«Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη». ΚΕΔΗΚΕ: Με κεφαλονίτικη σφραγίδα στο Μέγαρο Μουσικής

Η ιστορική παράσταση-αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 6 και 7 Φεβρουαρίου, αποτελεί σταθμό για την μουσική διαδρομή της Κεφαλονιάς.

Η Κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Κεφαλονιάς εκφράζει τα συγχαρητήρια και την περηφάνια όλου του νησιού για τους Κεφαλονίτες συντελεστές της παράστασης:

  • Τον μαέστρο κ. Παναγή Μπαρμπάτη, ο οποίος έκανε την χορωδιακή διασκευή και ενορχήστρωση για συμφωνική μαντολινάτα σε 30 περίπου τραγούδια που έχει μελοποιήσει ο στεντόρειος Μίκης Θεοδωράκης. Μεγάλη περηφάνια για την Κεφαλονιά ένιωσε το κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αφού ο Παναγής Μπαρμπάτης διεύθυνε, ταυτόχρονα 300 χορωδούς από όλη την Ελλάδα, μουσικά σύνολα, τραγουδιστές και ήταν η ψυχή και ο εμπνευστής της παράστασης.
  • Συγχαίρουμε την Γυναικεία Χορωδία της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. και τον μαέστρο Άγγελο Μουρελάτο, για την ιστορική συμμετοχή τους. Απέδειξαν για άλλη μια φορά το υψηλό μουσικό επίπεδο της χορωδίας και ότι μπορούν να εκπροσωπήσουν επάξια την Κεφαλονιά δίπλα στις καλύτερες χορωδίες της Ελλάδας σε υψηλού επιπέδου παραστάσεις και εμφανίσεις. Ο κ. Μουρελάτος, οι χορωδοί, ο κ. Φραντζής απέδειξαν την αγάπη, το ταλέντο και τη μουσική τους αρτιότητα.
  • Την Κεφαλονίτισα Σοφία Σπυράτου η οποία είχε την σκηνοθετική επιμέλεια, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την επτανησιακή αρμονία, στην ατμόσφαιρα της παράστασης.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτή την από κάθε άποψη μοναδική παράσταση, σε όλες τις χορωδίες, τους τραγουδιστές, τους ηθοποιούς και σκηνοθέτες και ασφαλώς, στον μοναδικό Μίκη Θεοδωράκη για τα αριστουργήματα ήχων και λόγων που μας θυμίζουν την Ελλάδα που αγωνίζεται και που πάντα πρέπει να στέκεται περήφανη.

Το διήμερο αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη, πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κου Προκόπη Παυλόπουλου.

Στην σημαντική αυτή εκδήλωση από τον Δήμο μας παραβρέθηκαν, ο αντιδήμαρχος Αργοστολίου κ. Διονύσης Λυκούδης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ευάγγελος Κεκάτος και ο πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. κος Άγγελος Κωνσταντάκης.

(Από το Γραφείο Τύπου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.)