ΩΣ ΤΑ «ΠΡΑΓΜΑΤΑ» ΕΧΟΥΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ… ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

Μέρος 3ον:

➔ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ δείχνουμε να λησμονούμε, ή έστω να μην αξιολογούμε ως θα έπρεπε, τουλάχιστον τα διδάγματά μας από την Ιστορίαν περί των Επιθέσεων του εχθρού εναντίον μας!

➔ΟΝΤΩΣ δείχνουμε να τα περιφρονούμε συστηματικά! Αυτό το Στρατιωτικόν «Εγχειρίδιον», όφειλαν να το έχουν, όλοι οι Πολιτικοί μας κάτω από το …μαξιλάρι τους! Και όχι για επιπρόσθετη …ζεστασιά, αλλά για να το μελετούν ενδελεχέστατα!

➔ΤΗΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗΝ των Τούρκων στην Κύπρον μας τουλάχιστον, έστω, την Ιστορικά τόσον πρόσφατη τέτοια, δεν έπρεπε να έχουμε λησμονήσει! Επ’ ουδενί, γιατί μάλλον εκεί, στα Ανατολικά σύνορά μας, κάπου στο Αιγαίον μας ή όπου αλλού, όπου προετοιμάζουν το έδαφος επί χρόνια και προ των μονίμως …μισόκλειστων οφθαλμών μας εδραιώνουν δικούς τους (μέσα στο «σπίτι» μας το ίδιο), έτοιμους για όλα, θα δηλώσουν …«καταπίεση ανθρώπων τους», και θα την …επαναλάβουν!

➔Με ακόμα μεγαλύτερη σφοδρότητα, πλέον φανατισμένες ορδές, και πολύ πιο προηγμένες, «επιθετικές» τεχνολογίες!

➔ΟΥΤΩΣ ΕΧΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ως προς την «αποτρεπτικήν ισχύν» των Ενόπλων μας Δυνάμεων, κάτι το οποίον ακόμα και μαθητής Δημοτικής Εκπαίδευσης εύκολα αντιλαμβάνεται, φάνηκε ο τέως Πρωθυπουργός μας ως μη διατεθειμένος να θέσει το θέμα ΩΣ ΕΧΕΙ, τόσο «σκληρά», άρα και να τονίσει ότι επί μακρόν οι Κυβερνήσεις μας, μηδέν εξαιρουμένης και …της δικής του, μάλλον δεν αντιλαμβάνονται ότι τέτοιες επιτεύξεις, τέτοιοι Στρατηγικοί Σχεδιασμοί, τέτοιες και τόσον απαραίτητες Στρατιωτικές Συμμαχίες, συνεργασίες, παραγωγές και προετοιμασίες, απαιτούν…«ρευστόν», απαιτούν χρήμα! Πολύ χρήμα!

ΑΥΡΙΟ, η συνέχεια!