Αθηνά Αυγουστάτου: Πέτρο, καλό ταξίδι στις Ουράνιες Οδούς

Με βαθιά θλίψη εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγαπημένου μου φίλου Πέτρου Αλιβιζάτου, για την πρόωρη απώλειά του.

Ο Πέτρος Αλιβιζάτος τίμησε τα Νησιά μας, απ’ όποιο πόστο του κι αν τα υπηρέτησε, ως δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αργοστολίου, βουλευτής του Νομού και υπουργός Πολιτισμού, με αξιοπρέπεια, απαράμιλλο ήθος και εντιμότητα.

Ηταν ένα μεγάλο κεφάλαιο, κοινωνικό και πολιτικό για την Κεφαλονιά, για τους Κεφαλονίτες που τόσο λάτρεψε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή σε μένα προσωπικά, που ήταν πρώτα απ’ όλα φίλος μου και μετά συνοδοιπόρος μου στην κοινή πολιτική μας διαδρομή.

Αγαπημένε Πέτρο, Καλό Ταξίδι στις Ουράνιες Οδούς.

Αθηνά Αυγουστάτου,

πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ

Κεφαλληνίας και Ιθάκης


Και νέα μηνύματα συλλυπητηρίων για την απώλεια του τ. υπουργού


Συνεχίζεται η αποστολή συλλυπητηρίων από παράγοντες και φορείς για την απώλεια του τ. υπουργού Πέτρου Αλιβιζάτου.

  • ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΎ

Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την φυγή από τη ζωή, του Ευπατρίδη, Επιχειρηματία, Πολιτικού, φίλου και γείτονα Πέτρου Αλιβιζάτου.

Οι συμβουλές του με γνώμονα το κοινωνικό όφελος, την πρόοδο του τόπου μας που έμπρακτα αγαπούσε, ήταν είναι και θα είναι πάντα ζωντανές στο νου μου!!!

Ως ενεργός πολίτης, βουλευτής και Υπουργός, έδωσε την ψυχή του για την άνοδο του Ελληνικού Τουρισμού, την ανάδειξη του Πολιτισμού και γενικότερα για την πρόοδο του Τόπου και της Χώρας μας.

Η έμφυτη αρχοντιά και η ευγένεια του, έθελγαν τους πάντες, σε όλους τους κοινωνικούς χώρους.

Μαζί με την ευγνωμοσύνη μου για τα λόγια και τα έργα του, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγο του κ. Βάνα, στα παιδιά του και στα εγγόνια του.

Η εικόνα με την «βέσπα» του στο γύρω της Λάσσης και όχι μόνον, δεν θα σβήσει ποτέ από τα μάτια μου.

Καλό σου ταξίδι φίλε και γείτονα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης

Τουρισμού και

Νησιωτικής Πολιτικής

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

  • ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΉ ΣΧΟΛΗ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρμονικής Σχολής Πάλλης, με την θλιβερή είδηση του θανάτου του αείμνηστου ΠΕΤΡΟΥ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΥ, συνήλθε εκτάκτως σήμερα, 7/2/ 2018, ημέρα Τετάρτη, και αφού έλαβε υπόψη ότι:

Στην μεγάλη κοινωνική προσφορά του μεταστάντος εξέχουσα θέση κατέχει η άοκνη και τελεσφόρος δραστηριότητά του προς οικονομική και ηθική στήριξη της Φιλαρμονικής, την οποία έτσι τα μέγιστα ωφέλησε, αποδεικνύοντας την αγάπη του προς το ιστορικό Σωματείο μας και σε όλη την ληξουριώτικη κοινωνία.

Ομόφωνα εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του προς τους συγγενείς του θανόντος και αποφασίζει:

α) Να παρακολουθήσει σύσσωμο το Δ.Σ. την κηδεία του μεταστάντος.

β) Να συνοδεύσει το Μουσικό Σώμα της Φιλαρμονικής την εκφορά του νεκρού.

γ) Αντίγραφο του παρόντος ψηφίσματος να επιδοθεί στους οικείους του μεταστάντος από τον Πρόεδρο του Σωματείου και να σταλεί προς δημοσίευση στα τοπικά Μ.Μ.Ε..

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Δ. Αντζουλάτος

Τα μέλη

Γεράσιμος Σ. Κουρούκλης

(Αντιπρόεδρος)

Ιωσήφ Β. Λουκέρης

(Γραμματέας)

Ανδρέας Κ. Γρηγορόπουλος

(Ταμίας)

Γεράσιμος Κ. Γερουλάνος

(Εφορος)

Ευάγγελος Δ. Αλεξανδρόπουλος

Παναγής

Σ. Λιβιεράτος

  • ΝΑΥΤΙΚΌΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου, οι αθλητές μας και οι γονείς συμμεριζόμενοι το πένθος σας, αλλά και την απώλεια από τον Όμιλό μας του αείμνηστου ευγενέστατου φίλου μας Πέτρου Αλιβιζάτου, εκφράζουμε τα βαθιά μας συλληπητήρια και ευχόμαστε το έργο και η αγάπη για την Κεφαλονιά που παρουσίασε κατά τη διάρκεια της ζωής του ο Πέτρος να γίνει παράδειγμα στους νεότερους.

Αγαπημένε μας Πέτρο ποτέ μας δε θα σε ξεχάσουμε για τα καλά σου λόγια, τις συμβουλές σου και τις πράξεις σου προς εμάς.

(Από το Ν.Ο.Α.)

  • «ΛΥΣΙΠΠΗ»

Η Πρόεδρος Ειρήνη Στεφάτου και όλα τα μέλη του φιλανθρωπικού και πολιτιστικού σωματείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης «Λυσίππη», παραρτήματος των Θυγατέρων της Πηνελόπης της AHEPA, εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους και τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον θάνατο του Πέτρου Αλιβιζάτου.

Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στους οικείους του.

  •  ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΠΟΛΗ»

Η Δημοτική παράταξη «ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΠΟΛΗ» για την οδυνηρή απώλεια του αείμνηστου συμπολίτη μας Πέτρου Αλιβιζάτου συλλυπείται βαθύτατα την σύζυγο και τα παιδιά του.

Ο Πέτρος Αλιβιζάτος υπήρξε εξαιρετικός σύζυγος, άριστος πατέρας, τρυφερός παππούς, ικανός επιχειρηματίας, συνειδητός και καλλιεργημένος πολίτης.

Αγάπησε την Ελλάδα και την υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, ως επιχειρηματίας, ως μέλος πολλών και σημαντικότατων φορέων, ως Βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης, και τέλος ως Υπουργός.

Κράτησε στην καρδιά του με πολύ αγάπη την Κεφαλλονιά και τους Κεφαλλονίτες και την ανταπέδωσε μέσα από τις πολυποίκιλες και σημαντικότατες από κάθε άποψη φιλανθρωπικές, κοινωνικές και πολιτιστικές του δράσεις.

Ως Δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου αλλά και ως Βουλευτής και Υπουργός, πολιτεύτηκε με απόλυτη εντιμότητα, ηπιότητα, ευγένεια, ευρύτητα πνεύματος και αταλάντευτη συνέπεια στις αρχές του.

Ας είναι φωτεινό το παράδειγμά του και αιωνία η μνήμη του.

(Από το Γραφείο Τύπου)

  • ΗΛ. ΜΠΕΡΙΑΤΟΣ

Καλό ταξίδι στον Πέτρο Αλιβιζάτο

Η είδηση για την ξαφνική απώλεια του Πέτρου Αλιβιζάτου μας γέμισε όλους θλίψη.

Ο Πέτρος Αλιβιζάτος υπήρξε υπόδειγμα πολιτικού ήπιων τόνων. Φιλικός, ευγενής και προσιτός σε φίλους και αντιπάλους. Ενας πραγματικός ευπατρίδης της πολιτικής σε όλες τις θέσεις που υπηρέτησε τον τόπο μας!

Βρεθήκαμε στο ίδια πλευρά στον αγώνα για την αναστύλωση και προστασία της ιστορικής Γέφυρας Δεβοσέτου καθώς και σε άλλα πολιτιστικά θέματα για τα οποία ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητος και στα οποία η συμβολή του -σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο -υπήρξε σημαντική και ουσιαστική. Οι λίγες αλλά εποικοδομητικές διαφωνίες μας για τα τοπικά ζητήματα, δημόσια καταγραμμένες στα τοπικά ΜΜΕ, έμειναν πάντοτε στο πλαίσιο μιας πολιτισμένης αντιπαράθεσης και ενός ευπρεπούς διαλόγου. Και αποτελεί αυτό πολύτιμη κληρονομιά πολιτικής συμπεριφοράς και κουλτούρας.

Η αγάπη της κοινωνίας μας θα τον συντροφεύει στο τελευταίο του ταξίδι.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ηλίας Μπεριάτος

  • 1ο ΣΎΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αργοστολίου εκφράζει τη βαθιά του λύπη για την απώλεια του φίλου και υποστηριχτή των Προσκόπων του Αργοστολίου Πέτρου Αλιβιζάτου και αφού συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρίαση σήμερα Πέμπτη 08.02.2018 ομόφωνα εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του εκλιπόντος και αποφασίζει τα εξής:

α) Να τηρηθεί μεσίστια η Σημαία του Συστήματος την ημέρα της κηδείας του,

β) Να παραστούν τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης το Σάββατο 10.02.2018 στον Μητροπολιτικό Ναό Αργοστολίου,

γ)Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του σε όλες τις προσεχείς δραστηριότητες των προσκοπικών τμημάτων,

δ) Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Τύπο.

Ιωαννης Καρτσωνακης

Αρχηγός 1ου Συστήματος

Προσκόπων Αργοστολίου

  • ΠΡΟΞΕΝΙΌ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ

Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του φίλου και συγχωριανού Πέτρου Αλιβιζάτου.

Ο Πέτρος ήταν έντιμος πολιτικός με ήθος ευγένεια, ιδανικά και συνέπεια. Ήταν σημαντική η συμβολή του στην Δημιουργία Προξενείου της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Κεφαλονιά.

Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και στους οικείους του.

Αγαπητέ Πέτρο καλό ταξίδι.

Βίκτωρ Ρουχωτάς

Επίτιμος Πρόξενος

Σερβίας

  • ΕΜΠΟΡΙΚΌΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ «Η ΚΡΑΝΗ»

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αργοστολίου «Η ΚΡΑΝΗ» εκράζουμε τα θερμά συλληπητήρια μας στην οικογένεια του Πέτρου Αλιβιζάτου και στους οικείους του. Τη μνήμη του θα ακολουθεί πάντα το έργο του και η αγάπη του για την Κεφαλονιά.

Ο Πρόεδρος

Ιάκωβος Νιφοράτος

Το Δ.Σ.

  • ΈΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

Το Δ.Σ. της Ενωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης εκφράζει πρός τους οικείους του Πέτρου Αλιβιζάτου τα θερμά του συλλυπητήρια.

Αξιοπρεπής και ακαίραιος πρόσφερε με όλες του τις δυνάμεις στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Ποτέ δεν αρνήθηκε την βοήθεια του και η συνεργασία του με την Ενωσή μας υπήρξε πάντα αποτελεσματική, επιλύοντας οποιοδήποτε τουριστικό πρόβλημα απασχολούσε τα νησιά μας.

Ηταν ένας Ανθρωπος που δεν θα λείψει μόνο στην οικογένεια του αλλά και σε όλους όσους τον γνώρισαν.

Καλό ταξίδι φίλε Πέτρο.

  •  ΚΟΑ

Τα μέλη του ΔΣ του ΚΟΑ εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το πρόωρο χαμό του Πέτρου Αλιβιζάτου, καθώς επίσης απευθύνουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Τον ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξή του προς τον όμιλο.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Γιώργος Βινιέρης

Η Γραμματέας

Ελένη Ανδρεόλα