Ω, τι κόσμος μπαμπά!

Ο επιχορηγούμενος

✓Η υπόθεση των 20 εκατομμυρίων που μοιράστηκαν από την Κυβέρνηση στα Μέσα Ενημέρωσης πανελλαδικά για την προώθηση της καμπάνιας ενάντια στον κορωνοϊό «Μένουμε Σπίτι» ακούμπησε και την Κεφαλονιά. Η υπόθεση της αδιαφανούς επιχορήγησης 1232 μέσων ενημέρωσης σήμερα εκτυλίσσεται σε μέγα σκάνδαλο και Βατερλό για την Κυβέρνηση και έχει βραχίονες και στην Κεφαλονιά.

Και εξηγούμαστε.

Συνολικά στην Κεφαλονιά επιχορηγήθηκαν 7 Μέσα Ενημέρωσης.

Από αυτά δύο ραδιόφωνα και μία ιστοσελίδα συμφερόντων του δημάρχου και επιχειρηματία Θεόφιλου Μιχαλάτου!

Μάλιστα η ιστοσελίδα είναι το site του ομώνυμου ραδιοφωνικού σταθμού, που κατά 86% (στοιχεία ΕΣΡ) ανήκει στο Θεόφιλο Μιχαλάτο και επιχορηγούνται …και τα δύο!

Πόσα;

Η Διεύθυνση του «Η» από το περασμένο Σάββατο 20 του μήνα, διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση πως «τον τελευταίο καιρό γίνεται προσπάθεια από κάποιους …πονηρούς να παρουσιάσουν τον «Ημερήσιο» ως συμμετέχοντα στο …πάρτι εκατομμυρίων που δόθηκαν από την Κυβέρνηση για την καμπάνια σχετικά με το κορονοϊό «Μένουμε Σπίτι».

Γι’ άλλη μία φορά ο ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ απέδειξε πως είναι όχι μόνο η μοναδική καθημερινή και έγκυρη ενημέρωση της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης αλλά και το πραγματικά ανεξάρτητο τοπικό μέσο ενημέρωσης, γιαυτό και η Διεύθυνσή του δημοσιοποίησε ότι:

«Ο «Η», ως νόμιμη ημερήσια εφημερίδα και με ιστορία 29 χρόνων, πήρε εντολή από το Υπουργείο Οικονομικών να δημοσιεύσει 4 τετράχρωμες καταχωρήσεις της καμπάνιας για την πανδημία προς 1.000 Ευρώ τη μία, σύνολο 4.000 Ευρώ.

Και τις καταχωρήσεις αυτές τις είδε το κοινό δημοσιευμένες στα φύλλα μας 7/5, 14/5, 20/5 και 27/5».

Γιατί και τα άλλα μέσα ενημέρωσης δεν κάνουν το ίδιο, αφού έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή θα έλθουν στο φως τα πλήρη στοιχεία;

Και ιδιαίτερα ο επιχειρηματίας Θεόφιλος Μιχαλάτος όφειλε για να μην υπάρχει ΚΑΜΙΑ σκιά στην ιδιότητά του ως δήμαρχος να δώσει αμέσως στη δημοσιότητα τα στοιχεία.

Πόσα πήραν τα μέσα συμφερόντων του από τα 20 εκατομμύρια;

Οι συνειρμοί

✓Και επειδή «ο διάολος κρύβεται στις λεπτομέρειες», θυμίζουμε μια λεπτομέρεια από τα όσα δημοσιοποίησε ο εκδότης του «Η» στην σαββατιάτικη έκδοση:

«η Κυβέρνηση ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ από την καμπάνια αυτή το νόμιμο portal της εφημερίδας μας «kefalonian mantata.gr», που είναι μέλος του νόμιμου «Online Media», την ώρα που πήραν εντολή για την καμπάνια παράνομα, ανύπαρκτα και λαθρόβια sites».

Την ίδια ώρα, όπως αναφέραμε πιο πάνω, το επίσημο site του ραδιοφωνικού σταθμού κατά 86% ιδιοκτησίας του Θεόφιλου Μιχαλάτου εμφανίζεται …επιχορηγούμενο!

Οι αυθόρμητοι συνειρμοί αναπόφευκτοι οπότε και …ας φροντίζει ο ιδιοκτήτης και δήμαρχος να τους διασκεδάσει…

Πυροπροστασία

✓«Υπηρεσίες πυροπροστασίας στο οδικό δίκτυο και λοιπούς κοινόχρηστους».

Στην κυριολεξία …«της κακομοίρας»!

Δύο αναθέσεις στη Δ.Ε Αργοστολίου 8.016,60 ευρώ.

Μία ανάθεση στη Δ.Ε. Ελειού-Πρόννων 3.515,40 ευρώ.

Δύο αναθέσεις στη Δ.Ε. Ομαλών 17.968 ευρώ.

και στη Λειβαθώ την περιοχή του ο δήμαρχος Αργοστολίου «το τερμάτισε» με …έξι απευθείας αναθέσεις 18.189,30 ευρώ.

Σύνολο …11 απευθείας αναθέσεις στο ίδιο αντικείμενο αξίας 47.689,30 ευρώ!

Και για να είμαστε σωστοί. Οι αναθέσεις φαίνονται να δίνονται σε …11 διαφορετικούς μεν εργολάβους αλλά δύο ερωτήματα παραμένουν:

Πρώτον θα κέρδιζε ΝΑΙ ή ΟΧΙ ο Δήμος αν έβγαζε μία δημοπρασία στο συνολικό ποσόν;

Και δεύτερον. Οι …έξι (!) αναθέσεις έστω σε έξι διαφορετικούς εργολάβους δεν ξέρουμε πόσο είναι νόμιμες μέσα στην ίδια Δημοτική Ενότητα, αλλά είναι ενδεικτικό πως στήνονται οι εκλογικοί  μηχανισμοί!..

Ηλεκτρολογικά

✓«Εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης βλαβών της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης» στο Λιμενικό Ταμείο.

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά …εφτά αναθέσεις για όλα τα λιμάνια συνολικής αξίας – κάθεστε; 53.110,98 ευρώ ΟΛΕΣ στο ίδιο εκ Σάμης ηλεκτρολόγο!

Και όπως γράψαμε το Σάββατο και την Τρίτη που πέρασαν ο Θεόφιλος ο δήμαρχος Αργοστολίου, δείχνει …να μην συνεννοείται με τον Μιχαλάτο τον πρόεδρο του Λ.Τ. αφού δηλώνει ότι «υπάρχει συνεννόηση με τους δημάρχους να παίρνουν τις δουλειές δημότες της κάθε περιοχής» και ο συγκεκριμένος ηλεκτρολόγος είναι …Σαμικός!

Μπογιατίσματα

✓Τρεις αναθέσεις για τα λιμάνια σε Αργοστόλι, Φισκάρδο, Σάμη και οι τρεις στον ίδιο μπογιατζή με ανάδοχο το Λιμενικό Ταμείο και υπογράφοντα τον πρόεδρο (και Δήμαρχο) Θεόφιλο Μιχαλάτο και μάλιστα συνταξιούχο δημόσιο υπάλληλο από τη Λειβαθώ!

Αξίας; 37.630,28 ευρώ!

Είπατε τίποτα; Πόσα θα κέρδιζε το Λ.Τ. αν γινόταν δημοπρασία; Εκτός και αν οι μπογιατζήδες έχουν εξαφανιστεί…

O …ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΗΣ