ΩΣ ΤΑ «ΠΡΑΓΜΑΤΑ» ΕΧΟΥΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ… ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ! (11)

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

Μέρος 11ον και ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΝ

➔ΤΑ «ΘΑΛΑΣΣΩΣΑΜΕ», ακόμα και πέραν της ευλόγου ανησυχίας, του πλέον απαισιόδοξου για την εξέλιξιν του τέτοιου μεγάλου δράματός μας! Αυτού, του «Μακεδονικού»!

➔Η ΑΝΑΦΟΡΑ του κου Καραμανλή, στα 80 χρόνια λειτουργίας της «Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών», με την υποσημείωση ότι έτσι και επί μακρόν …«συνεπληρώθησαν τα κενά» που επί του προκειμένου άφηνε η Χώρα μας, με όλον τον σεβασμόν προς τις προσπάθειες των συντελεστών, της πιο πάνω μνημονευθείσης Εταιρείας, θα υπενθυμίσω ό,τι και εκ του αποτελέσματος συνάγεται αβίαστα! Δηλαδή ελάχιστα -αν κάτι- εδιδάχθησαν, οι αποφασίσαντες για την εξέλιξη αυτού του προβλήματος-εθνικού μας δράματος!

➔ΑΦΟΥ, παράλληλα με τις «Εκθέσεις» μας για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, και τα έκπαλαι ηλίου φαεινότερα- αυταπόδεικτα Πορίσματά μας, (τα οποία …μόνιμα εμείς εβγάζαμε και …μόνοι μας τα ακούγαμε), τα ίδια χρόνια εν πολλοίς, οι «γυμνοί και ανάρβυλοι» γείτονές μας των Σκοπίων, με πολύ λιγότερες και μικρότερες γενικότερες δυνατότητες από τις δικές μας, μετέφεραν και με ασυγκρίτως μεγαλύτερην επιτυχία, σε όλα τα Μεγάλα Διεθνή Φόρα, τις δικές τους «εκθέσεις» επί του θέματος! Και …επέτυχαν, ακριβώς εκεί όπου εμείς εδηλώναμε ηλιθίως …«άστους κι’ ας λένε»!

➔ΕΤΣΙ, έργοις και όχι μόνον λόγοις, οι μη συγκρινόμενοι μαζί μας σε έκταση, σε πληθυσμό, σε Οικονομία (έστω και στην σημερινήν μας κατάσταση!), σε Εθνικόν εισόδημα, σε Πολιτισμόν, σε Ιστορία, σε Στρατιωτική Δύναμη, σε κάτι τέλος πάντων, έπεισαν τον Πλανήτην μας και σχεδόν στο σύνολόν του, ότι αυτοί είναι οι …«PURE MACEDONIANS», οι …αγνοί, οι …αληθινοί …απόγονοι του …Μεγάλου Αλεξάνδρου!

➔ΟΥΤΕ …«Βόρειοι» ούτε άλλοι! Γιατί αυτά τα της…«παρηγοριάς στον άρρωστον», ήλθαν πολύ …καθυστερημένα, από τους επιθυμούντες να …εκσφενδονίσουν ολίγη …στάχτη, στα επί μισόν αιώναν τουλάχιστον …μισόκλειστά μας μάτια! Τα υπόλοιπα, ως επί δεκαετίες επαναλαμβάνω, είναι μόνον για …νεογνά, τέτοια και μετά μανίας …πιπιλίζοντα τους αντίχειρές των!

➔ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, πάντοτε εν συντομία γιατί τα θέματα αυτά είναι ατελείωτα και τόσο σοβαρά, ώστε ένα ολόκληρο βιβλίο πολυσέλιδο, μάλλον θα απεδεικνύετο πολύ μικρό για να συμπεριλάβει ένα κλάσμα τους σε πλήρη ανάλυση, το αναφερθέν περί της Μακεδονίας μας ευρισκομένης σε «σταυροδρόμι υψίστης σημασίας», είναι ήδη γνωστόν, και δη από την Δημοτικήν Εκπαίδευσιν, τοις πάσι!

➔ΑΥΤΟ το οποίον μάλλον δεν είναι γνωστόν ευρέως είναι, ότι ακριβώς γι’αυτό έγινε ό, τι έγινε, γι’ αυτό θα γίνει ό,τι θα γίνει, καθ’ον χρόνον όλοι μας θα αναγνωρίζουμε τα τετελεσμένα στην ουσίαν τους, πάντοτε …συνοδευόμενα, από τις σχετικές. ..Ιδεών–ανώδυνες πλέον για την άλλη «πλευρά»-Εκθέσεις μας!!!