ΩΣ ΤΑ «ΠΡΑΓΜΑΤΑ» ΕΧΟΥΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ… ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

➔Μέρος 2ον:

➔ΜΙΛΗΣΕ, ο τέως Πρωθυπουργός μας, όπως και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας τακτικότατα, για «Εθνικές Προκλήσεις», από τους …φίλους και …συμμάχους μας Τούρκους!

➔«Προκλήσεις», τις εχαρακτήρισαν! Ούτε λέξη για την ήδη Συστηματική Εφαρμογή, του Πρώτου Μέρους του Σουλτανικού Επεκτατικού Σχεδίου!

➔Η ΑΛΗΘΕΙΑ, η Πραγματικότητα, είναι πολύ πιο σκληρή, από όσον ακούστηκε!

➔ΟΙ «προκλήσεις» τους, οι κινήσεις τους, δεν θα έπρεπε πλέον να εκλαμβάνονται, ως …απλά φραστικές και «κλιμακούμενες» κατά τα γνωστά.

➔ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ πλέον να αξιολογούνται, ως ολοκάθαρες, σαφέστατες, διαυγέστατες «ενημερώσεις» μας! Τέτοιες ως προς το ΠΟΥ αυτός ο …ευλογημένος γείτων, βάσει Μακροπρόθεσμων Οθωμανικών Στρατηγικών Σχεδιασμών, υπό οιανδήποτε πρόφασιν (μάλλον κάποια που θα ικανοποιεί τις απορίες των Ξένων, όπως …συνήθως) θα «απλώσει χέρι» πρώτα!

➔ΣΤΑ κεφάλια των Κούρδων και άλλων, μαχητών και αμάχων, αποκτά την απαραίτητη πολεμικήν εμπειρία, και μάλλον μια λωρίδα Συριακού εδάφους δεν θα αποβεί αρκετή γαι να ικανοποιήσει την ακόρεστη «δίψα» του για επέκταση νέαν των εδαφών του! Σύμφωνα πάντοτε, και με τις ίδιες, ειδικά αυτές των τελευταίων μηνών, δηλώσεις του!

➔ΔΕΝ ωφελούν πλέον, οι γνωστές ρητορικές και πολυακουσμένες δηλώσεις περί …«απόφασής μας να μην παραχωρήσουμε ούτε σπιθαμήν εδάφου μας στον εχθρόν»! Αλίμονον κι’αν εδηλώναμε ως έτσι …διατεθειμένοι! Τα Έργα μας θα διαδραματίσουν τον αποφασιστικόν ρόλον! Οι αποτρεπτικές προ-ετοιμασίες μας, επί του προκειμένου! Οι δυστυχώς, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ελάχιστες και οπωσδήποτε καθόλου αρκετές τέτοιες, ώστε να «παίξουν» ικανοποιητικά, τον ζητούμενον αποφασιστικόν ρόλον τους!!!

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, η συνέχεια!