Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα Ομαλά

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν από σήμερα στα Ομαλά για την Εορτή του Προστάτη της Νήσου μας Αγίου Γερασίμου, του Θαυματουργού.

Σήμερα έγινε στον Νέο Ιερό Παράκληση και Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός και στη συνέχεια Αγρυπνία.

Το Πρόγραμμα της Εορτής, όπως το εξέδωσε η Μητρόπολη:

Φέρεται εις γνώσιν του ευσεβούς Λαού της Κεφαλληνίας ότι, θα εορτασθή μετά πάσης μεγαλοπρεπείας η εορτή της ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΟY IΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ του Προστάτου της Νήσου μας και Προστάτου των απανταχού της γης διαβιούντων Κεφαλλήνων, Οσίου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ του θαυματουργού κατά το κάτωθι πρόγραμμα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-10-2018

ΩΡΑ 5.00 μ.μ. Ιερά Παράκλησις προ του Ιερού Σκηνώματος και μεταφορά Αυτού εις τον νέον Ιερόν Ναόν όπου θα τελεσθεί ο μικρός Εσπερινός.

ΩΡΑ 8.30 μ.μ. Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της Εορτής και εν συνεχεία Ιερά Αγρυπνία.

ΣΑΒΒΑΤΟΝ 20-10-2018  

ΩΡΑ 7.15 π.μ. Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατικόν Συλλείτουργον.

ΩΡΑ 11.00 π.μ. Λιτάνευσις του Ιερού Σκηνώματος με την συμμετοχήν του Ιερού Κλήρου, Μοναχών όλων των Ιερών Μονών της Ιεράς Μητροπόλεως, των Αρχών της Νήσου και του ευσεβούς λαού.

ΩΡΑ 12.00 μ.μ. Πέρας λιτανείας και τοποθέτησις του Ιερού Σκηνώματος εντός του νέου Ιερού Ναού προς συνέχισιν του προσκυνήματος και επαναφορά του Ιερού Σκηνώματος εις το καθολικόν της Ιεράς Μονής. Εορτή του Αγίου εις την πόλιν του Ληξουρίου (20/10)

ΩΡΑ 5.00 μ.μ. Λιτάνευσις της Ι. Εικόνος του  Αγίου εις την πόλιν του Ληξουρίου, από τον Ιερόν Ναόν του Αγ. Γερασίμου Ληξουρίου και εν συνεχεία δέησις εις την πλατεία Ληξουρίου και επιστροφή εις τον Ναόν όπου θα ψαλλή η Ιερά Παράκλησις του Αγίου.

Απόδοσις εορτής Αγίου Γερασίμου

Παρασκευή 26-10-2018

ΩΡΑ 7.30 π.μ. Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

ΩΡΑ 11.00 π.μ. Λιτάνευσις του Ιερού Σκηνώματος Αγίου Γερασίμου.

ΩΡΑ 12.00 π.μ. Πέρας Λιτανείας καί τοποθέτησις του Ιερού Σκηνώματος εντός της μεγάλης Λάρνακος της Κοιμήσεως ένθα ο Τάφος του Αγίου.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΚΑΙ ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

* Ο Aγιος Γεράσιμος εορτάζεται  στον Ναό Αγίου Γεωργίου στη Νίκαια, όπου εκεί τιμάει τη μνήμη του και η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά.

* Επίσης, εορτάζεται στην Πολυκλινική Αθηνών, στην Πάτρα, στο Σπήλαιο του Αγίου στη Λάσση και σε άλλες πόλεις του Εσωτερικού και του Εξωτερικού.