Ως σκλάβα του …έρωτα

Έναν απίστευτο εφιάλτη έζησε μια Βρετανίδα, που την κρατούσαν ως …σκλάβα τρεις άνδρες στην Ιταλία.

Η 39χρονη Ντόνα Λουϊζ Στιούαρτ από τη βόρεια Αγγλία γνώρισε τον Μομοντού Τζάλοου, έναν μετανάστη από τη Μπουρκίνα Φάσο μέσω του Facebook και αρχικά ταξίδεψε στη Γερμανία για να ζήσει μαζί του. Μετά από αρκετούς μήνες ο Τζάλοου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα επειδή μαχαίρωσε έναν άτομο, καθώς λογόφερναν για ναρκωτικά.

Ο Μομοντού Τζάλοου (Φωτογραφία: Polizia di Stato)

Η Στιούαρτ αποφάσισε να τον ακολουθήσει στο Ροζάρνο της νοτιοδυτικής Ιταλίας, όπου ο 37χρονος είχε ένα σπίτι. Αλλά φθάνοντας εκεί τα πράγματα άλλαξαν, όπως είπε η ίδια: ο Τζάλοου την έκλεισε στο σπίτι, της πήρε το διαβατήριο, άδειασε τον τραπεζικό της λογαριασμό, της πήρε το κινητό και την βίαζε κατ’ επανάληψη.

Το δράμα της, όμως, πήρε ακόμη εφιαλτικότερες διαστάσεις, όταν ο άνδρας που ερωτεύτηκε επέτρεψε σε άλλους δύο Αφρικανούς από το Μάλι να την βιάζουν.

Μετά από μερικές εβδομάδες η 39χρονη μπόρεσε κάποια στιγμή να πάρει στα χέρια της το κινητό της και να καλέσει την οικογένειά της, που είχε ήδη δηλώσει την εξαφάνισή της καθώς είχε χάσει τα ίχνη της επί αρκετούς μήνες. Η Interpol σε συνεργασία με την τοπική αστυνομία του Ροζάρνο κατάφεραν να δώσουν στη γυναίκα οδηγίες για το που να πάει, όταν πήδηξε από ένα παράθυρο.

Λίγο αργότερα συνελήφθη ο Τζάλοου και οι δύο άνδρες από το Μαλί. «Η γυναίκα ήταν σε τρομερή κατάσταση. Τρεις άνδρες την κρατούσαν ως σκλάβα επί δύο εβδομάδες και τη βίαζαν», είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ροζάρνο.