Ω, τι κόσμος μπαμπά!

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΜΑΛΑΓΑΝΑ

«Ξύπνιο» το σχέδιο του Θεόφιλου για το οικολογικό έγκλημα της Παλοστής.

Αφήνει να κουκουλωθεί  όπως – όπως η πυρκαγιά στο ΧΥΤ, δίνει αόριστες διαβεβαιώσεις πως δεν υπάρχει πρόβλημα για την υγεία, δηλώνει (ο μοναδικός) σύμφωνα με τη λαϊκή άποψη…) γενικά και αόριστα περί εμπρησμού και μάλιστα με τη συνδρομή της «δολοπλόκας σφίγγας», πάει το ΔΣ μετά από καμιά 15αριά μέρες (την άλλη Τετάρτη) θάχει ξεχαστεί η υπόθεση και όλα τέλεια! 

Και μετά σου λέει ότι τσαντίζεται που τον λέμε …μαλαγάνα!

Και το άλλο με το Ληξούρι τι σας λέει; 

10% στην ΕΔΑΚΙ ο δήμος Ληξουρίου και συζητάει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο χθες 11 του μήνα με τη φωτιά να μην έχει σβήσει και το θέμα νάναι στην επικαιρότητα.

Και ο δήμος Αργοστολίου με 80% στην ΕΔΑΚΙ, συζητάει το θέμα …με το πάσο του δημάρχου μετά από μία εβδομάδα στις 16 του μήνα που θάχει ξεθυμάνει η λαϊκή αγανάκτηση!

Και θέλετε και το καλύτερο;

Στο δημοτικό συμβούλιο του Ληξουριού το θέμα μπαίνει δυνατά και όπως πρέπει για τη  «Λήψη μέτρων λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στον ΧΥΤΥ στη θέση Παλοστή», ενώ στο αντίστοιχο του Αργοστολιού μπαίνει …νερόβραστα για την «Ενημέρωση  από ΕΔΑΚΙ για την κατάσταση στο ΧΥΤΥ Κεφαλονιάς»!

ΜΑΛΑΓΑΝΙΑ  ΚΑΙ  ΣΤΙΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ  ΣΤΟΥΣ  ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ;

Θ. Μιχαλάτος

Πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος δημοσιοποίησε επιστολή με την οποία «ευχαριστεί δημόσια τους υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν τις τελευταίες ημέρες… προσπαθώντας να προστατέψουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες από το μπαράζ των πυρκαγιών που έπληξαν το Δήμο μας».

Στην επιστολή κατονομάζονται 11 συγκεκριμένοι υπάλληλοι.

Τους αξίζει πραγματικά ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ από όλους τους κατοίκους της Κεφαλονιάς!

Όμως η πληροφορία που μας ήλθε και στο βαθμό που αληθεύει δείχνει πως και αυτή η ενέργεια του Θεόφιλου έγινε στα πλαίσια της …επικοινωνιακής του πολιτικής.

Αναφέρει τους 11 συγκεκριμένους υπαλλήλους ως  «υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας», που μακάρι να ήταν γιατί αν ήταν τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά στον κρίσιμο αυτό τομέα. Όμως οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι …ΔΕΝ ανήκουν στην Πολιτική Προστασία όπως ισχυρίζεται ο δήμαρχος προφανώς για να δείξει την ετοιμότητα του Δήμου (εκτός και έχει λάθος ενημέρωση…) αλλά σε διάφορες άλλες υπηρεσίες και απλά επιστρατεύονται όταν υπάρχει ανάγκη!

Η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας έχει, σύμφωνα πάντα με την ίδια πληροφορία, όλους κι όλους …τρεις υπαλλήλους και αυτούς διπλωματούχους πανεπιστημίου!

Και σε αυτό ο θέμα, βρε Θεόφιλε, προτάσεις …τη μαλαγανιά; Έλεος!

 ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Η πληροφορία μας ήλθε καθυστερημένα, αλλά παραμένει επίκαιρη.

Σε κάποιο από τα τελευταία συμβούλια στο δήμο Αργοστολίου απαντώντας ο δήμαρχος σε σχετική ερώτηση συμβούλου (μάλλον του Γιάννη Κουρούκλη) περί προσλήψεων μονίμου προσωπικού αποκαλύφθηκε ότι ο δήμος Αργοστολίου είναι από τους λίγους στη χώρα που δεν έχει κάνει αίτημα στο Υπουργείο για την πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων τόσο το 2020 όσο και το 2021.

Η δικαιολογία του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου ήταν …αφοπλιστική.

«Δεν μας φτάνουν τα λεφτά που μας δίνει η κυβέρνηση»!

Την ίδια ώρα βέβαια φτάνουν τα λεφτά της κυβέρνησης για να δίνει με απευθείας ανάθεση μάλιστα τη λειτουργία του Πλατύ Γιαλού σε «δικό του παιδί»!

Το ίδιο φτάνουν τα λεφτά της Κυβέρνησης για να προσλαμβάνει «στρατό» συνεργατών!

Και φτάνουν ακόμη τα λεφτά όχι για μόνιμες καθαρίστριες αλλά για απευθείας ανάθεση εξωτερικών υπηρεσιών καθαρισμού των δημοτικών κτιρίων! 

Του το αναγνωρίζουμε τελικά το προτέρημα: Είναι αφοπλιστικός ο μαλαγάνας στα επιχειρήματα όταν στριμώχνεται με κορυφαίο όλων το μοναδικό που θα μείνει στην ιστορία περί σφίγγας στη φωτιά της Παλοστής! 

Ο  ΚΑΘΕΝΑΣ  ΚΑΝΕΙ  ΚΑΙ  ΛΕΕΙ  Ο,ΤΙ  ΤΟΥ  ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ;

Θα μας «τρελάνει» ο Θεόφιλος, το ομολογούμαι δημόσια.

Για να τα πάρουμε από την αρχή. 

Ο λόγος για τα πολιτιστικά και τα αθλητικά του δήμου.

Εν αρχή ήταν (είναι ακόμη;) η ΚΕΔΗΚΕ. πρόεδρος ο Σπύρος Πεφάνης από την παράταξη του Μάκη Φόρτε.

Ληξούρι και Σάμη αποφασίζουν να χωρίσουν τα τσανάκια τους και να τραβήξει ο καθένας τον δικό του δρόμο.

Το ίδιο έκανε και ο δήμος Αργοστολίου με απόφαση που πήρε το ΔΣ εδώ και δύο μήνες.

Όλα εντάξει μέχρι εδώ… που λέει ο λόγος εντάξει δηλαδή για να πάμε παρακάτω.

Όμως πως γίνεται η καταργημένη ΚΕΔΗΚΕ να εμφανίζεται συνδιοργανωτής εκδηλώσεων όπως με τον Φάρο στον Κούταβο και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ να υπάρχουν αποφάσεις για διοργάνωση εκδηλώσεων και παραχώρηση χώρων 13 και 21 Αυγούστου από τον Σπ. Πεφάνη ή μήπως δεν έχει καταργηθεί η ΚΕΔΗΚΕ και δεν το έχουν ανακοινώσει;

Και το κυριότερο:

Πως γίνεται από την περασμένη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος με την ανανέωση της θητείας των αντιδημάρχων να δίνει στον Τσιλιμιδό όλες τις αρμοδιότητες που έχουν σχέση με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό και την ίδια ώρα να εμφανίζεται δεξιά και αριστερά (ακόμα και στις εγκαταστάσεις του δήμου και  …στους υπαλλήλους της (πρώην) ΚΕΔΗΚΕ) ένας συμπολίτης και όχι πάντως ο πρώην (;) πρόεδρος Σπύρος Πεφάνης ως …ο νέος υπεύθυνος και αρμόδιος για τα πολιτιστικά και τα αθλητικά;

Ορίστηκε ο διάδοχος του Πεφάνη και του Τσιλιμιδού και το κρατάει μυστικό ο Θεόφιλος; Ή μήπως επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά πως ο καθένας κάνει και λέει ό,τι του γουστάρει στο δήμο; 

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ

Ανάσα αισιοδοξίας στις χαλεπές μέρες που ζούμε είτε λόγω  κορονοϊού είτε λόγω τοξικού νέφους  η ανακοίνωση της αεικίνητης προέδρου του Δημοτικού Γηροκομείου Άννας Ζαπάντη με την οποία ενημερώνει  ότι «κατά την υγειονομική επιθεώρηση που έγινε από κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος η εικόνα ήταν εξαιρετική»!

Ένα μεγάλο μπράβο στη διοίκηση του ιδρύματος και στο προσωπικό. 

Όμως θα μας επιτρέψει η αγαπητή Άννα να επισημάνουμε πως η τελευταία παράγραφος της ανακοίνωσής της δεν χρειαζόταν, ήταν άστοχη με όσα έχουν προηγηθεί.

«Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι επίκειται πολύ σύντομα η μεταφορά του Ιδρύματος στις εγκαταστάσεις του νέου κτιρίου στο Αργοστόλι»!

Τι το ήθελε; Όταν βολοδέρνει το νέο κτίριο του γηροκομείου πάνω από 10 χρόνια και έχει καταντήσει …«γιοφύρι της Άρτας»! 

Κανείς δεν της είπε πως ο προκάτοχός της ο επίσης όπως η ίδια συμπαθής και αεικίνητος Μάκης Αποστολάτος εκτέθηκε αναρίθμητες φορές δίνοντας όπως κι αυτή διαβεβαιώσεις  ότι «επίκειται πολύ 

Όμως θα μας επιτρέψει η αγαπητή Άννα να επισημάνουμε πως η τελευταία παράγραφος της ανακοίνωσής της δεν χρειαζόταν, ήταν άστοχη με όσα έχουν προηγηθεί.

«Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι επίκειται πολύ σύντομα η μεταφορά του Ιδρύματος στις εγκαταστάσεις του νέου κτιρίου στο Αργοστόλι»!

Τι το ήθελε; Όταν βολοδέρνει το νέο κτίριο του γηροκομείου πάνω από 10 χρόνια και έχει καταντήσει …«γιοφύρι της Άρτας»! 

Κανείς δεν της είπε πως ο προκάτοχός της ο επίσης όπως η ίδια συμπαθής και αεικίνητος Μάκης Αποστολάτος εκτέθηκε αναρίθμητες φορές δίνοντας όπως κι αυτή διαβεβαιώσεις  ότι «επίκειται πολύ σύντομα η μεταφορά του Ιδρύματος»;

Αγαπητή Άννα, δυστυχώς δεν είναι στο χέρι σου, στο χέρι του κάθε προέδρου το πότε θα λειτουργήσει το νέο κτίριο. Γιαυτό και εκτίθεστε (κι εσύ και ο Μαέστρος) όταν δίνετε υποσχέσεις για τη λειτουργία του νέου Γηροκομείου. 

Άστο λοιπόν γιατί δυστυχώς για σένα γίνεσαι χωρίς να το θέλεις και να φταις (έτσι σου είπαν έτσι λες, όπως και του Μαέστρου) μέρος …του ανέκδοτου περί της λειτουργίας του νέου Γηροκομείου! 

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Χθες μόλις γράφαμε πως ο βουλευτής Παναγής Καππάτος, σύμφωνα με πληροφορίες της πιάτσας, αποποιείται της όποιας πρωτοβουλίας για το οικολογικό έγκλημα της Παλοστής ισχυριζόμενος πως …«δεν έχει αρμοδιότητα». 

Και αναφέραμε σε αντιδιαστολή αυτού του ισχυρισμού την …γλιστρίδα που τον είχε πιάσει κάποια περίοδο και έβγαζε σωρεία ανακοινώσεων καθημερινά επί παντός επιστητού και μεταξύ των άλλων που αναφέραμε ήταν και για την «κλοπή» της ΜΕΘ και την εν μέσω νυκτός και με απόλυτη μυστικότητα μεταφορά της στην Πάτρα.

Πριν να στεγνώσει το μελάνι, τσουφ, ο Παναής με ένα σεντόνι ανακοίνωση …ως εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Υγείας και του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ ενημερώνει για την επιστροφή της ΜΕΘ στην Κεφαλονιά!

Περνάει ή δεν περνάει πρώτα τους ψηφοφόρους του και μετά όλους τους υπόλοιπους πολίτες για …άντε να μην πούμε τι;

Δηλαδή κύριε βουλευτή η επιστροφή της ΜΕΘ και οι υποσχέσεις περί αξιοποίησής της είναι… στις αρμοδιότητές σου και δεν είναι το μεγαλύτερο οικολογικό έγκλημα που έχει συμβεί ποτέ στην Κεφαλονιά;

Και τιμά δηλαδή τον (μοναδικό μάλιστα) βουλευτή της Κεφαλονιάς ένας άλλος συνάδελφός του (εν προκειμένω ο Λοβέρδος) να κάνει ερώτηση στη βουλή για τη φωτιά στο ΧΥΤΥ; 

ΤΕΕ: ΕΝΑ  ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ

Εντύπωση και πολλές απορίες έχει προκαλέσει η διαμαρτυρία της παράταξης ΔΚΜ Κεφαλληνίας – Ιθάκης προς το ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο) Δυτικής Ελλάδας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ προκύπτει ότι οι εκλογές έχουν γίνει εδώ και …10 μήνες (3/11/2019) και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία και να αναλάβουν αυτοί που εξελέγησαν (η παράταξη ΔΚΜ πήρε 51,61%)!

Μοιάζει με ψέμα είναι η αλήθεια η είδηση, αλλά είναι αληθινή!

Και μιλάμε για το Τεχνικό Επιμελητήριο παρακαλώ. Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει και αν το φαινόμενο εμφανίζεται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά η ουσία είναι πως δεν αναλαμβάνει η εκλεγμένη διοίκηση και παραμένει άγνωστο πως η προηγούμενη!

Ε είναι να μην φωνάζεις «ω, τι κόσμος μπαμπά»; 

Για την ιστορία σημερινός πρόεδρος είναι ο και δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Παντελιός. 

O …KOΣΜΟΠΟΛΙΤΗΣ