ΩΣ ΤΑ «ΠΡΑΓΜΑΤΑ» ΕΧΟΥΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ… ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

Μέρος 4ον:

➔ΔΕΝ δείχνουν να έχουν αντιληφθεί οι Ηγέτες μας οι Πολιτικοί, ότι προκειμένου να ενισχύσουμε αυτήν την περιβόητη «αποτρεπτικήν Ισχύν» την οποίαν όντως και τόσο πολύ, άμεσα, αναγκαιούμεθα, χρειζόμαστε ΠΟΡΟΥΣ, από τους οποίους θα αντλείται το απαραίτητον χρήμα μόνιμα, πλούσια, και όχι με το …σταγονόμετρον, ως λέγεται!

➔ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ χρειάζεται το χρήμα, και όχι μόνο για ικανοποίηση των χρηματο-οικονομικών μας υποχρεώσεων, προς τους αλλόθροους Πιστωτές μας! ΕΔΩ!

➔ΕΠΕΙΔΗ, αν χάσουμε την Χώραν μας, (ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΩΣ ΕΧΟΥΝ) προς τι …η κάθε αξιολόγηση-διαβάθμιση της Οικονομίας μας, και της …ικανότητός μας, της «πιστοληπτικής», για παράδειγμα; Σε τι, περίπου, θα μας ωφελήσει, έστω και το …«ΑΑΑ»;

➔ΜΕ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟΝ αποτέλεσμα αυτής της «θανατηφόρου», επί του προκειμένου, άγνοιας-αδράνειάς μας, την παρέλευση χρόνου πολύτιμου, εντελώς ανεκμετάλευτου -ουσία- ως προς την συγκέντρωση ποσών, τουλάχιστον από την «Δεύτερην Ελλάδα μας» την καλύτερην τέτοια που διαθέτουμε, ειδικά από τους αποδήμους μας στις ΗΠΑ! Οι ίδιοι οι τελευταίοι, τακτικότατα το εκφράζουν! Τους άκουσα! Τους εμίλησα! Τα διερωτήματα των εμπείρων σχετικά, των κάποιας ειδικά ηλικίας, υπάρχουν τεράστια και μονίμως αναπάντητα!

➔ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟΝ, αλλά αληθινόν! Την στιγμήν μάλιστα κατά την οποίαν ο εχθρός ετοιμάζει …αεροπλανοφόρα, αυξημένες πυρηνικές δυνατότητες, και Στρατιωτικές-βιομηχανικές συνεργασίες για μαζική παραγωγή σύγχρονων όπλων και οπλικών συστημάτων, με ό,τι απαιτείται, για την συντήρησή τους την τέλεια!

ΑΥΡΙΟ, η συνέχεια!