Αλέξης Παπαδάτος: «O σκοπός ΔΕΝ αγιάζει τα μέσα»!

Από τον παλαίμαχο μπασκετμπολίστα Αλέξη Παπαδάτο ανακοινώθηκαν τα εξής:
30 χρόνια παρουσίας μου στο μπάσκετ δεν προέκυψε ποτέ να δίνω εξηγήσεις για δηλώσεις μου που παρερμηνεύθηκαν 100% εσκεμμένα, πολύ δε περισσότερο όταν αυτό προέρχεται από τον τόπο καταγωγής μου την Κεφαλονιά. Μπαίνω λοιπόν κατευθείαν στην ουσία και πιστεύω αυτοί που θέλουν να καταλάβουν τι συμβαίνει θα καταλάβουν.
Α) Η παρέμβαση μου αφορούσε τον κύριο διοργανωτή της εκδήλωσης και τους παλαίμαχους του Κεφαλληνιακού. Από πού και ως που μου απαντάτε με το άρθρο σας από τη στιγμή που δεν έχω ασχοληθεί και αναφερθεί ποτέ στην ομάδα σας. (Κεφαλληνιακός 2013).

– Αν θεωρείτε ότι εκπροσωπείτε τους παλαίμαχους του Κεφαλληνιακού κάνετε λάθος. Αυτό είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από όλους μας. Από τη μια είναι αφελές να το πιστεύει κάποιος και από την άλλη είναι άσχημο να το χρησιμοποιεί για λόγους προβολής.

– Αν τελικά ο σύλλογος σας ήταν ο υπεύθυνος διοργανωτής του αγώνα τότε ξεκάθαρα εκμεταλλευτήκατε το όνομα του Κεφαλληνιακού μπερδεύοντας τον κόσμο και αφήσατε άλλον μπροστά να εκτεθεί ως υπεύθυνος διοργανωτής.

Β) Προσπαθήσατε εντέχνως να δημιουργήστε πρόβλημα στις σχέσεις μου με τα παιδιά που βρέθηκαν εκεί να παίξουν γιατί αγαπούν το μπάσκετ, την ομάδα των παιδικών τους χρόνων και τους οποίους συγχάρηκα.
Αυτό που είπα είναι ότι αν ήμασταν OΛOΙ εκεί (επιμένω ήταν πολλοί και σημαντικοί αυτοί που απουσίαζαν) ο κόσμος θα αισθανόταν μια ομάδα ανθρώπων αγαπημένων και ενωμένων όπως παλιά, να παλεύουν αγωνιστικά απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, με αποτέλεσμα να γέμιζε το γήπεδο. Αυτό εσείς προσπαθείτε να το παρουσιάσετε σαν απαξίωση δική μου ως προς αυτούς που συμμετείχαν. Με το ίδιο σκεπτικό θα μπορούσε να μεταφραστεί ως απαξίωση δική σας για αυτούς που απουσίαζαν.

Γ) Θα ήθελα να αναρωτηθούν όσοι διαβάζουν αυτή τη στιγμή το κείμενο μου εάν μπορεί να θεωρηθεί πρόσκληση η ειδοποίηση μου μέσω ενός τρίτου προσώπου δια τηλεφώνου, τρεις ημέρες πριν τον αγώνα – προφανώς για να έχουμε μετά κάτι να λέμε -. Αν τέτοιου τύπου ήταν και οι προσκλήσεις των υπολοίπων είναι προφανές γιατί απουσίαζαν τόσοι πολλοί. Το κάλεσμα έγινε επιλεκτικά.
Η αλήθεια είναι πως μερικές ενέργειες οδηγούν στο διχασμό. Καλό είναι να πορευόμαστε σύμφωνα με τις δυνάμεις μας και να μην προσπαθούμε να αποδείξουμε κάτι που δεν είμαστε πιστεύοντας ότι έτσι θα αποκτήσουμε λαϊκό έρεισμα.
Εγωιστικές νοοτροπίες και πατριαρχικοί τρόποι προσέγγισης του αθλήματος δεν με πείθουν για ειλικρινή διάθεση συνεργασίας και αγνότητα προθέσεων. Σκορπάμε φιλοσοφία, μπόλικη περηφάνια και ταυτόχρονα αυστηρή κριτική για τους γύρω μας.
Με ανθρώπους εύκολα υπερήφανους, προβληματίζομαι.
Και επειδή τυγχάνει να είμαι και γονέας, γραφικές εκφράσεις όπως «αναστηλώσαμε τα κατεβασμένα σύμβολα», «ματώσαμε τη φανέλα» δεν με εμπνέουν.
Στην περίπτωσή μου ακολουθήθηκε η πεπατημένη οδός. Μέσα από συλλογική ανακοίνωση απρόσωπα και εκ του ασφαλούς, γράφτηκαν πράγματα με στόχο να με μειώσουν ως προσωπικότητα στις συνειδήσεις των Κεφαλονιτών που δεν με γνωρίζουν προσωπικά. Χρησιμοποιήθηκε διφορούμενο λεξιλόγιο «διαβιβάστηκε η πρόσκληση» και διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενα μου για λόγους φθηνού εντυπωσιασμού.
Ό,τι έχω να πω το λέω ως πρόσωπο στα ίσια και μπροστά. Όταν γίνεται έτσι πρέπει να το αντέχεις και να μπορείς να σταθείς.
Στη ζωή μου ΔΕΝ ακολούθησα ποτέ το δόγμα «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» γιατί στο τέλος της διαδρομής έχεις χάσει OΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ!!!

Υ.Γ.
Είναι πολύ πιθανό ότι θα γίνει ξανά προσπάθεια παρερμήνευσης των λεγομένων μου στην προσπάθεια κάποιων να τα φέρουν στα μέτρα τους, όμως εγώ θα το προσπεράσω.
Ενημερώνω τον Κεφαλονίτικο κόσμο ότι είναι η τελευταία φορά που τον κουράζω με παρέμβαση μου για το συγκεκριμένο θέμα.
Εύχομαι και στις τρεις ομάδες του νησιού μια επιτυχημένη αγωνιστική χρονιά!

Αλέξης Παπαδάτος

papadatos aleksis