Αλέκος Αλαβάνος: Μόνο πιωμένος τα λες διπλά (Μυτιλήνη-Λέσβος). Ευθείες βολές στον Τσίπρα από τον άνθρωπο που ανέδειξε τον πρωθυπουργό.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να αφήσουν με τίποτα τις καρέκλες», δήλωσε ο άνθρωπος που ανέδειξε πολιτικά τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέκος Αλαβάνος ήταν ο άνθρωπος που ανέδειξε από την αφάνεια τον Αλέξη Τσίπρα, παραδίδοντας τη σκυτάλη της ηγεσίας του κόμματος. Με δηλώσεις του στον Alpha 989, ο έμπειρος πολιτικός επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του σημερινού πρωθυπουργού, λέγοντας πως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να αφήσουν με τίποτα τις καρέκλες και καυτηρίασε το… μόνιμο, πλέον, μπέρδεμα με τα… ξεχωριστά νησιά, Μυτιλήνη και Λέσβο.

«Πρέπει να βγούμε από τον φαύλο κύκλο του εξευτελισμού των Ελλήνων της τρίτης ηλικίας. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να αφήσουν με τίποτα τις καρέκλες και αυτές τις μέρες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ακόμα και πτώση του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να είμαστε περήφανος λαός. Δεν ζητιανεύουμε το χαρτζιλίκι του Τσίπρα», υπογράμμισε ο κ. Αλαβάνος.

Σχολιάζοντας τη σύγκρουση Τσίπρα με το ΔΝΤ, ο κ. Αλαβάνος σχολίασε ότι «είναι φυσιολογικός ο καυγάς». «Είναι σαν το σουβλατζίδικο με τρεις συνεταίρους, που δεν πάει καλά και αρχίζουν να πλακώνονται μεταξύ τους. Αυτό κάνουν κι αυτοί», είπε, για να συμπληρώσει: «Η Ευρωζώνη καταγγέλλει το ΔΝΤ και ‘τραβάει το αυτί’ στην Ελλάδα. Το ίδιο και το ΔΝΤ. Και η ελληνική κυβέρνηση, μια είναι ενάντια στο ΔΝΤ μια στην Ευρωζώνη. Μπάχαλο».

Μιλώντας για τον Σόιμπλε, δήλωσε ότι «απευθύνεται στην Ευρωζώνη για να την ελέγξει». «Από πού και ως πού έχει λόγο για τη χώρα μας; Εμείς του έχουμε δώσει αυτό το λόγο. Στον κάθε Σόιμπλε και στην κάθε Λαγκάρντ», σημείωσε, τονίζοντας ότι η χώρα πρέπει να βρει την κυριαρχία της.

Για τον Αλέξη Τσίπρα είπε πως  «δεν έχει κανέναν δισταγμό» και απέκρουσε την τσαμπουκαλίδικη πολιτική. «Δεν πιστεύω στην ‘τσαμπουκαλίδικη’ πολιτική. Για να σε σεβαστεί ο αντίπαλός σου δεν πρέπει να ‘πουλάς κορδέλες’, αλλά να έχεις μια σταθερή στάση». Ενώ προκάλεσε αίσθηση όταν σχολίασε το διαρκές λάθος όταν μιλάει ο ίδιος ή το Μαξίμου για Λέσβο και Μυτιλήνη. «Να μάθει και ποια είναι τα νησιά του Αιγαίου, να μην τα λέει διπλά, μόνο πιωμένος μπορεί να είναι για να τα λέει διπλά (Μυτιλήνη-Λέσβος). Η χειρότερη υποτίμηση για έναν άνθρωπο είναι να τον λες με άλλο όνομα ή να μην τον ξέρεις».

(protothema.gr)