ΩΣ ΤΑ «ΠΡΑΓΜΑΤΑ» ΕΧΟΥΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ… ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

➔ΑΦΟΡΜΗ, για την δημοσίευση του παρόντος άρθρου μου, η ομιλία του τέως Πρωθυπουργού μας κου Κ. Καραμανλή στην Θερσσαλονίκη, την 27ην Οκτωβρίου-2019:

➔Μέρος 1ον:

➔ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ, δεν μας έχει …συνηθίσει σε ομιλίες του, κατά την τελευταίαν …δεκαετίαν, ο τέως Πρωθυπουργός μας!

➔ΕΠΙ χρόνια αρκετά, πλείστοι όσοι ανά την Επικράτειάν μας, τον έβλεπαν στο Κοινοβούλιόν μας …άφωνον, και διερωτώντο αν κάτι το δραματικόν είχε συμβεί στις …φωνητικές του χορδές!

➔ΜΕΤΑ από χρόνια …εμίλησε, κατά την διάρκειαν των πρόσφατων εκλογών, υποθέτω πιεζόμενος από το κόμμα του!

➔ΩΣ συνήθως, την άποψίν μου και μόνον θα εκφράσω, επί όσων είπε με διπλωματικήν …ηπιότητα, αλλά και κυρίως, επί όσων …δεν είπε!

➔ΚΑΙ ΕΝΩ παλιά μπορεί να είχαμε την «πολυτέλεια» να …αναβάλουμε παρόμοιες αναφορές στις τέτοιες δημοσιεύσεις μας, σήμερα και εκ των πραγμάτων, παρόμοιαν «εύνοιαν των καιρών» δεν έχουμε!

➔ΠΑΝΤΟΤΕ, για το πολύ ολίγον που ίσως να …αξίζουν παρόμοιες παρεμβάσεις ημών, των μακράν Πολιτικο-κομματικών Θώκων, εν μέσω γενικότερης, εξόχως ανερμήνευτης Απάθειας, των εκατομμυρίων θυμάτων μιας άθλιας, όσο και μακροχρόνιας, Προπαγάνδας!

➔ΟΥΤΕ όμως, μπορούμε να σφραγίζουμε τα χείλη μας, ή να αφήνουμε κάτω την πένα μας, ενώ η Χώρα μας και μεταξύ άλλων πολύ σοβαρών Εθνικών Θεμάτων, δεν αντιμετωπίζει πλέον και απλά μόνον Οθωμανικές φραστικές απειλές συνήθεις, αλλά τον μαινόμενον -καταφθάνοντα ως άλλον «Αννίβα»- απόγονον …«δωρητών» στην ανθρωπότητα μόνον πολέμων και καταστροφών- γείτονα …«φίλον και …σύμμαχον», μόλις λίγα μέτρα μακριά από τις «Πύλες» μας! ΟΥΤΕ!

ΑΥΡΙΟ, η συνέχεια!