπατριώτες μας, για τους οποίους δεν υπάρχει μέριμνα.

ΑΥΡΙΟ: Τάφος Τζαννάτων

Η μεγάλη και η μικρή γέφυρα του Πόρου, που έχουν καταντήσει …γέφυρες των στεναγμών και …γεφύρια της Αρτας…

Το Λιμάνι του Πόρου: Αν θέλει κάποιος να κάμει την ανάγκη του πρέπει να πάει …ένα χιλιόμετρο μακρυά, ή να πάει …ελεύθερα πίσω από τα σκίαστρα του λιμανιού…