Όχι στο «93» από ΕΒΕΚΙ και Καταλύματα

Το Επιμελητήριο Κεφαλληνίας και Ιθάκης αντέδρασε άμεσα εκφράζοντας την εναντίωσή του στο Άρθρο 93 του νομοσχεδίου Χατζηδάκη, ζητώντας κατάργηση αυτού και υιοθετώντας το ψήφισμα του Δήμου Αργοστολίου.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 27/04/20 , με ομόφωνη απόφαση αντέδρασε η Διοικητική Επιτροπή , αναγνωρίζοντας την επικινδυνότητα και το μέγεθος της καταστροφής που με βεβαιότητα θα επέλθει σε περίπτωση κατάργησης της ΕΔΑΚΙ.

Η απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής έχει σταλεί στο γραφείο του Δημάρχου Αργοστολίου, ενώ παράλληλα ο Πρόεδρος Σταύρος Σπαθής τόνισε ότι θα αντιδρά σε οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης της ζωής των κατοίκων , επαγγελματιών και επισκεπτών των νησιών μας.

Από το Γραφείο 

Τύπου του Επιμελητηρίου

  • Το Δ.Σ. Της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης, θεωρεί άκρως επικίνδυνη τη θεσμοθέτηση νέου φορέα και την κατάργηση της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Απορριμμάτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης και υιοθετεί απόλυτα το ψήφισμα του Δήμου Αργοστολίου, αρνούμενοι να γίνουμε η χωματερή του Ιονίου και βορά στο βωμό σκοπιμοτήτων και συμφερόντων.

Η λειτουργία της ΕΔΑΚΙ υπήρξε υποδειγματική και πρότυπο δομής όλα αυτά τα χρόνια από τη σύσταση της μέχρι και σήμερα , σε αντίθεση με αντίστοιχες επιχειρήσεις που λειτουργούν σε άλλα νησιά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η διάλυση μιας τόσο επιτυχημένης επιχείρησης που έχει διαχρονικά τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και η παράδοση της λειτουργίας και της περιουσίας της  σε νέο φορέα, θα καταστρέψει την εικόνα των καθαρών νησιών που απολαμβάνουν τόσο οι κάτοικοι όσο και επισκέπτες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης και για την οποία γινόμαστε δέκτες θετικών σχολίων.

Επίσης είμαστε κάθετα αντίθετοι στην προτεινόμενη κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου και τη υποβάθμιση του σε παράρτημα με έδρα τη Ζάκυνθο ζητώντας την απρόσκοπτη λειτουργία του με τη σημερινή του μορφή και την συνέχιση της προσφοράς του στην βιώσιμη ανάπτυξη και την οικονομία του τόπου, λαμβάνοντας υπόψιν την Εθνική και Διεθνή διάσταση του.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Ατσάρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Σπύρος Μουρελάτος