Ω, τι κόσμος μπαμπά!

Πoιός είναι ο γκαντέμης;

Δεν μπορεί κάτι μυστήριο συμβαίνει. Είναι αδύνατον μέσα σε λίγους μήνες να μας έχουν βρει όλα τα κακά της μοίρας μας. Δεν μπορεί εκεί που περιμέναμε το καλοκαίρι της ιστορίας της Κεφαλονιάς να μας έχει βρει ό,τι κακό δεν είχε βρει το νησί μας ποτέ.

Πρώτα ήλθε ο κορονοιός . Παγκόσμιο θα πείτε φαινόμενο. Οκ. Αλλά τόση σύμπτωση βρε αδελφέ; Ήλθε το 2020 που αναμενόταν ως η κορυφαία ιστορικά χρονιά της τοπικής οικονομίας;

Μετά ήλθε ξαφνικά εν μια νυκτί η διάλυση από την Κυβέρνηση ό,τι καλύτερου είχε δημιουργήσει η τοπική κοινωνία τουλάχιστον μετά τον πόλεμο και τους σεισμούς του ‘53 το σύστημα διαχείρισης των σκουπιδιών.

Ακολούθησε η πυρκαγιά στο ΧΥΤΥ που μέσα σε λίγες μόνο μέρες προκάλεσε μια μοναδική στην ιστορία οικολογική καταστροφή στο νησί με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Και τάπα ήλθε …ο Ιανός. Ένας κυκλώνας που δεν έχει ξαναεμφανιστεί στην Κεφαλονιά και στην Ελλάδα ακομη. Κυκλώνες ακούγαμε και τους ταυτίζαμε με τις Ινδίες, την Φλόριντα στην Αμερική και εξωτικά νησιά στον Ειρηνικό. Και νάσου στα καλά καθούμενα μας επισκέπτεται και ξαφνικά η Κεφαλονιά βρίσκεται …στο μάτι του κυκλώνα στην κυριολεξία!  

Οι συνέπειες του είναι απροσδιόριστες και ανυπολόγιστες  τουλάχιστον τώρα που γράφεται αυτό το κείμενο. Ως συνήθως η κρατική μηχανή βρέθηκε απροετοίμαστη. Από το Μητσοτάκη και το Χαρδαλιά μέχρι την Κράτσα και Μιχαλάτο και το Μινέτο, αποδείχθηκαν γι’ άλλη μια φορά αερολόγοι και κυρίως …λίγοι.

Δήμοι, Περιφέρεια και Κράτος αρκέστηκαν σε …προειδοποιήσεις. Μέχρι εκεί… 

Τώρα όλοι ψάχνονται και τρέχουν.

Όμως για να ελαφρύνουμε λίγο την κατάσταση (άλλωστε απαιτείται τέτοιες ώρες) όλοι μεταξύ και αστείου έχουν αρχίσει να ψάχνουν τον …γκαντέμη της Κεφαλονιάς!

Στο στόμα όλων υπάρχει το ίδιο όνομα λες και είναι συννενοημένοι…

Και δεν έχουν άδικο!

Εδώ και ένα χρόνο, εδώ και 8 μήνες ακόμη, ποιος θα τόλεγε ότι θα μας έβρισκε το ένα κακό πάνω στο άλλο; Οπότε και δεν είναι παράλογο όλοι να ψάχνουν τον γκαντέμη της Κεφαλονιάς και κυρίως να υποψιάζονται το ίδιο άτομο…

Στα πεταχτά

Στα πεταχτά κάποια «τρελά» πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας:

1. Ο πρόεδρος της κοινότητας Φάρσων Σπύρος Βουτσινάς δημοσιοποίησε τον «απολογισμό έργου έτους 2020». Απ’ ότι γνωρίζουμε είναι ο μοναδικός εκλεγμένος σε όλη την Κεφαλονιά που κάνει απολογισμό του έργου του! Είναι αυτό που λέμε …«τους έβαλε τα γυαλιά» και με πρώτο και καλύτερο «το αφεντικό» του το Θεόφιλο!

2. Αντιδήμαρχος αρμόδιος για τα σχολεία είναι ο Γιώργος Τσιλιμιδός. Δεν ξέρουμε αν παρευρέθηκε σε αγιασμό κάποιου σχολείου, αλλά το επίσημο μέσο του δήμου ή ορθότερα το ιδιοκτησιακό μέσο του δημάρχου …δεν το έδωσε ως είδηση, όπως έκανε με τον άσχετο με τα σχολεία… σερίφη του δήμου και επί της ταυτότητας Σπύρου Σαμούρη, που προβλήθηκε για την παρουσία του στον αγιασμό του ΕΠΑΛ όπου παρουσία του δημάρχου απηύθυνε και λογύδριο! 

3. Έτσι για να μην ξεχνάμε τη συνέπεια του Θεόφιλου.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2019 στη μία και μοναδική συνέντευξη τύπου που έχει κάνει στον ένα χρόνο της δημαρχίας του ο Θεόφιλος υποσχέθηκε πως «επιθυμεί να αποκτήσει ο ίδιος μια καθαρή εικόνα της κατάστασης στο Δήμο και τους επιτηρούμενους φορείς του και στη συνέχεια θα παραχωρήσει τις παραπάνω θέσεις»! 

384 ημέρες στην καρέκλα του δημάρχου και …δεν έχει αποκτήσει την «καθαρή εικόνα της κατάστασης» που επιθυμεί για το λιμενικό ταμείο, την ΕΠΟΙΖΩ, την οικονομική επιτροπή, το Αργοστόλι και τα οικονομικά του Δήμου!

Το μόνο που είναι σίγουρο είναι πως ο Θεόφιλος …δεν είναι βλαξ! 

«Κάτι τρέχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας» 

Δεν μπορεί κάτι θα συμβαίνει στην δημαρχιακή οικογένεια.

Εκεί που όλες οι ειδήσεις έβγαιναν ως «ο δήμαρχος ενημερώνει» ξαφνικά ο Θεόφιλος υπογράφει ο ίδιος τα δελτία τύπου που βγαίνουν και το ίδιο κάνουν Μινέτος, Τσιλιμιδός, ακόμη …και ο Σαμούρης!

Ο πρώτος μάλιστα στην πρώτη του ανακοίνωση για την πυρκαγιά στον ΧΥΤΥ παραθέτει κάτω από το όνομα του και τους …τίτλους του! Το μόνο σίγουρο είναι πως αποκλείεται να το κάνει για να προκαλέσει το αφεντικό να πει τα δικά του …διπλώματα!  

Για ψύλλου πήδημα ο δεύτερος και ο τρίτος εκτρέφοντας τις φήμες πως με το που πήραν στο χέρι την ανανέωση της θητείας τους …ξεθάρρεψαν! 

«Κάτι τρέχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας» και θυμηθείτε το!

Αν βγει και …«η Κρυσταλία της σιωπής» να μιλήσει έστω και εγγράφως με την υπογραφή της θα έχει έλθει η συντέλεια του δήμου!  

O …ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΗΣ