Όλο το εορταστικό Πρόγραμμα της ΚΕΔΗΚΕ για τα Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα

Αγαπητοί συμπολίτες, 

Τα Χριστούγεννα, η Ενανθρώπηση του Θεού, αποτελούν το μεγαλύτερο γεγονός όλων των εποχών και όλων των αιώνων.
Ευχόμαστε, τα φώτα και η λάμψη της μεγάλης γιορτής, να ενωθούν με τη φλόγα της ψυχής μας, κάνοντας ο καθένας μας μια πράξη αγάπης όπου υπάρχει ανάγκη δίπλα μας.
Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. προσπάθησε κόντρα στους δύσκολους καιρούς να προετοιμάσει πολιτιστικά το Δωδεκαήμερο, από τα Χριστούγεννα μέχρι την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα, διατηρώντας τα ήθη και έθιμα της Ορθόδοξης παράδοσης μας. Κάλαντα από τις χορωδίες, τις Μαντολινάτες και τις Φιλαρμονικές μας, ο στολισμός του δένδρου, το καραβάκι, το Χριστόψωμο και η Βασιλόπιτα, τα κεράσματα και οι κατασκευές δίνουν το ιδιαίτερο χρώμα των ημερών και συνδέουν τις γενιές μεταξύ τους.
Το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. σας ευχόμαστε ολόψυχα Ευτυχισμένα Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά!

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Άγγελος Δ. Κωνσταντάκης

ΠΕΜΠΤΗ 22 Δεκεμβρίου 2016

⍟ 8.00μ.μ στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος», Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Αλληλεγγύης από τα Σχήματα της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. Συμμετέχουν: η Μαντολινάτα Αργοστολίου υπό την διεύθυνση του μαέστρου Διονύση Παγουλάτου, η Φιλαρμονική Λειβαθούς ́ ́Χαρίλαος Χωραφάς ́ ́ υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Γρηγόρη Βαγγελάτου, η Γυναικεία Χορωδία Αργοστολίου υπό την διεύθυνση του μαέστρου Άγγελου Μουρελάτου, και η Χορωδία & Μαντολινάτα Λειβαθούς υπό την διεύθυνση του μαέστρου Βασίλη Καλογηρά.
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Παρακαλούνται όμως τόσο οι θεατές, όσο και οι συμμετέχοντες, εφόσον έχουν τη δυνατότητα κατά την προσέλευσή τους να προσφέρουν μη ευπαθή τρόφιμα ή προϊόντα περιποίησης, τα οποία στη συνέχεια θα προσφερθούν σε οικονομικά ευπαθείς ομάδες συνανθρώπων μας, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Κεφαλονιάς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 Δεκεμβρίου 2016

⍟ ώρα 6.00μ.μ στην πλατεία Καμπάνας. Παιδιά ελάτε να φτιάξουμε ένα τρισδιάστατο χωριό. Εμψυχωτές δράσης: Νικολέτα Μπίρμπα, Έμελη Χατζηχρήστου, Ισιδώρα Λυκούδη.
⍟ ώρα 7.00μμ στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος», Εκδήλωση του Πολιτιστικού, Λαογραφικού, Ιστορικού Συλλόγου «Το ΡΙΦΟΡΤΣΟ» Κεφαλονιάς & Ιθάκης, με θέμα «Ήθη & Έθιμα του Δωδεκαημέρου» στην παλιά Κεφαλονιά & Ιθάκη».

⍟ ώρα 7.30μ.μ Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Χορωδίας «Τζώρτζης Δελαπόρτας» της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου, υπό την δ/νση του μαέστρου Σπύρου Θεοτοκάτου.

⍟ ώρα 9.30μμ στην πλατεία Δικαστηρίων Συναυλία με το συγκρότημα OTHERVIEW από τον Εμπορικό Σύλλογο Αργοστολίου «Η ΚΡΑΝΗ»

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 Δεκεμβρίου 2016 το πρωί & το απόγευμα η Φιλαρμονική Αργοστολίου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ «Διονύσιος Λαυράγκας» υπό την δ/νση του αρχιμουσικού Βασίλη Περλικίδη κάνει την εθιμοτυπική της επίσκεψη στις τοπικές αρχές & συνεχίζει με μουσική περατζάδα στο Λιθόστρωτο – Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην πλατεία Καμπάνας, σκορπώντας μελωδικούς ήχους στην γιορτινή ατμόσφαιρα της πόλης.

⍟ ώρα 6.00μ.μ στην πλατεία Καμπάνας. Face Painting και Μαγικά Νυχάκια. Εμψυχωτές δράσης: Έμελη Χατζηχρήστου, Χρύσα Κουλουμπαρίτση, Αφροδίτη Παπαδημητράτου.
⍟ ώρα 7.00π.μ στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην πλατεία Καμπάνας, Μουσική Βραδιά από την Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ με τους SINIORI BAND.

⍟ ώρα 8.00π.μ. Η Φιλαρμονική Λειβαθούς της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. «Χαρίλαος Χωραφάς» υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Γρηγόρη Βαγγελάτου θα παιανίσει Χριστουγεννιάτικες μελωδίες & κάλαντα στο Λιθόστρωτο & στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην πλατεία Καμπάνας.

⍟ ώρα 9.00μμ Η Γυναικεία Χορωδία της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. υπό την δ/νση του μαέστρου Άγγελου Μουρελάτου θα κάνει την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εμφάνισή της στην Καθολική Εκκλησία.
⍟ ώρα 10.00πμ Η Φιλαρμονική Σάμης της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. «Θέμος Αμούργης» υπό την δ/νση του αρχιμουσικού Γεράσιμου Γεωργόπουλου, θα παιανίσει τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα δίνοντας εορταστικό τόνο στα καταστήματα της Σάμης και μετά στην Αγία Ευφημία.

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 Δεκεμβρίου 2016

Η Φιλαρμονική Ελειού Πρόννων της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. υπό την δ/νση του αρχιμουσικού Κώστα Φρατζή, θα παιανίσει μελωδίες & κάλαντα των ημερών στον Πόρο και στα χωριά της περιοχής.

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 & ΤΡΙΤΗ 27 Δεκεμβρίου 2016

στο Κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου «Αντώνης Τρίτσης» 4ο Τουρνουά Μπάσκετ Αλληλεγγύης «Φώτης Τσιλιμιδός» από τις 2.00μμ, για αθλητές όλων των ηλικιών. Στην Είσοδο ελεύθερη συνεισφορά τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. Συνδιοργάνωση Κεφαλληνιακός Α.Ο. 2013 & Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

ΤΡΙΤΗ 27 Δεκεμβρίου 2016

⍟ ώρα 5.00μ.μ στην πλατεία Καμπάνας. Ελάτε να εικονογραφίσουμε μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία. Εμψυχωτής δράσης η Δασκάλα-Μουσειολόγος κ. Άλκηστις Γεωργούλη.
⍟ ώρα 6.30μμ Δημοτικός Κινηματογράφος. Ταινία κινουμένων σχεδίων. ΤΡΑΓΟΥΔΑ –SING.

⍟ ώρα 7.00π.μ στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην πλατεία Καμπάνας, Μουσική Βραδιά από την Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ με τους SINIORI BAND.
⍟ ώρα 9.00μμ Δημοτικός Κινηματογράφος. THE BACHELOR. Eλληνική ταινία 2016, σκηνοθεσία Αντώνης Σωτηρόπουλος με τους: Γιάννη Ζουγανέλη, Γιάννη Τσιμιτσέλη, Κατερίνα Γερονικολού, Αποστόλη Τότσικα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 Δεκεμβρίου 2016

⍟ ώρα 5.00μ.μ στην πλατεία Καμπάνας. Όμορφες Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες θα σας χαρίσουμε. Εμψυχωτές δράσης: Ωκεανή Τζιβρά, ΜέμαΦωκά. ⍟ ώρα 6.30μμ Δημοτικός Κινηματογράφος Ταινία κινουμένων σχεδίων. ΤΡΑΓΟΥΔΑ -SING

⍟ ώρα 9.00μμ Δημοτικός Κινηματογράφος. THE BACHELOR. Eλληνική ταινία 2016, σκηνοθεσία Αντώνης Σωτηρόπουλος με τους: Γιάννη Ζουγανέλη, Γιάννη Τσιμιτσέλη, Κατερίνα Γερονικολού, Αποστόλη Τότσικα
⍟ ώρα 9.30μμ στην πλατεία Δικαστηρίων το συγκρότημα VEGAS μας συντροφεύει μουσικά στην Λευκή Νύχτα, όπου θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα με προσφορές. Εμπορικός Σύλλογος Αργοστολίου «Η ΚΡΑΝΗ».

ΠΕΜΠΤΗ 29 Δεκεμβρίου 2016

⍟ ώρα 5.00μ.μ στην πλατεία Καμπάνας. Κατασκευάζουμε χάρτινα Μπισκοτόσπιτα. Εμψυχωτής δράσης: Λίτσα Μουλίνου.
⍟ ώρα 6.30μμ Δημοτικός Κινηματογράφος. Ταινία κινουμένων σχεδίων. ΤΡΑΓΟΥΔΑ -SING
⍟ ώρα 9.00μμ Δημοτικός Κινηματογράφος. THE BACHELOR. Eλληνική ταινία 2016, σκηνοθεσία Αντώνης Σωτηρόπουλος με τους: Γιάννη Ζουγανέλη, Γιάννη Τσιμιτσέλη, Κατερίνα Γερονικολού, Αποστόλη Τότσικα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 Δεκεμβρίου 2016

⍟ ώρα 5.00μ.μ στην πλατεία Καμπάνας. Ελάτε να φτιάξουμε το γούρι για το Νέο Έτος 2017. Εμψυχωτές δράσης: Έμελη Χατζηχρήστου, Αφροδίτη Παπαδημητράτου.
⍟ ώρα 6.30μμ Δημοτικός Κινηματογράφος Ταινία κινουμένων σχεδίων. ΤΡΑΓΟΥΔΑ –SING

⍟ ώρα 7.00π.μ στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην πλατεία Καμπάνας, Μουσική Βραδιά από την Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ με τους SINIORI BAND.
⍟ ώρα 9.00μμ Δημοτικός Κινηματογράφος. THE BACHELOR. Eλληνική ταινία 2016, σκηνοθεσία Αντώνης Σωτηρόπουλος με τους: Γιάννη Ζουγανέλη, Γιάννη Τσιμιτσέλη, Κατερίνα Γερονικολού, Αποστόλη Τότσικα

ΣΑΒΒΑΤΟ 31/12 Παραμονή Πρωτοχρονιάς

Στο Λιθόστρωτο με το «Κατάβρεγμα » συνεχίζουμε το Έθιμο της Τελευταίας Ημέρας του Χρόνου, ξεκινώντας από νωρίς το απόγευμα.
Φιλαρμονικές & Παρέες με κάλαντα και καντάδες και άλλες μελωδίες θα αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί τον χρόνο που φεύγει.

Το πρωί και το απόγευμα Η Φιλαρμονική Αργοστολίου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. ́ ́Διονύσιος Λαυράγκας ́ ́ υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Βασίλη Περλικίδη θα περιδιαβεί το Λιθόστρωτο, παιανίζοντας τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα και άλλες μελωδίες.

Η Φιλαρμονική Σάμης της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. «Θέμος Αμούργης» υπό την δ/νση του αρχιμουσικού Γεράσιμου Γεωργόπουλου από τις 9.00πμ θα σκορπίσει χαρούμενες εορταστικές μελωδίες & κάλαντα στις Δημοτικές Ενότητες Ερίσου και Πυλάρου και από τις 6.00μμ στο Αργοστόλι θα τα πει στις τοπικές αρχές και στο Λιθόστρωτο συμμετέχοντας στο ωραίο αυτό τοπικό μας Έθιμο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 Ιανουαρίου 2017

Οι Φιλαρμονικές της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. για το ξεκίνημα του Νέου Χρόνου από το πρωί θα σκορπίσουν χαρούμενους γιορτινούς ήχους στο νησί μας παιανίζοντας τα Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και άλλες εορταστικές μελωδίες.
Η Φιλαρμονική Αργοστολίου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. ́ ́Διονύσιος Λαυράγκας ́ ́ υπό την

διεύθυνση του αρχιμουσικού Βασίλη Περλικίδη, στις γειτονιές του Αργοστολίου. Η Φιλαρμονική Λειβαθούς της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. ́ ́Χαρίλαος Χωραφάς ́ ́ υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Γρηγόρη Βαγγελάτου, στα χωριά της Λειβαθούς.

Η Φιλαρμονική Σάμης της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. «Θέμος Αμούργης» υπό την δ/νση του αρχιμουσικού Γεράσιμου Γεωργόπουλου, στην Σάμη και στα χωριά της περιοχής.

ΤΡΙΤΗ 3 Ιανουαρίου 2017

στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» & ώρες: 17:15 & 19:15 το ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ παρουσιάζει την παιδική

θεατρική παράσταση : “ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ”
Για 1η φορά στην Ελλάδα σε πλήρη θεατρική μορφή & απόδοση , η ιστορία που αποτελεί τον “Ύμνο” της αποδοχής, της κατανόησης & της διαφορετικότητας , πλαισιωμένη από υπέροχες μουσικές , έρχεται να συναρπάσει τους μικρούς μας φίλους αλλά και να θυμίσει στους μεγαλύτερους την αθώα μας παιδική πλευρά!
Παίζουν & Χορεύουν οι Ηθοποιοί: Γιώργος Πούλης, Χριστίνα Μαντέση, Δέσποινα

Χαριάτη, Άννα Γιαννακίδου, Χριστίνα Ανδρέου

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 Ιανουαρίου 2017

ώρα 8.00μ.μ στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος». Κοπή της Πίτας του Δήμου μας. & Μεγάλη Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία με τις Φιλαρμονικές της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., Λειβαθούς «Χαρίλαος Χωραφάς», υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Γρηγόρη Βαγγελάτου & Αργοστολίου ́ ́Διονύσιος Λαυράγκας ́ ́ υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Βασίλη Περλικίδη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/1/2017 των Θεοφανίων

Την τελετή Αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού θα πλαισιώσουν με την παρουσία τους οι Φιλαρμονικές της Κοινωφελούς Επιχ/σης Δήμου Κεφαλλονιάς (Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.).
⍟ Στη Γέφυρα Αργοστολίου η Φιλαρμονική Αργοστολίου «Διονύσιος Λαυράγκας»
⍟ Στη Δημοτική Ενότητα στο Λιμάνι της Αγίας Πελαγίας & στο Λιμάνι της

Πεσσάδας, η Φιλαρμονική Λειβαθούς «Χαρίλαος Χωραφάς».

⍟ Στη Δημοτική Ενότητα Σάμης στο Λιμάνι της Σάμης και στη Δημοτική Ενότητα Πυλάρου στο Λιμάνι της Αγίας Ευφημίας, η Φιλαρμονική Σάμης «Θέμος Αμούργης».

Καλές γιορτές σε όλους…