ΩΣ ΤΑ «ΠΡΑΓΜΑΤΑ» ΕΧΟΥΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ… ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

Μέρος 5ον:

➔ΣΤΗΝ αναφορά, του κου K. Καραμανλή, στην άλλην …μεγάλην «ελπίδα» μας, την …Ευρωπα’ι’κήν Ένωση, πολύ …ήπια την χαρακτηρίζει ως μη «Ισχυρόν Παίκτην» του Διεθνούς Συστήματος, καταφανέστατα «διστάζοντα» να αναλάβει, επί των νέων εξελίξεων, ρόλον ηγετικόν!

➔ΔΕΝ επιθυμεί, μάλλον δεν μπορεί να ομολογήσει, ο τέως Πρωθυπουργός μας, ότι ειδικά επί του προκειμένου, οι σχετικά κάτι γνωρίζοντες θα έδειχναν ακόμα και …ικανοποιημένοι, αν η Ένωση απεδεικνύετο «παίκτης» έστω …τρίτης Εθνικής κατηγορίας, και όχι των ανάλογων …«τσικό», στις τάξεις των οποίων με βεβαιότητα …συμεριλαμβάνεται παραπαίουσα, θύμα των συμφερόντων των πολεμικών της βιομηχανιών, μεταξύ άλλων, αυτών που δυστυχώς ζητούν…κεφάλια, για να αδειάσουν πάνω τους τα καλοπληρωμένα προ’ι’όντα τους, και όχι για να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες!

➔ΜΠΟΡΟΥΣΕ να δηλώσει ευθαρσώς, ο τέως Πρωθυπουργός μας, και να πει …«Ξυπνήσετε, Ω …κοιμώμενοι βαθύτατα συμπατριώτες μου, γιατί ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, εν αρχή τουλάχιστον, μάλλον θα βρεθούμε, όταν ο γείτων θελήσει να κτυπήσει! Να περάσει στην εφαρμογή, του δεύτερου και πλέον αποφασιστικού μέρους του Mακρόπνοου Επιθετικού Σχεδίου του;

➔ΜΠΟΡΟΥΣΕ; Aν και πολύ καλά το γνωρίζει; Μάλλον…δύσκολον!

➔ΟΜΩΣ, ας συνηθίσουμε στην ιδέα, και ας μην ελπίζουμε σε άμεσες και μεγάλες …συνδρομές, όταν η καταραμένη, η τόσον απευκταίαν αυτή στιγμή θα φθάσει! Μόνον η επαρκής προετοιμασία μας θα μας σώσει, και μόνιμα θα αποτρέπει τον εχθρόν!!!

ΑΥΡΙΟ, η συνέχεια!