Έξαλλος ο τ. Διοικητής του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος

Αντίθετος στο «δανεισμό» εξοπλισμού από την ΜΕΘ της Πτέρυγας Βεργωτή είναι ο τ. Διοικητής του Νομαρχιακού μας Νοσοκομείου Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος έκανε χθες την ακόλουθη δήλωση στον «Η»:

Με βαθύτατη έκπληξη άκουσα ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σκοπεύει να μεταφέρει κρεβάτια της ΜΕΘ μαζί με τον εξοπλισμό τους από το Νοσοκομείο της Κεφαλονιάς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου, έστω και προσωρινά, όπως λένε δήθεν.

Λοιπόν οι μάσκες έπεσαν, οι άνθρωποι που έλεγαν ότι θα ανοίξουν κλίνες ΜΕΘ σε κάθε άκρη της Ελλάδας όχι μόνο δεν ανοίγουν νέες, αλλά μεταφέρουν και κλίνες, που είναι δωρεά από κάποιους σπουδαίους Ευεργέτες για συγκεκριμένη περιοχή και με συγκεκριμένο σκοπό, σε άλλες περιοχές.

Αυτή η πράξη κατά πρώτον θα πρέπει να έχει την έγκριση του Δ.Σ. της Δωρεάς Βεργωτή, γιατί αλλιώς θα καταστεί άκυρη και κατά δεύτερον θα πρέπει να λειτουργήσει στο Νοσοκομείο της Κεφαλονιάς, το οποίο μπορεί να γίνει Περιφερειακό Κέντρο ΜΕΘ για όλη την νοτιοδυτική Ελλάδα.

Κατά τη θητεία μου ως Διοικητής του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς ανοίξαμε την Νέα Πτέρυγα Βεργωτή κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, με πολύ αγώνα και μόχθο, και είχαμε υποσχεθεί ότι θα λειτουργούσε και σε εύλογο χρονικό διάστημα, αν όχι η ΜΕΘ, σίγουρα η ΜΑΦ. Τελικά μας πρόλαβαν οι τότε πολιτικές εξελίξεις.

Εγώ θα ζητήσω από τον κόσμο της Κεφαλονιάς να κρίνει το τότε και το τώρα και να δώσει μια δυναμική απάντηση στην υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης του Νησιού και να ξέρουν σύντομα ότι ο «ουρανός της Κεφαλονιάς θα γίνει πιο γαλανός».

Ολοι λοιπόν στις επάλξεις γιατί με την Υγεία μας δεν πρέπει να παίζει κανείς.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ

τ. Διοικητής

Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς