Ω, τι κόσμος μπαμπά!

Tυχαίο το άδειασμα Μινέτου;

Χθες είπαμε για το τι είπε ο αντιδήμαρχος για την πολιτική προστασία στο δήμο Αργοστολίου Διονύσης Μινέτος στην ανακοίνωσή του σχετικά με «Ενέργειες Αντιμετώπισης του συμβάντος πυρκαγιάς στο ΧΥΤΥ Κεφαλονιάς».

Η είδηση ήταν το μεγαλοπρεπές «άδειασμα» που Μινέτου στο Θεόφιλο, όπως ήταν και το χθεσινό πρωτοσέλιδο του «Η». Γι’ άλλη μία φορά πάντως θα επισημάνουμε πως ο Μινέτος …θέλοντας και μη «άδειασε» το Θεόφιλο αφού δεν μπορούσε να κρύψει τα γεγονότα! 

  • Τι να πει δηλαδή ο άνθρωπος, ότι σώνει και καλά ήταν εμπρησμός επειδή το είπε ο δήμαρχος; 
  • Ή μήπως «να πειράξει» την επίσημη λίστα με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα και …να προσθέσει ανύπαρκτες πυρκαγιές ή φωτίτσες ανάξιες λόγου επειδή ο Θεόφιλος κατάγγειλε πυρκαγιές στην ίδια περιοχή πέρυσι και πρόπερσι;
  • Ή ακόμα να μιλήσει για αναρμοδιότητα του δήμου, όπως ο Θεόφιλος, προκειμένου να στηρίξει το αφήγημα του ότι δεν έχει καμία ευθύνη ο δήμος για ό,τι συνέβη;
Θεόφιλος Μιχαλάτος

Κατά τα φαινόμενα ο Μινέτος υποχρεώθηκε από τα πράγματα «να αδειάσει» το Θεόφιλο. Άλλωστε είναι τυχαίο ότι …για πρώτη φορά κάτω από το όνομά του και τον τίτλο του αντιδημάρχου πολιτικής προστασίας έβαλε τα επαγγελματικά του διπλώματα «Μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης»;

Σήμερα συνεχίζουμε και θα πούμε …τι δεν είπε στην ανακοίνωσή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αργοστολίου για την πολιτική προστασία.

Tι έκαναν για να μην πιάσει η πυρκαγιά;

Αυτό που προκαλεί απορίες στην ανακοίνωση του Μινέτου είναι που δεν λέει λέξη για την άλλη πλευρά της πυρκαγιάς στο ΧΥΤΥ:

Διονύσης Μινέτος

Τι έκανε ο δήμος και η αρμόδια πολιτική προστασία, αλλά και η αρμόδια για τα σκουπίδια εταιρεία του δήμου  ΕΔΑΚΙ για να μην πιάσει η πυρκαγιά ;

Κουβεντιάσαμε με πολλούς κατοίκους, ακόμα και συμβούλους όλων των παρατάξεων (και του Θεόφιλου) και τους θέσαμε το θέμα. Όλοι …έξυναν το κεφάλι τους!

Η απλή εξήγηση πάντως (σχεδόν …φωνάζει) είναι πως επικεφαλής της αρμόδιας για τέτοια συμβάντα υπηρεσίας του δήμου …δεν θέλει να ακουμπήσει το θέμα γιατί θα αναγκαστεί να πει τα πράγματα με το όνομά τους!

Εγκατάλειψη δηλαδή του ΧΥΤΑ άγνωστο από πότε και τεράστιες ευθύνες στους πρώην και επόμενους!

Θα ήταν προτιμότερο πάντως κάτι να πει, από να προσπεράσει αβλεπτεί ένα κρίσιμο θέμα.

Γιατί αν τώρα πνίγεται με …τη σιωπή του αρμόδιου αντιδημάρχου το κρίσιμο θέμα των ευθυνών του δήμου για το πώς και γιατί προκλήθηκε η πυρκαγιά (ανεξάρτητα αν ήταν ή όχι εμπρησμός) είναι αδύνατον των αδυνάτων οι αρμόδιες αρχές που ερευνούν την υπόθεση δικαιοσύνη και πυροσβεστική να το προσπεράσουν. Γιαυτό το τελευταίο είναι σχεδόν βέβαιοι όσοι δικηγόροι κουβεντιάσαμε…

 

Kι όμως …5 του Σεπτέμβρη αντιδήμαρχος για την πολιτική προστασία δεν υπήρχε

Δεν είναι όμως – και αλλοίμονο για το δήμο και τους δημότες –  μόνο τα παραπάνω (και όλα τα άλλα που έχουμε επισημάνει τις προηγούμενες ημέρες όπως για τον Δημόκριτο, τις αναθέσεις σε εργολάβους κ.λπ.) που σχετίζονται με το πρωτοφανές  αλαλούμ που υπάρχει στη λειτουργία του δήμου. Υπάρχει μία ακόμα «λεπτομέρεια» που δείχνει σε ένα προσεκτικό μάτι την …χαοτική κατάσταση που υπάρχει στο δήμο. 

Όπως έχει γραφτεί η θητεία των αντιδημάρχων, άρα και του Μινέτου, έληξε στις 3 Σεπτεμβρίου. Η νέα απόφαση του δημάρχου η οποία ανανεώνει για ένα ακόμη χρόνο τη θητεία τους βγήκε στις 7 Σεπτεμβρίου. Η πυρκαγιά στο ΧΥΤΥ έπιασε στις 5 Σεπτεμβρίου. Άρα, στις 5 Σεπτεμβρίου …ΔΕΝ υπήρχε αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας και πολύ περισσότερο δεν είχε αυτή την ιδιότητα ο Μινέτος!

Κι όμως ο Μινέτος στην ανακοίνωσή του και προκειμένου να δείξει ότι …όλα έγιναν με ακρίβεια, αναφέρει επί λέξει:

«Το Σάββατο 05-09 στις 05:00 το απόγευμα, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας προκάλεσε επιτόπου σύσκεψη για την εκτίμηση της κατάστασης και την επιλογή μεθόδου κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Δήμαρχος Αργοστολίου και ο Πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ ΑΕ»!!!

Λεπτομέρειες θα πει ο δημαρχικός περίγυρος!

Όχι! 

Θα ήταν λεπτομέρεια, αν δεν τονιζόταν στην ανακοίνωση ότι το απόγευμα του συμβάντος προκάλεσε σύσκεψη ένας αντιδήμαρχος …ο οποίος δεν υφίστατο εκείνη τη στιγμή!

Θα ήταν λεπτομέρεια, αν δεν γινόταν η συγκεκριμένη αναφορά προκειμένου να παρουσιαστεί …η ετοιμότητα της δημοτικής ηγεσίας!

Θα ήταν λεπτομέρεια, αν δεν ξεχείλιζε σε κάθε ανάλογη περίπτωση η αγωνία της σημερινής δημοτικής αρχής να εμφανίζεται στα λόγια ότι …όλα βαίνουν καλώς στο δήμο και η δημοτική αρχή ου Θεόφιλου είναι μια καλοκουρδισμένη μηχανή που διαφέρει από την προηγουμένη του Γνήσιου!  

…Ενας Θεόφιλος ξέρει πότε θα συζητηθεί

Πάντως χθες, 12 ημέρες μετά την πυρκαγιά, το δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου …ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕ το θέμα της πυρκαγιάς στο ΧΥΤΥ Παλοστής αν και ήταν πρώτο – πρώτο στην ημερήσια διάταξη!

Και δεν το συζήτησε γιατί για 4 ώρες συζητιόταν η υπόθεση του κλεισμένου δρόμου στο Κορώνι και στη συνέχεια το θέμα της κατάργησης της ΚΕΔΗΚΕ, οπότε και έγινε το μπλακ άουτ και σταμάτησε η συνεδρίαση!

Τώρα, πότε θα συζητηθεί …ένας Θεόφιλος ξέρει!

Όσο πιο μακριά τόσο ξεθυμασμένο, αν όχι ξεχασμένο θάναι το θέμα.

Η καλύτερη του Θεόφιλου…

Ο …ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΗΣ