«Όχι χαβούζα η Κεφαλονιά και το Θιάκι»

O τ. αντιδήμαρχος Δ. Λυκούδης

Πριν μια βδομάδα χωρίς να ενημερωθεί ο Δήμος μας βγήκε στο φως της δημοσιότητας ότι επίκειται να υπογραφεί και να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η αναθεώρηση του χωροταξικού των Ιονίων νήσων.

Πληροφορηθήκαμε ότι στο νέο χωροταξικό οι ζώνες ιχθυοκαλλιεργειών που είχαν μπει παράνομα το 2011 στο ειδικό χωροταξικόγια τις Υδατοκαλλιέργειες γύρω από τα νησιά μαςμετατρέποντας όλες σχεδόν τις ακτές μας σε ζώνες ιχθυοκαλλιεργειών, οι οποίες είχαν καταγγελθεί από όλους τους φορείς του τόπου μας παραμένουν ως έχουν και στο νέο χωροταξικό της Περιφέρειας παρά τις αντίθετες αποφάσεις του Δήμου μας αλλά και του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Εάν αυτό έχει συμβεί και μας αγνοήσουν επιδεικτικά στέλνοντας στα σκουπίδια τις ομόφωνες αποφάσεις του Δήμου μας,τους λέμε ορθά κοφτά να μην τολμήσουν να το κάνουν σε ένα νησί που ζει κατά κύριο λόγο από τον τουρισμό.

Το 2018 δεν είναι η εποχή του 2011.

Ας το καταλάβουν καλά, στο νησί της Κεφαλονιάς οι πολίτες του και η Δημοτική του αρχή έχουν πάρει τις αποφάσεις τους τις οποίες και θα τιμήσουν μέχρι τέλους.

Το ίδιο όμως καλώ να κάνουν και όσοι έχουν τις ανάλογες θεσμικές εξουσίες και να τιμήσουν τις αποφάσεις  των οργάνων τους και τις δεσμεύσεις τους.

Το πραξικόπημα σε βάρος των συμφερόντων των νησιών μας που έγινε το 2011 δεν μπορεί να συνεχιστεί. Εμείς θα το ανατρέψουμε και μαζί με αυτό τους νεόκοπους συνοδοιπόρους τους.

Η βουλευτής του νομού θα φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη εάν αυτό συμβεί και επιβεβαιωθούν τα σχέδια όσων αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.

Καλούμε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και την πολιτική του ηγεσία να μην υπογράψει την καταστροφή των ακτών μας υποθηκεύοντας την τουριστική του προοπτική.

Η Δημοτική αρχή  θα αντιδράσει άμεσα με όλα της τα θεσμικά όπλα και καλεί τους πολίτες και τους φορείς σε συστράτευση.

Η Κεφαλονιά και το Θιάκι δεν θαγίνει η ‘‘χαβούζα’’ των ιχθυοτροφείων όλης της Ελλάδος όταν το παραπάνω σχέδιο ευνοεί τη μεταφορά πλειάδαςιχθυοτροφείων από άλλα μέρη στα δικά μας νησιά αφού θα έχουν δεδομένη αδειοδότηση.

Α/της Δήμαρχος

Διονύσης Λυκούδης