Άκης, Βίκυ, Αρετή επιστρέφουν στις φυλακές, με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών

Την -και τυπικά- επιστροφή του Άκη Τσοχατζόπουλου στις φυλακές επικυρώνει το Πενταμελές εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών. Μαζί του πιθανότατα για λίγες ημέρες η σύζυγος του, Βίκυ Σταμάτη, και η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου. Συνολικά οι Εννέα  εκ των 16 καταδικασθέντες για τις «χρυσές μίζες» από τα εξοπλιστικά προγράμματα θα επιστρέψουν στις φυλακές από μια ημέρα έως και μήνες, ενώ ένας κατηγορούμενος, ο 82χρονος επιχειρηματίας Οράτιος Μέλας θα εκτίσει την ποινή του στο σπίτι του. Η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, η λογίστρια του πρώην υπουργού,  έχει ήδη εκτίσει την ποινή της, είναι ελεύθερη εδώ και διάστημα και δεν επιστρέφει στις φυλακές ενώ μετατράπηκε σε χρηματική η ποινή 5 κατηγορουμένων, στους οποίους μάλιστα το δικαστήριο… έκανε και 36 δόσεις, όπως προβλέπει ο νόμος.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, επιστρέφουν στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος, η Βίκυ Σταμάτη, ο Αστέριος Οικονομίδης, ο Γιώργος Σαχπατζίδης και η Αρετή Τσοχατζόπουλου.

Ο εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών είναι ο αρμόδιος για να ελέγξει το χρόνο παραμονής τους στις φυλακές και να αποφανθεί εάν οι κρατούμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου για την υφ´ όρων απόλυση. Κάτι που θα συμβεί τα επόμενα 24 ώρα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κάποιοι εξ αυτών θα παραμείνουν για ελάχιστο διάστημα κρατούμενοι.

Ο Γιάννης Σμπώκος είναι ο μόνος από τους καταδικασθέντες ο οποίος βρίσκεται στην φυλακή και παραμένει γιατί ήδη εκτίει ισόβια για άλλη υπόθεση.

Η διαδικασία διεκόπη για αύριο όπου θα ανακοινωθούν παρεπόμενες ποινές και οι 9 θα κρατηθούν στο μεταγωγών μέχρι τότε.